|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Plecak do liceum
Od września idę do liceum, więc chcę kupić nowy plecak. Jestem w stanie wydać do ok.170 zł, ale musi być solidny, wytrzymały (na trzy lata) i pojemny. Fajnie byłoby, żeby przy okazji "jakoś" wyglądał
![]() Zastanawiam się nad firmami JanSport i Topgal. Czy któraś z Was użytkowała intensywnie plecaczki tych firm? Wrzucam też foty plecaków, które wpadły mi w oko. Co o nich sądzicie? Czy nie wyglądają "blado" przy modnych torbach noszonych przez wiele licealistek? Macie jakieś propozycje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Plecak do liceum
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Polecam JanSport maja mnóstwo wzorów i kolorów
![]() Wygodne, pakowane i ładnie wyglądają ![]() Swoich czasów też taki miałam ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja zdecydowanie polecam plecki eastpak, ktorych klasyczny krój jest podrabiany przeze wieeeeele firm (równiez jansport). maja bardzo duzo wzorów i gwarancje na 30 lat z tego co pamietam. ostatnio widzialam je w jakims sklepie w warszawskiej arkadii ale na allegro pewnie tez są
te które pokazalas nie pasują mi do dziewczyny w liceum (zwlaszcza drugi)
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2010-08-16 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nosiłam Jansport przez całe liceum i nie zniszczył się. Mam go nadal, chociaż już nie używam, bo na studiach przerzuciłam się na torby
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A jesteś pewna, że przez 3 lata liceum będziesz chciała nosić plecak?
![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Plecaki, które pokazałaś, mi osobiście nie odpowiadają ..
Szukasz plecaka na 3 lata? Nie wiem, czy jest sens wydawać np. 150 zł na plecak na pół roku na przykład, bo za taki okres czasu zapragniesz nosić torbę. ![]() Może wybierzesz sobie jakiś tańszy (w Diverse są fajne), który może i nie będzie grzeszył wytrzymałością, ale przynajmniej nie będziesz potem żałować, że przepłaciłaś za szybko nudzącą się rzecz. Btw. Ja mam plecak z Croppa - "Dakine" - i jest o dziwo wytrzymały. 2 lata służby i spisuje się perfekcyjnie. ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dlaczego zakładacie, że będzie chciała nosić torbę? Plecak jest dużo wygodniejszy
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mam z Pumy.. Ale nie polecam, rozwalił się po semestrze...
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
plecaki z Jansport'u są wytrzymałe więc możesz brać
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
W tym przedziale cenowym możesz pozwolić sobie nawet na Jacka Wolfskina (nie każdego, niektóre są dużo droższe), który ma w ofercie plecaki nie tylko turystyczne, ale również uniwersalne, nadające się do szkoły, w fajnym wzornictwie
![]() ![]() Mnie się ten podoba: http://www.e-horyzont.pl/plecak-perf...-l_32108t.html ale chwilowo nie mam funduszy :P Jansport też jest całkiem ok, co prawda miałam do czynienia głównie z ich apteczkami, ale nie bałabym się nic od nich kupić. Co do torby... Torby są fajne dopóki nie są załadowane toną zeszytów tudzież książek. Plecak na pewno jest bardziej praktyczny i wygodny do szkoły. Przez całe liceum nie zapragnęłam nosić torby. Zachciało mi się dopiero na studiach, ale i tak po niecałych dwóch semestrach plecaki wróciły do łask (głównie dlatego, że w plecak mogę swobodnie załadować lapka, bo noszenie do na ramieniu to jakaś masakra). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Campus też są dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdecydowałabym się może na torbę, ale muszę dojeżdżać ponad godzinę autobusami do szkoły, a raczej książek i zeszytów będzie sporo. Wprawdzie w szkole mam szafkę, ale nie jestem z tych dziewczyn co do skzoły biorą jeden zeszyt, kosmetyczkę i prostownicę ![]() Widzę pozytywne opinie o JanSport, więc chyba wybiorę jakiś plecak tej firmy. Doradziłybyście mi który wzór najładniejszy? Ten niebieski jest chyba za jasny. Nie wiem też czy różowo-granatowy w groszki i ten ostatni nie są zbyt cukierkowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Również polecam JanSport
![]() ![]() Z tych wklejonych przez Ciebie najbardziej podoba mi się ten pierwszy w kropki i trzeci z kolei, w te kolorowe kółka ![]() I rozumiem Cię doskonale, ja też wolałam nosić w liceum plecak, bo było to zwyczajnie wygodniejsze ( ja dodatkowo nie miałam szafki w szkole). Jakoś nie wyobrażam sobie noszenia takiej ilości książek i zeszytów w torbie ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Campusa jako firmę turystyczną odradzam, gdyby komuś przyszło do głowy kupić ich plecak turystyczny/namiot/buty. Tzn na pewno jest to jakoś nieporównywalnie lepsza niż te z supermarketu, ale za te pieniądze nieprzyzwoite czasem można kupić coś znacznie lepszego. Ale jako plecak do szkoły Campus wystarczy, nie będzie niewiadomo jak eksploatowany
![]() Co do tych Jansportów - ja bym brała brązowy, jest taki najbardziej neutralny, i jak się ubrudzi, to nie będzie widać od razu. Ewentualnie ten pierwszy, powody te same ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się ten pierwszy, czarny w białe groszki najbardziej podoba - fajny jest, dziewczyński, ale nie nachalny i właśnie nie "cukierkowy". Z torbą się jeszcze nachodzisz - na studiach i potem przez całe życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja bym wzięła ten brązowy w kropki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Heh... ja właśnie mam ten brązowy w różowe kółka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Szczerze polecam plecak firmy Jansport. Jestem jego szczesliwa posiadaczka i takze kupilam go, gdy szlam do liceum. Wytrzymal i trzyma sie nadal ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dziękujuję wszystkim za rady i opinie
![]() Zdecydowałam się na brązowy JanSport z wzorkiem w kółka. Mam nadzieję, że się będzie dobrze nosił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
tylko mam taką małą radę, sprawdź czy plecak mieści więcej niż 12 litrów. taki na 13-15 litrów powinnien starczyć. ja nosiłam wszystkie książki i zeszyty, strój na w-f i buty na zmiane, to było mi się ciężko zmieścić w 12 :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.