Co czynne? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 12:23   #1
rapifen
Zakorzenienie

Co czynne?

Na gwałt potrzebuję zrobić zakupy, jakie sklepy są czynne? Bo tesco biedronka lidl kaufland zamknięte
co prawda nie moje miasta
http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...RSKIE/48792845
ale wszystko wydaje się zamknięte

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 12:26   #2
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Co czynne?

nie wiem, czasem zdarzają się jakieś monopoliki otwarte, np. u mnie w okolicy jest jeden, otwarty niezależnie od świąt. Ale tak poza tym to wczoraj też był dzień a z tego co rozumiem do apteki Ci się nie spieszy.
Stary 2010-06-03, 12:28   #3
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

jeśli już coś znajdziesz, to będą to sklepy prywatne - niestety ważne święta katolickie paraliżują wszystko -.-
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 12:34   #4
Antilia
Uzależnienie

Żabki są zazwyczaj czynne i z pewnością stacje benzynowe.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 12:41   #5
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
jeśli już coś znajdziesz, to będą to sklepy prywatne - niestety ważne święta katolickie paraliżują wszystko -.-
byłabyś szczęśliwa z takiego paraliżu, gdybyś musiała pracować przez 7 dni w tygodniu, a wolny jeden dzień tylko co drugą niedzielę.
Dlatego ja rozumiem takich ludzi, mimo że w sklepie nie pracuję a zakupy zawsze można zrobić dzień wcześniej.
Stary 2010-06-03, 12:56   #6
rapifen
Zakorzenienie

WhiteCherry błagam, daruj sobie bo to żenujące. Tak zakupy można zrobić w styczniu na cały rok, owszem. I?

Żabki są czynne (?) jeśli tak to tam pójdę, ale czy wszystkie (?) a jakieś sieci34?

Stary 2010-06-03, 13:30   #7
201608080935
Konto usunięte

U mnie czynne są Żabki, jest też taka siec sklepów "Chata Polska" , u mnie we wszystkie niemal święta te sklepy są czynne, dzisiaj tez. Ale one to chyba nie są w calej Polsce więc nie wiem czy u Ciebie akurat są te sklepy.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 13:31   #8
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
WhiteCherry błagam, daruj sobie bo to żenujące. Tak zakupy można zrobić w styczniu na cały rok, owszem. I?

Żabki są czynne (?) jeśli tak to tam pójdę, ale czy wszystkie (?) a jakieś sieci34?
u mnie żabka jest czynna żabki ogólnie zazwyczaj są czynne w różne święta ale krócej lub później otwierają tak u mnie jest

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 13:32   #9
kurczak31
Raczkowanie

Nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie są otwarte niektóre sklepiki osiedlowe i jak już ktoś wspomniał CHYBA żabka, ale nie jestem pewna. No i sklepiki na stacjach benzynowych. Może coś znajdziesz
Stary 2010-06-03, 13:37   #10
alkaxy
biegam dla Zabawy

Tradycyjnie Żabki i niektóre Lewiatany, np. u mnie na osiedlu :P - to z większych.
Oprócz tego prawie każdy mały 'monopolowy'.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 13:40   #11
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:

miałam dzisiaj ten sam problem, żabki są czynne
Stary 2010-06-03, 13:49   #12
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Po co w styczniu, można zrobić w środę, jeśli w czwartek wiadomo że zamknięte
I ? i tyle, że nie musiałabyś zakładać tego tematu, tylko mieć problem z głowy

(pamiętam, jak mojej znajomej pracującej w sklepie pewien pan zrobił awanturę, dlaczego z okazji jakiegoś tam święta ten sklep będzie zamknięty, przecież on musi przyjść tradycyjnie po jedną bułkę! Tak jakby ona była właścicielką i od niej zależało otwarcie sklepu, oraz tak jakby pan sobie nie mógł dzień wcześniej kupić 3 bułek zamiast jednej. To dopiero jest żenujące zachowanie i z tym skojarzył mi się ten wątek).

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-06-03 o 13:52
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 13:53   #13
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

(pamiętam, jak mojej znajomej pracującej w sklepie pewien pan zrobił awanturę, dlaczego z okazji jakiegoś tam święta ten sklep będzie zamknięty, przecież on musi przyjść tradycyjnie po jedną bułkę! Tak jakby ona była właścicielką i od niej zależało otwarcie sklepu, oraz tak jakby pan sobie nie mógł dzień wcześniej kupić 3 bułek zamiast jednej. To dopiero jest żenujące zachowanie i z tym skojarzył mi się ten wątek).
ale ja zupełnie nie rozumiem Twoich pretensji rapifen zadała proste pytanie...
Stary 2010-06-03, 14:02   #14
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
ale ja zupełnie nie rozumiem Twoich pretensji rapifen zadała proste pytanie...
i również prosto odpowiedziałam, przeczytaj moją pierwszą wypowiedź. Monopoliki zwykle są otwarte, przynajmniej ja widziałam już jeden w mojej okolicy.
A reszta to już moje luźne refleksje, bo zakładając temat należy się liczyć z różnymi odpowiedziami. Od tego w końcu jest forum W przeciwnym wypadku może lepiej zapytać znajomych czy rodzinę, na pewno lepiej znają się na okolicy niż wizażanki z różnych stron Polski.

Czas edycji: 2010-06-03 o 14:05
Stary 2010-06-03, 14:11   #15
ancooora
Wtajemniczenie

Cytat:
Na gwałt potrzebuję zrobić zakupy, jakie sklepy są czynne? Bo tesco biedronka lidl kaufland zamknięte
co prawda nie moje miasta
http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...RSKIE/48792845
ale wszystko wydaje się zamknięte

Jak zwykle wszyscy głupieją jak jest święto i nagle nie mogą obejść się bez sklepu...Przykre to jest bo to tak jakby miał być koniec świata
ancooora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 14:22   #16
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ancooora Pokaż wiadomość
Jak zwykle wszyscy głupieją jak jest święto i nagle nie mogą obejść się bez sklepu...Przykre to jest bo to tak jakby miał być koniec świata
Bez przesady. Oczywiscie ze pracownicy sklepow mają prawo miec wolne i można zrobic zakupy wczesniej ale tez nalezy brac pod uwagę ze z roznych przyczyn nie kazdy moze akurat je zrobic, bo nie zdązy, bo cos jeszcze innego, nie wszyscy z lenistwa nie robią zakupow gdy moga i szukaja sklepow gdy sa nieczynne , niekotrzy moga miec ku temu powody wiec nie nalezy nikogo oceniac.
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 14:25   #17
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
A zauważyłaś może, że rapifen potrzebuje czegoś nagle? E? Rzeczy nieprzewidywane czasem się zdarzają, wiesz?

Ja zazwyczaj w tylko dzień wolny mam czas zrobić większe zakupy - chętnie bym dzisiaj poszła, to w weekend bym już nie musiała. Ale NIE, bo pozamykane.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 14:41   #18
rapifen
Zakorzenienie

Ok dziękuję wam, podbiegłam do lewiatana (zamknięte) a potem byłam w dwóch żabka, jedna była otwarta dziękuję wam.
Sklepiki osiedlowe niestety miałam zamknięte...

Stary 2010-06-03, 14:54   #19
olcia 810
Wtajemniczenie

U mnie otwarte Żabki, Lewiatan oraz Chata Polska
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 14:54   #20
Ninquelote
Wtajemniczenie

Sklep może być otwarty jak właściciel sam stanie za kasą (i cała jego rodzina). Moja teściowa robi sobie wolne w Wielkanoc, Boże Narodzenie i właśnie dzisiaj. A tak to codziennie w pracy nieważne czy niedziela czy święto. Ale od razu widać, że wszystko pozamykane bo ruch dużo większy.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 15:51   #21
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
A zauważyłaś może, że rapifen potrzebuje czegoś nagle? E? Rzeczy nieprzewidywane czasem się zdarzają, wiesz?

Ja zazwyczaj w tylko dzień wolny mam czas zrobić większe zakupy - chętnie bym dzisiaj poszła, to w weekend bym już nie musiała. Ale NIE, bo pozamykane.
pod tym mogę się podpisać

dodam jeszcze od siebie, że jestem osobą niewierzącą, nie obchodzę takich świąt i dlatego nie leży mi, że wszystko jest dziś pozamykane. Ale okej, żyję w pseudokatolickim kraju więc muszę to tolerować - jednak mogę chociaż na forum wyrazić opinię
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 16:06   #22
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:

dodam jeszcze od siebie, że jestem osobą niewierzącą, nie obchodzę takich świąt i dlatego nie leży mi, że wszystko jest dziś pozamykane. Ale okej, żyję w pseudokatolickim kraju więc muszę to tolerować - jednak mogę chociaż na forum wyrazić opinię
No... ja pamiętam jeszcze czasy,kiedy kraj był nominalnie socjalistyczny (nawet,można by rzec komunistyczny i w każdą niedzielę - i w co drugą sobotę nawet - sklepy były na trzy spusty pozamykane
I to też musiał człowiek tolerować....
Ech,ciężkie jest życie

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 17:00   #23
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

ze sie wtrace. padlo proste pytanie o czynne sklepy. Nikt nie potrzebuje wywodow nt. zakupow. Moze dziewczyna po prostu nie miala czasu zrobic zakupow wczoraj, albo cos potrzebuje. nigdy ci sie cos takiego nie zdarzylo?

a swoja droga, co to za swieto dzisiaj jest?

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
no widzisz, wszyscy glupieja a ty jedna madra pozostaniesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 17:03   #24
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość

a swoja droga, co to za swieto dzisiaj jest?[COLOR="Silver"]
Boże Ciało. Tylko nie pytaj mnie, co to oznacza. Wiem tylko, że wyją. I chyba jakaś procesja jest.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 17:11   #25
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Boże Ciało. Tylko nie pytaj mnie, co to oznacza. Wiem tylko, że wyją. I chyba jakaś procesja jest.
ok, dzieki
az sie wstyd pytac co dzisiaj za swieto ale jakos tak wyszlo (zaraz sie gromy posypia na mnie)
Stary 2010-06-03, 17:30   #26
Hultaj
BAN stały

Cytat:
i nagle nie mogą obejść się bez sklepu...
zgadzam się, żenada.
Cytat:
Tylko nie pytaj mnie, co to oznacza. Wiem tylko, że wyją. I chyba jakaś procesja jest.
jako humanista stwierdzający (kiedyś), że każdy powinien przeczytać Pismo Święte, powinnaś wiedzieć.
Cytat:
cudownie, jak niektórzy pójdą do pracy i to takiej, w której nie poleżą, to docenią wolne dni. Bo ja nie znam nikogo poza osobami samotnymi i/czy ze skłonnościami do pracoholizmu, żeby im przeszkadzał dzień wolny w jakieś święto.
Cytat:
są jeszcze cpn-y, wiesz? poza tym powinnaś minimalnie pamiętać czasy, gdy ludzie nie mieli nie tylko możliwości spędzania wolnego czasu spacerując po centrach handlowych (wisi mi, bo to każdego sprawa, ale rozbraja mnie taka forma rozrywki; mam tu na myśli takie wyprawy, bo np. nie ma co z niedzielą robić, ''to heja do marketów pooglądac promocje albo soboe połazić po galeriach, nic to, że wypłata za 3 tygodnie a na koncie debet '') ale także wlaśnie móc wyskakiwać po coś nagłego i masowy pomór w narodzie nie występował.
Już się nie wypowiadam o łikendach, czas pracy taki, że niektorzy mogą się zakupować tylko w łikendy, ale wzdychać, że normalnie w święto..?? Dno i 3 metry mułu. Jak dla mnie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-06-03 o 17:33
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 17:31   #27
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
ok, dzieki
az sie wstyd pytac co dzisiaj za swieto ale jakos tak wyszlo (zaraz sie gromy posypia na mnie)
nie posypią się gromy, ja również do Kościoła nie chodzę ;] i potrafię uszanować (w przeciwieństwie do niektórych), że ktoś sobie ''wyje''. A jedyne zakupy, których brak mógłby spowodować koniec świata - to lekarstwa i podpaski ale do tego żabek czy innych tworów nie potrzeba
ale rozumiem, że ludzie lubią sobie wybitnie utrudniać życie, do nieogarnięcia społeczeństwa zdążyłam się już przyzwyczaić warto czasem spojrzeć dalej niż czubek własnego nosa.

Czas edycji: 2010-06-03 o 17:35
Stary 2010-06-03, 17:37   #28
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:

Niemcy, Austria, Holandia, Irlandia - m.in te państwa zakazują handlu w niedziele. Czy uważaj je za mocno katolickie?

Nie, to są państwa gdzie szanuje się pracownika i USTAWOWO nakazuje się, że człowiek ma mieć niedzielę wolną. Co więcej, w tych państwach ludzie jakoś nie płaczą i nie marudzą, że "oj oj oj, nie pobiegam sobie z wywieszonym jęzorem po galerii handlowej, bo przecież nie mam innego hobby i co niby miałbym robić w niedziele??"

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
zgadzam się, żenada.
jako humanista stwierdzający (kiedyś), że każdy powinien przeczytać Pismo Święte, powinnaś wiedzieć.
cudownie, jak niektórzy pójdą do pracy i to takiej, w której nie poleżą, to docenią wolne dni. Bo ja nie znam nikogo poza osobami samotnymi i/czy ze skłonnościami do pracoholizmu, żeby im przeszkadzał dzień wolny w jakieś święto.
są jeszcze cpn-y, wiesz? poza tym powinnaś minimalnie pamiętać czasy, gdy ludzie nie mieli nie tylko możliwości spędzania wolnego czasu spacerując po centrach handlowych (wisi mi, bo to każdego sprawa, ale rozbraja mnie taka forma rozrywki; mam tu na myśli takie wyprawy, bo np. nie ma co z niedzielą robić, ''to heja do marketów pooglądac promocje albo soboe połazić po galeriach, nic to, że wypłata za 3 tygodnie a na koncie debet '') ale także wlaśnie móc wyskakiwać po coś nagłego i masowy pomór w narodzie nie występował.
Już się nie wypowiadam o łikendach, czas pracy taki, że niektorzy mogą się zakupować tylko w łikendy, ale wzdychać, że normalnie w święto..?? Dno i 3 metry mułu. Jak dla mnie.
Pracuję w największej galerii handlowej w moim mieście. W dzień katastrofy pod Smoleńskiej słyszę taki dialog matki z dzieckiem:
Dziecko: maaamusssiuuu, chodźmy do Smyka!
Matka: nie (pada imię), dziś nie będziemy wchodzić do sklepów, a tylko przejdziemy się główną aleją.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 17:39   #29
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Sklepiki osiedlowe niestety miałam zamknięte...
straszne , jak pójdziesz do pracy powiesz szefowi, że np. jesteś niewierząca albo politycznie się nie zgadzasz z czymś tam uroczyście obchodzonym i chętnie przyjdziesz podlać kwiatki albo włączysz komputery, co by nie było im smutno.
Cytat:
chętnie bym dzisiaj poszła, to w weekend bym już nie musiała. Ale NIE, bo pozamykane.
no widzisz, Tobie się nie chce iść w łikend, i pewnie masz swoje na niego plany, a inny powinien chcieć iść pracować zamiast siedzieć przy grillu czy zwyczajnie poleżeć do góry pępem przy tv czy gazetce.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-03, 17:41   #30
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Niemcy, Austria, Holandia, Irlandia - m.in te państwa zakazują handlu w niedziele. Czy uważaj je za mocno katolickie?

Nie, to są państwa gdzie szanuje się pracownika i USTAWOWO nakazuje się, że człowiek ma mieć niedzielę wolną. Co więcej, w tych państwach ludzie jakoś nie płaczą i nie marudzą, że "oj oj oj, nie pobiegam sobie z wywieszonym jęzorem po galerii handlowej, bo przecież nie mam innego hobby i co niby miałbym robić w niedziele??"

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Pracuję w największej galerii handlowej w moim mieście. W dzień katastrofy pod Smoleńskiej słyszę taki dialog matki z dzieckiem:
Dziecko: maaamusssiuuu, chodźmy do Smyka!
Matka: nie (pada imię), dziś nie będziemy wchodzić do sklepów, a tylko przejdziemy się główną aleją.

daj spokój, niektórzy traktują sprzedawców jak roboty, którym żaden dzień wolny nie przysługuje. przecież paniusia z wolnym co weekend czy maturzystka nie zrobi zakupów w ciągu tygodnia, musi to zrobić dokładnie 3 czerwca, a wiadomo doskonale, że wtedy będzie wszystko zamknięte.
I proszę Was - święta nie wypadają aż tak często, by nagle Wasze rozrywkowe - czyli handlowe weekendy nie mogły dojść do skutku. Istnieją osoby, które pracują 7 dni w tygodniu a mimo to lodówki pustej nie mają. Ciekawe kiedy robią zakupy, co ?

Czas edycji: 2010-06-03 o 17:43
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości