16 kilo w miesiąc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 11:03   #1
Lovely Bebe
Przyczajenie

16 kilo w miesiąc

Chcę schudnąc 16 kilo. Mam cały sierpień na to.
Tylko musicie mi pomóc. Jakaś dieta która napewno pomoże.
Wytrzymam. Nie będę jeśc żadnego śmieciowego jedzenia, słodyczy, mogę nawet pic samą wodę mineralną, owoce i warzywa zniosę, cwiczenia ja najbardziej, wszystko ogólnie zniosę by byc pięna. Przekłucie nosa przeszłam to to też wytrzymam .
I proszę podajcie mi jakiś bardzo dobrze działający w miesiąc krem na rozstępy bo jak się szybko chudnieto masakra a oliwka u mnie nie działa

Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie
PS: a może ktoś się przyłączy do dietki? Razem będzie raźniej
Lovely Bebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 11:21   #2
sreberko4
Zakorzenienie

Dot.: 16 kilo w miesiąc

Nie-wy-ko-nal-ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Stary 2010-07-30, 11:24   #3
havana82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lovely Bebe Pokaż wiadomość
Chcę schudnąc 16 kilo. Mam cały sierpień na to.
Tylko musicie mi pomóc. Jakaś dieta która napewno pomoże.
Wytrzymam. Nie będę jeśc żadnego śmieciowego jedzenia, słodyczy, mogę nawet pic samą wodę mineralną, owoce i warzywa zniosę, cwiczenia ja najbardziej, wszystko ogólnie zniosę by byc pięna. Przekłucie nosa przeszłam to to też wytrzymam .
I proszę podajcie mi jakiś bardzo dobrze działający w miesiąc krem na rozstępy bo jak się szybko chudnieto masakra a oliwka u mnie nie działa

Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie
PS: a może ktoś się przyłączy do dietki? Razem będzie raźniej
To prowokacja ?
Czy koleznako z choinki sie urwalas?
16 kg w mieisac? nie da rady
a od balsamow i kremow na rozstepy masz KWC
Stary 2010-07-30, 11:55   #4
Dziunia0710
Raczkowanie

Całkowita głodówka + codziennie 8 godzin siłowni i około 6 ciągłego biegu. Powinno pomóc .... ;]
Dziunia0710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 20:22   #5
Kikey
Raczkowanie

A moze amputacja nogi???
Sorry, ale innego wyjscia nie widze.

A tak na powaznie; rozsadne odzywianie, duzo ruchu i za 6-8 miesiecy sukces gwarantowany.
Przeciez nikt Cie nie goni!
Glowa do gory!
Stary 2010-07-30, 23:01   #6
iloneczka1
Wtajemniczenie

Wykonalne ale kosztem odwodnienia, jojo (więcej niż stracisz, np ok 20ki), rozstrój metabolizmu, układu trawiennego, choroby a potem wiecznego pilnowania się. Niewykonalne, jezeli w sposob zdrowy ale gwarantujący utrzymanie wymarzonej wagi i zdrowie. Wogóle utraty wagi nie powinno sie planowac na czas. To sie rzadko kiedy sprawdza, bo organizm ma swoje prawa i zasady.

I przy takim tempie, to tylko chirurg plastyczny i implanty, żadne kremy nie pomogą.
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-07-30 o 23:04
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 01:58   #7
natamcia
Raczkowanie

GG do natamcia

Oj, musiałabyś chyba na samej sałacie i wodzie jechać plus ćwiczenia. A po miesiącu byłabyś tak wyczerpana, że szok. I gwarantuje, że wróciłoby z nadmiarem.
natamcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 09:17   #8
tikida
Rozeznanie

obóz pracy?
Stary 2010-07-31, 12:33   #9
takanazwa
Przyczajenie

totalny bezsens, jak ktoś może chcieć schudnąć 16kg w jeden miesiąc?! pewnie, że jest to wykonalne, ale na bardzo krótką metę - kilogramy zaraz po zakończeniu takiego odchudzania wrócą ze zdwojoną siłą, nie mówiąc już o tym, jak zrujnujesz sobie organizm jedząc po 500kcal i ćwicząc po 4 godziny dziennie. już po tygodniu takiej tortury Twój organizm powie Ci zdecydowane nie...
takanazwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 20:48   #10
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziunia0710 Pokaż wiadomość
Całkowita głodówka + codziennie 8 godzin siłowni i około 6 ciągłego biegu. Powinno pomóc .... ;]
Obawiam się że to nie wystarczy, przerwy w ćwiczeniu można robić tylko na omdlenia
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 10:55   #11
Dziunia0710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalakiria Pokaż wiadomość
Obawiam się że to nie wystarczy, przerwy w ćwiczeniu można robić tylko na omdlenia
ale tak z 12 może i zrzucić dzięki temu
a tak poważnie to ja schudłam około 10 w miesiąc na diecie niecałe 1000 kcal dokładając do tego 30 minut ćwiczeń i trochę biegania... za to później przytyłam 15 w jeszcze szybszym czasie a efekty tej diety mam do dzisiaj
Stary 2010-08-02, 19:05   #12
maggie_23
Przyczajenie

GG do maggie_23

Zdradź chociaż, do czego ci tak śpieszno
maggie_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 09:04   #13
CoUraGe88
Raczkowanie

GG do CoUraGe88

może od razu zaklepać Ci miejsce w szpitalu ? ; ) organizm po czymś takim, by nie wytrzymał. wybij sobie z głowy takie pomysły i każda, która krytykuje Twoje zamiary nie robi tego, by Ci zrobić przykrość a z troski :P o Twoje zdrowie.

nie rób sobie krzywdy tak nieracjonalnym podejściem do utraty kg
Za daleko posunęłam się

" Niemy Krzyk "...

Cel: walka z bulimią
CoUraGe88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 13:32   #14
sandrunia200
Raczkowanie

Może to i śmieszne ale tez mam sporo do zrzucenia,kiedyś na 500kcal bardzoschudłam jak ja sie wtedy czułamniestety terazsie zapuściłam i zaczynam od 60kg,planuję jogurt na śniadanie,na objad warzywa z wodą taka zupa z przyprawami ale bez miesa a na kolacje hmmm,szklanke chudego mleka,do tego czerwona herbata kawa i czarna herbata,mam czas do 28.08.2010,licze ze schudnę najmniej 5 kg
sandrunia200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 20:59   #15
Dziunia0710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandrunia200 Pokaż wiadomość
Może to i śmieszne ale tez mam sporo do zrzucenia,kiedyś na 500kcal bardzoschudłam jak ja sie wtedy czułamniestety terazsie zapuściłam i zaczynam od 60kg,planuję jogurt na śniadanie,na objad warzywa z wodą taka zupa z przyprawami ale bez miesa a na kolacje hmmm,szklanke chudego mleka,do tego czerwona herbata kawa i czarna herbata,mam czas do 28.08.2010,licze ze schudnę najmniej 5 kg
hmm... a jak już schudniesz tyle ile chcesz to co wtedy? dodasz do swojego jadłospisu drugi jogurt i do końca życia będziesz się tak odżywiać żeby utrzymać wagę?
Ojj nie raz już próbowałam takich metod...
Ale jeśli koniecznie chcesz się odchudzać w tak drastyczny i do niczego nie prowadzący (noo może i nie do niczego bo w końcu do osłabienia i nagłego powrotu wagi) sposób to polecam pewną zmianę-chude mleko na śniadanie, a na kolacje jogurt. Oraz zero czarnej herbaty i zamianę kawy na zieloną herbatę.
Stary 2010-08-07, 20:36   #16
kristens
Przyczajenie

Myślę, że 16 kg to trochę za dużo do zrzucenia w miesiąc, ale jak będziesz się pilnowac to myślę, że ok 10 można zrzucic. A po zakończeniu diety trzeba powoli wprowadzac więcej kalorii do jadłospisu, robic to stopniowo (myślę że ok 200 - 300 kcal więcej tygodniowo będzie tygodniowo), a do tego REGULARNIE cwiczyc, bo to bardzo przyśpiesza przemianę materii.

Sama mam zamiar spróbowac diety warzywno- owocowej od jutra + cwiczenia. Jeśli chodzi o cwiczenia to prferuje taniec bo nie dośc że spalasz kalorie to jeszcze pięknie rzeźbisz sylwetkę, a do tego masz przy tym tyle frajdy!(przynajmniej ja tak mam). Pół godziny tańca dziennie starczy na początek, a jak już się poprawi kondycje i zwiększy ilośc spożywanych kalorii to można dłużej tańczyc. Na początek 3o min + dieta warzywno- owocowa, a do tego nie siedziec cały czas tylko się ruszac - coś posprzątac, poprzechadzac się, można trochę na rowerze pojeździc (chodźby w to i z powrotem ulicą). Zamierzam w tym wytrwac do póki nie zrzucę ok 5 kg. Póżniej przejdę powoli na mniej drastyczną dietę. Zaczynam od jutra. Trzymajcie za mnie kciuki!
kristens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 23:23   #17
carmel_
Rozeznanie

16kg to możesz zrzucić w pól roku, a nie w miesiąc.
Stary 2010-08-08, 09:50   #18
zkarolcia
Raczkowanie

Chyba zwariowalas! Roztroisz metabolizm, efekt jojo jak nic plus wszystko o czym mowily moje przedmowczynie. Radze rozpoczac od solidnego podkrecenia metabolizmu, ulozenia dobrej diety redukcyjnej i psychicznego nastawienia sie, ze gubienie wiecej niz 1kg na tydzien jest zle!
zkarolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 15:18   #19
niuniulka1989
Zakorzenienie

Prowokacja.

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości