|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Biura podróży których nie polecacie oraz miejsca które Was zawiodły...
Cześć Podróźniczki.
Jak wiadomo na rynku jest wiele ofert biur podróźy, ale jak sie czesto zdarza- w realu ich oferty kompletnie nie zgadzaja sie z tym co napiszą w pięknym i kolorowym katalogu. ![]() Jakich biur nie polecacie oraz miejsc i hoteli? Piszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Szanelowa Madżesti
|
Dot.: Biura podróży których nie polecacie oraz miejsca które Was zawiodły...
Nie polecam biura BEST REISEN - koszmar, pisaliśmy reklamację ale zbyli nas konkretnie. Nie przejmują się w ogóle klientami. Podróż była do El kantoui w Tunezji, porażka, jedzenie ohydne, plaża syf, ogólnie ubóstwo, ludzie leniwi, chamscy. to były najgorsze wakacje w naszym życiu. Tam śmierdzi kupą końską wszędzie, jest bałagan i ogólnie beznadzieja.
Dodam, że byliśmy 800 m od portu el Kantaoui w hotelu Occidental Riviera. Mieliśmy All inclusive a co chwile wołali jakieś depozyty np za pilota, za sejf, za lodówke nawet za tenisa choć w ogłoszeniu wszystko było za free. Brud, smród i ubóstwo. Ręczniki mieliśmy brudne, w restauracji non stop brakowała czystych talerzy i sztućców, jedzenie zimne i śmierdzące. Brudne obrusy. W hotelu w łazience mieliśmy grzyby bleee. Obsługa hotelu to katastrofa np. mimo wywieszki nie przeszkadzać bez pukania wchodzili do pokoju bo w tej chwili muszą wymienić ręczniki. Animatorzy też szału nie zrobili. Ogólnie odradzam. No chyba, że chcecie polecić to swojemu wrogowi.AAAA najważniejsze z lotniska do hotelu zawozili nas brudnym i zasyfiałym jeepem przez najgorsze slamsy Tunezji bo akurat kierowca dorabiał jako kurier i musiał dostarczyć przesyłki ![]() BEST REISEN - odradzam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To współczuje, ale Tunezja to Tunezja, wszedzie po ulicach walają sie kartonowe pudła, śmierdzi końmi i wielbłądami.
Ja niezabardzo polecam biuro "ok services", z którymi byłam rok temu w Grecji wraz z rodziną. Dobra wycieczka bardzo ładna, objazdowo- pobytowa, wiele zobaczyliśmy, ale to co ci ludzie z biura wyprawiali to masakra. Pilot chyba uznał, ze wycieczka ma za wysoki poziom dla niego i w 3 dniu pobytu zwiał do Polski, zostaliśmy na lodzie, bez opieki, bo żaden z rezydentów nie był łaskaw nam pomóc dopiero ściągneli jakąs panią z Salonik i ona sie nami zaopiekowała, pozniej przejął nas jakiś facet, ktory bawił sie w kubusia puchatka. Rodzice wykupili 2 pokoje 2 osobowe a wepchali nas do 3 z dostawka( moja siostra spala na trzeszczącej polówce) i podobnie jedną rodzine. Dwie zupełnie nieznajome sobie pary wepchali do i pokoju 4 osobowego!!! Aby zgłosić zażalenie potrzebowaliśmy podpisu pilota, a ten uciekal przed nami, w koncu go dorwaliśmy a ten maznął jakiegoś buchomaza i udawał, ze jest kimś innym. Hotele nowiutkie w Paralii, dopiero co oddane. W jednym biedny pan jeździł o 2 w nocy i szukał wariatów zeby pomogli sie nam zakwaterowac. Na Peloponezie hotel typu "późny gierek". Rezydentem był młody chlopiec, kto ponoc nie miał nawet 18 lat! Ale najlepsze zostawili na koniec: jedziemy, a tu nagle w Belgradzie- wynocha z autokaru na 8 godzin, poszlismy do parku, a pozniej tylko "tu sa toalety damskie, na lewo męskie, macie czas wolny do godziny..." i latalismy sami po wielkim miescie bez opieki, mily pan pilot II nas zostawił... Kierowy byli tylko w porzadku, doradzali nam, w sumie to oni sie o nas najbardziej troszczyli. Po powrocie rodzice napisali zażalenie za ten pokój, z reszta, nie tylko my z tego co sie orientuje, zwrócili nam za niego kase, ale nie lepiej bylo wszystko dograc i dać ludziom odbocząć na wczasach...?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam napisać jeszcze o Serbskich karaluchach wielkości kciuka u mężczyzny w hotelu na noclegu tranzytowym i pieknym plesniaku w jednym z pokoi u kogoś...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
zapomnialas dodac jeszcze o smokach latajacych i czarownicach... ludzie placa 750zl w sezonie i mysla ze dostana 5* Hotel.... Moglas placic a nie wymagac za darmo... Po drugie Twoje opowiesci wydaja sie tak bardzo naciagane ze szkoda slow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Odrobinę nie w temacie, ale nie polecam strony bookinhotels.com. A właściwie przestrzegam przed jakąkolwiek rezerwacją. Ściągają kasę, a dzień przed okazuje się, że rezerwacji nie ma, a pieniądze niby zwrócą w ciągu 2 miesięcy. Mnóstwo oszukanych ludzi, pieniądze nie do odzyskania, bo ich siedziba jest w Turcji (podają, że w Nowym Jorku).
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Sporo po czasie, ale na przyszłość może się przyda:
ODRADZAM: ok tours
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów i postawy bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. Edytowane przez 19czarna87 Czas edycji: 2009-11-17 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Szanelowa Madżesti
|
ja polecam po tegorocznych wakacjach na Majorce biuro Ole Travel ( wycieczka z Neckermannem choć Nec się nie popisał )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Opowiadacie dziwne historie ,po pierwsze do krajów arabskich sie nie jezdzi a po drugie wycieczke wybiera się w dobrym biurze i u dobrego przewoznika.
Neeckermann-biuro sprawdzone 2 razy byłam na wycieczce z tym biurem i jestem zadowolona. Rezydent zawsze na miejscu,opisy wycieczek zawsze się sprawdziły,nie było zadnych komplikacji. mój cel podrózy to Wyspy Kanaryjskie na pewno tam wróce a drugi cel to Bułgaria na pewno tam nie wróce jeszcze korzystałam z biura Adriatyk też polecam ale wykupowałam wycieczke z dojazdem własnym oczywiście na Chorwacje jestem tym krajem zauroczona byłam tam 5 razy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pomnoz sobie kwoty wycieczek razy moja 4-osobowa rodzine + kieszonkowe dla kazdego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
wniosek jeden - zawsze sprawdzajcie dokładnie opinie o biurach, a przede wszystkim hotelach, choć tez nie we wszystko warto wierzyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Trzeba wziąć pod uwagę to, że opinie są subiektywne. Niektórzy za niewielkie pieniadze wymagaja luksusu, a później na forach opisują swoje żale (że tak powiem "widziały gały co brały"). Inna sprawa jeśli rzeczywiście biuro podróży nie wywiązuje się ze swojej roli. My byliśmy w tamtym roku w Tunezji z Sun&Fun. Mieliśmy szczęście, bo dostaliśmy pokoje, ale następni wczasowicze z tego biura, którzy przyjechali do hotelu godzinę później tego szczęścia już nie mieli. W dodatku rezydenta nie było i nikt nie mógł się do niego dodzwonić, więc nieszczęśnicy musieli czekać do rana (kilka godzin) w poczekalni. W stosunku do nas Sun&Fun było w porządku,ale jak widać nie zwsze tak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Może lubisz wszystko krytykować i widzisz tylko syf dookoła? Często latam do Tunezji, co prawda nie z biurami podróży- ale mieszkam w hotelach i na północy, i w centrum i na południu. A jak już tylko słyszę język polski- zawsze narzekania i krytyka. Taka cecha narodowa. A co do organizatora. W tym roku własnie z Best Reisen Group wylecieliśmy na Sri Lankę, tzn. moja siostra, jej narzeczony i ja - świadek. Tam brali ślub i spędili rewelacyjne 2 tygodnie: był uroczysty slub cywilny, trochę odpoczynku i mnóstwo zwiedzania. Oni jeszcze zostali tydzień dłużej. Biuro przerosło nasze oczekiwania, np. w okolicach Lwiej Skały zarezerwowowaliśmy mielismy mieć pokój 2-osobowy + dostawka, dostalismy dwa oddzielne pokoje. W Kandy - gratis występy, przewodnika mielismy rewelacyjnego, program wypełniony co do joty, hotele lepsze niż się spodziewaliśmy, formalności ślubne zalatwili w 2 tygodnie. Gdybym nawet była największą z marudzących- nigdy w życiu - po tej podróży nie dam złego slowa na nich powiedzieć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.