|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
KOSMETYKI DO FALUJĄCYCH, PODATNYCH NA UKŁADANIE WŁOSÓW :D
Hej
![]() No i tu dla mnie zaczynają się schody, chciałabym aby te "fale" wyglądały ładnie i w miarę zdrowo , przekopałam archiwum i niewiele sie dowiedziałam na temat kosmetyków i metod pielęgnacji takiego rodzaju włosów.Kochane proszę napiszcie jakie są Wasze doświadczenia i piszcie jakich kosmetyków uzywać aby podkreślić skręt?????? bardzo dziękuję za odpowiedzi i rady ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: KOSMETYKI DO FALUJĄCYCH, PODATNYCH NA UKŁADANIE WŁOSÓW :D
Co prawda moje włosy są jednak bardziej kręcone niż falowane, ale też sprężynek nie mam (a szkoda). Może na początek spróbuj zielonego mleczka Sunsilk zapobiegającego puszeniu się włosów http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3732 Ja na początku nie byłam z niego zadowolona, ale jak już wyważyłam właściwe proporcje dla moich włosów, to było ok. Poza tym polecam odżywki w sprayu Gliss Kur'a (miałam pomarańczową, mam różową) i wszystko, co jest lekkie i nawilża włosy. Możesz też spróbować pianki Schwarzkopfa z serii Taft Silk-flex - ja mam do włosów zniszczonych i muszę powiedzieć, że jest delikatna. Nie obciąża, nie skleja, a lekko utrwala. Nie znam niestety Twoich włosów na tyle, by Ci doradzić, co będzie najlepsze - sama musisz określić, jaki typ kosmetyków najlepiej na nie działa. Poza tym, jeśli włosy są suche to gorzej się układają, mniej się kręcą, zatem wtedy szampon i odżywka do włosów suchych obowiązkowo.
Mam nadzieję, że coś Ci pomogłam ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Popieram, Ewuniu, Twój pomysł, aby nie walczyć z naturą tylko docenić to , co ci dała.
Ja też nie doradzę ci tego jedynego, najlepszego, kosmetyku. Był niedawno na plotkowym wątek o kosmetykach dla zakręconych, możesz go odnaleźć i poczytać. Ja też używam zielonego mleczka Sunsilk, dla moich loczków jest ok. I różnych odżywek w sprayu, albo bez spłukiwania, żeby nieco obciążyć włoski, bo inaczej robi się puchate sianko, a to mało efektowne. I tak jak pisała MagJa zwróć uwagę na nawilżanie. Pozdrawiam i powodzenia "na nowej drodze". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=286&page=1 to zel ktory wspaniale pozwala na utrwalenie lokow, nakalda sie na mokre wlosy i wygnata wlosy uzyskujac loki lub fale
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.