|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Palette - Ciemny brąz. Wychodzi czarny, będzie brązem?
Już kiedyś malowałam włosy Palette, ale tak się zastanawiam... czy jeśli ufarbowałam przedwczoraj i mam czarne (z przebłyskami brązu, moje włosy nie lubią chwytać równo farby), czy od stosowania szamponetek takich jak np. aksamitny brąz, czekoladowy brąz lub szamponów takich jak Timotei moje włosy nabiorą brązowego połysku? Zależałoby mi na takim bardzo ciemnym brązie, ale jednak żeby miał połysk brązu, a nie granatowej czerni
![]() Dodam że Palette moich włosów nie zniszczy, są dla niej za grube do spalenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Palette - Ciemny brąz. Wychodzi czarny, będzie brązem?
Cytat:
jest pełno tego typ wątków... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak się składa, że szukałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
szamponetki nic nie dadzą. myj je szamponami przeciwłupieżowymi np H&S.
roz maseczki domowe : cytrynia+miód+żótko, takie maseczki wyciagają troszke kolor, płukaj sokiem z cytryny. powinno pomóc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ostatnio coś zmienili w składzie farby Palette. Moja koleżanka farbowała ciemnym brązem i zmył jej się do średniego rudawego brązu (dużo oczwiście zależy od Twojego wyjściowego koloru włosów). Także na razie poczekaj, na pewno nie "dokładaj" do tego brązowych szamponetek bo to może jeszcze przyciemnić, utrwalić i pogłębić czarny odcień.
fryz5 ma rację, jednak farbowałaś dopiero przedwczoraj, więc nawet zwykły szampon może trochę wymyć kolor. Timotei do brązowych sprawia u niektórych osób, że włosy rudzieją, nie wiem też czy chcesz chłodny czy ciepły odcień. Pamiętaj tylko, że zawiera hennę, co może utrudnić następne farbowanie (mnie a także mojej mamie po nim farba włosów nie złapała). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.