Plecak do liceum - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 18:41   #1
Inessia
Zadomowienie

Plecak do liceum

Od września idę do liceum, więc chcę kupić nowy plecak. Jestem w stanie wydać do ok.170 zł, ale musi być solidny, wytrzymały (na trzy lata) i pojemny. Fajnie byłoby, żeby przy okazji "jakoś" wyglądał Niestety wybór jest dość mocno ograniczony kolorem-musi być ciemny, najlepiej czarny.
Zastanawiam się nad firmami JanSport i Topgal. Czy któraś z Was użytkowała intensywnie plecaczki tych firm?
Wrzucam też foty plecaków, które wpadły mi w oko. Co o nich sądzicie? Czy nie wyglądają "blado" przy modnych torbach noszonych przez wiele licealistek?
Macie jakieś propozycje?
Inessia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 18:56   #2
klepka444456
Raczkowanie

Dot.: Plecak do liceum

Witaj Ja obecnie mam plecak z Jansport'u lecz trochę inny wzrór plecaki z tej firmy mają bardzo długą gwarancję, a poza tym mój plecak po roku noszenia jest jak nowy. Warto wydać na niego trochę kasy ;p
klepka444456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 18:56   #3
chupa90
Rozeznanie

Polecam JanSport maja mnóstwo wzorów i kolorów
Wygodne, pakowane i ładnie wyglądają
Swoich czasów też taki miałam do dziś lezy gdzies w szafie, a minęło już kilka ładnych lat
Dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

...
chupa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 18:59   #4
abiblabla
Zakorzenienie

ja zdecydowanie polecam plecki eastpak, ktorych klasyczny krój jest podrabiany przeze wieeeeele firm (równiez jansport). maja bardzo duzo wzorów i gwarancje na 30 lat z tego co pamietam. ostatnio widzialam je w jakims sklepie w warszawskiej arkadii ale na allegro pewnie tez są

te które pokazalas nie pasują mi do dziewczyny w liceum (zwlaszcza drugi)

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2010-08-16 o 19:11
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 20:25   #5
Anatomia
Rozeznanie

Nosiłam Jansport przez całe liceum i nie zniszczył się. Mam go nadal, chociaż już nie używam, bo na studiach przerzuciłam się na torby Więc jak najbardziej polecam tę firme, a ten kropkowy plecak jest śliczny moim zdaniem

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 20:31   #6
Anna Antonina
Wtajemniczenie

A jesteś pewna, że przez 3 lata liceum będziesz chciała nosić plecak?
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 20:34   #7
Inessia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że przez 3 lata liceum będziesz chciała nosić plecak?
Raczej tak, bo muszę dojeżdżać do szkoły ponad 30km, więc plecak wygodniejszy. Jakoś nie jestem przekonana czy torba pomieściłaby wszystkie moje manele, no i względy zdrowotne. No chyba, ze zaproponujecie jakąś ładna i pakowną torbę... Bo jeśli nie, to zdecyduję się chyba na ten w kropki bo ten drugi zbyt sportowy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 20:38   #8
Vacuous
Rozeznanie

Plecaki, które pokazałaś, mi osobiście nie odpowiadają ..
Szukasz plecaka na 3 lata? Nie wiem, czy jest sens wydawać np. 150 zł na plecak na pół roku na przykład, bo za taki okres czasu zapragniesz nosić torbę.
Może wybierzesz sobie jakiś tańszy (w Diverse są fajne), który może i nie będzie grzeszył wytrzymałością, ale przynajmniej nie będziesz potem żałować, że przepłaciłaś za szybko nudzącą się rzecz.

Btw. Ja mam plecak z Croppa - "Dakine" - i jest o dziwo wytrzymały. 2 lata służby i spisuje się perfekcyjnie.
Stary 2010-08-16, 21:33   #9
Anatomia
Rozeznanie

Dlaczego zakładacie, że będzie chciała nosić torbę? Plecak jest dużo wygodniejszy

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:38   #10
pipimele
Raczkowanie

Ja mam z Pumy.. Ale nie polecam, rozwalił się po semestrze...

V
V
V
pipimele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:42   #11
Anthia
Rozeznanie

GG do Anthia

plecaki z Jansport'u są wytrzymałe więc możesz brać tylko inny kolor

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 21:45   #12
miss_alchemist
Raczkowanie

W tym przedziale cenowym możesz pozwolić sobie nawet na Jacka Wolfskina (nie każdego, niektóre są dużo droższe), który ma w ofercie plecaki nie tylko turystyczne, ale również uniwersalne, nadające się do szkoły, w fajnym wzornictwie Nieco tańszy, acz również zacny będzie polski Fjord Nansen, ale ich wzornictwo już bardziej ku turystyce, niż szkole. Natomiast taki plecak zabierzesz nie tylko do szkoły, ale i na wycieczkę etc, nie zniszczy się na pewno nie tylko przez 3 lata, ale i więcej

Mnie się ten podoba:
http://www.e-horyzont.pl/plecak-perf...-l_32108t.html
ale chwilowo nie mam funduszy :P

Jansport też jest całkiem ok, co prawda miałam do czynienia głównie z ich apteczkami, ale nie bałabym się nic od nich kupić.

Co do torby... Torby są fajne dopóki nie są załadowane toną zeszytów tudzież książek. Plecak na pewno jest bardziej praktyczny i wygodny do szkoły. Przez całe liceum nie zapragnęłam nosić torby. Zachciało mi się dopiero na studiach, ale i tak po niecałych dwóch semestrach plecaki wróciły do łask (głównie dlatego, że w plecak mogę swobodnie załadować lapka, bo noszenie do na ramieniu to jakaś masakra).
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 06:04   #13
Calebia
Wtajemniczenie

Campus też są dobre mój kosztował 99 zł, tez już sporo wytrzymał, a nadal wygląda jak nowy. Ale póki co "testowałam" go tylko na paru wycieczkach i jeżdżąc z nim na uczelnię. Dużo wygodniejszy niż torba na pewno, zwłaszcza jeśli będziesz dojeżdżać
Stary 2010-08-17, 09:28   #14
Inessia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Calebia Pokaż wiadomość
Dużo wygodniejszy niż torba na pewno, zwłaszcza jeśli będziesz dojeżdżać
Cytat:
Napisane przez miss_alchemist Pokaż wiadomość
Co do torby... Torby są fajne dopóki nie są załadowane toną zeszytów tudzież książek. Plecak na pewno jest bardziej praktyczny i wygodny do szkoły.
Ooo a myślałam, że tylko ja mam takie zdanie
Zdecydowałabym się może na torbę, ale muszę dojeżdżać ponad godzinę autobusami do szkoły, a raczej książek i zeszytów będzie sporo. Wprawdzie w szkole mam szafkę, ale nie jestem z tych dziewczyn co do skzoły biorą jeden zeszyt, kosmetyczkę i prostownicę

Widzę pozytywne opinie o JanSport, więc chyba wybiorę jakiś plecak tej firmy. Doradziłybyście mi który wzór najładniejszy?
Ten niebieski jest chyba za jasny. Nie wiem też czy różowo-granatowy w groszki i ten ostatni nie są zbyt cukierkowe
Stary 2010-08-17, 09:38   #15
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inessia Pokaż wiadomość
Ooo a myślałam, że tylko ja mam takie zdanie
Zdecydowałabym się może na torbę, ale muszę dojeżdżać ponad godzinę autobusami do szkoły, a raczej książek i zeszytów będzie sporo. Wprawdzie w szkole mam szafkę, ale nie jestem z tych dziewczyn co do skzoły biorą jeden zeszyt, kosmetyczkę i prostownicę

Widzę pozytywne opinie o JanSport, więc chyba wybiorę jakiś plecak tej firmy. Doradziłybyście mi który wzór najładniejszy?
Ten niebieski jest chyba za jasny. Nie wiem też czy różowo-granatowy w groszki i ten ostatni nie są zbyt cukierkowe
Ja bym brała ten pierwszy w grochy lub ten brązowy. Jaśniejsze szybko się brudzą. Swoją drogą, polecam Jansport, miałam ich plecak w gimnazjum - gdyby nie to, że kolor mi się znudził (podobny do plecaka nr 2 ), to chyba nosiłabym go dłużej, bo nie miał nawet najmniejszego śladu użytkowania po dość ostrej eksploatacji. Do liceum kupiłam sobie plecak Nike - totalny niewypał! Miał taką siateczkę na plecach, niby fajna, ale przetarła się po pół roku.
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 09:39   #16
nebya
Wtajemniczenie

Również polecam JanSport i Campus, ale widzę, że zdecydowałaś się już na JanSport

Z tych wklejonych przez Ciebie najbardziej podoba mi się ten pierwszy w kropki i trzeci z kolei, w te kolorowe kółka

I rozumiem Cię doskonale, ja też wolałam nosić w liceum plecak, bo było to zwyczajnie wygodniejsze ( ja dodatkowo nie miałam szafki w szkole). Jakoś nie wyobrażam sobie noszenia takiej ilości książek i zeszytów w torbie

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:45   #17
miss_alchemist
Raczkowanie

Campusa jako firmę turystyczną odradzam, gdyby komuś przyszło do głowy kupić ich plecak turystyczny/namiot/buty. Tzn na pewno jest to jakoś nieporównywalnie lepsza niż te z supermarketu, ale za te pieniądze nieprzyzwoite czasem można kupić coś znacznie lepszego. Ale jako plecak do szkoły Campus wystarczy, nie będzie niewiadomo jak eksploatowany

Co do tych Jansportów - ja bym brała brązowy, jest taki najbardziej neutralny, i jak się ubrudzi, to nie będzie widać od razu. Ewentualnie ten pierwszy, powody te same
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:49   #18
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inessia Pokaż wiadomość
nie jestem z tych dziewczyn co do skzoły biorą jeden zeszyt, kosmetyczkę i prostownicę
dobreee

Mnie się ten pierwszy, czarny w białe groszki najbardziej podoba - fajny jest, dziewczyński, ale nie nachalny i właśnie nie "cukierkowy". Z torbą się jeszcze nachodzisz - na studiach i potem przez całe życie

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:52   #19
agniecha9313
Rozeznanie

ja bym wzięła ten brązowy w kropki
agniecha9313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 16:36   #20
klepka444456
Raczkowanie

Talking Dot.: Plecak do liceum

Heh... ja właśnie mam ten brązowy w różowe kółka Bardzo wytrzymały i pakowny , ale to już chyba pisałam A kupiłam go na allegro za mniej niż 100 zł Jak go przysłali takiego rozpłaszczonego w pudełku to si.e przeraziłam, że taki wielki jest, ale po wypchaniu go książkami nawet nie widać ile tak na prawdę moze pomieścić
klepka444456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 17:38   #21
justyna453
Raczkowanie

GG do justyna453

Witaj
Szczerze polecam plecak firmy Jansport. Jestem jego szczesliwa posiadaczka i takze kupilam go, gdy szlam do liceum. Wytrzymal i trzyma sie nadal I bardzo sobie go chwale. Moj TZ tez jest w posiadaniu Jansporta i mimo, ze w ogole go nie szanowal, to po 10 latach nadal dobrze sie trzyma )
justyna453 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 19:23   #22
Inessia
Zadomowienie

Dziękujuję wszystkim za rady i opinie
Zdecydowałam się na brązowy JanSport z wzorkiem w kółka. Mam nadzieję, że się będzie dobrze nosił
Stary 2010-08-17, 20:54   #23
aldenea
Rozeznanie

tylko mam taką małą radę, sprawdź czy plecak mieści więcej niż 12 litrów. taki na 13-15 litrów powinnien starczyć. ja nosiłam wszystkie książki i zeszyty, strój na w-f i buty na zmiane, to było mi się ciężko zmieścić w 12 :P

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości