Rzuciłam palenie!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 23:28   #1
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Rzuciłam palenie!!!

Drogie Panie mam nadzieje, że są tu byłe palaczki, które mają ochotę pogadać

Paliłam przez ponad 5 lat, czyli od 16 roku życia, rzuciłam ot tak siedząc nad Renem i patrząc na barkę, złamałam fajkę i pojechałam dalej.

Wczoraj minęły 4 tygodnie jeszcze nie przytyłam, chociaż smak się zmienił, nie potrzebuje już takiej ilości przypraw! Nie śmierdzę, a moja garderoba została w całości odświeżona, wyczuwam palaczy na ulicy i odpycha mnie ten odór, zwłaszcza w połączeniu z perfumami lub piwem. Nie ulegam pokusom, którymi codziennie mnie bombardują, cera nie jest już ziemnista, wydaje się być dotleniona, zęby są bielsze, kamień gdzieś wyparował, paznokcie nie są żółte i ten podziw w oczach znajomych i rodziców!. A wolnego czasu co niemiara

Opiszcie wasze zmagania i efekty
zapraszam
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 05:14   #2
tworazka
Zakorzenienie

Dot.: Rzuciłam palenie!!!

ja rzucilam palenie 1-go stycznia br
nie palilam do wakacji, a teraz lubie zakurzyc do piwka
natomiast niewyobrazam go sobie bez :P przy piwku lubie ten smrodek natomiast przy codziennym uzytkowaniu mnie odpycha
pozdrawiam sukcesow zycze
tworazka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 06:13   #3
martynusia222
Zakorzenienie

Ja myślę i myślę, żeby rzucić, ale jakoś się zebrać nie mogę...
Za to mój brat wstał pewnego dnia w swoje urodziny, powiedział, że od dziś nie zapali żadnego papierosa i faktycznie do dziś nie pali, mija prawie rok a go nawet nie ciągnie - podobno
Życzę wytrwałości
Stary 2010-08-06, 08:22   #4
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Zapraszam do nas
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=423316

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 08:22   #5
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

co was tak malutko?
Dziewczyny rzucać szybko i przybywać ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-08-06, 10:00   #6
Ewik86
Zakorzenienie

Gratuluję!!!

Ja też rzuciłam palenie ponad rok temu. Wstałam pewnego dnia i stwierdziłam, że mam dość palenia i wydawania kasy na papierosy. I udało się Paliłam 8 lat, około 15 papierosów dziennie. Po wstaniu oczywiście najpierw papieros, a potem co godzinę. Przy piwie to już nie wspomnę ile wypalałam Jestem z siebie bardzo dumna, bo wiele razy próbowałam rzucać i niezbyt mi się to udawało... Ale dałam radę i muszę przyznać, że w ogóle mnie nie ciągnęło i nie ciągnie. Papierosy dla mnie już nie istnieją

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 11:55   #7
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!

Ja też rzuciłam palenie ponad rok temu. Wstałam pewnego dnia i stwierdziłam, że mam dość palenia i wydawania kasy na papierosy. I udało się Paliłam 8 lat, około 15 papierosów dziennie. Po wstaniu oczywiście najpierw papieros, a potem co godzinę. Przy piwie to już nie wspomnę ile wypalałam Jestem z siebie bardzo dumna, bo wiele razy próbowałam rzucać i niezbyt mi się to udawało... Ale dałam radę i muszę przyznać, że w ogóle mnie nie ciągnęło i nie ciągnie. Papierosy dla mnie już nie istnieją
też chcę tak napisać za rok !
gratuluje ;*

Anthony de Mello

kocham Cię życie!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-06, 13:31   #8
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
co was tak malutko?
Dziewczyny rzucać szybko i przybywać ^^
Przecież dziewczyna wyżej podała Ci link do istniejącego już wątku.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 13:40   #9
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Przecież dziewczyna wyżej podała Ci link do istniejącego już wątku.
Dzięki, bo juz się nie chciałam powtarzać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 21:31   #10
alufa
Zakorzenienie

szacun!

ja nie palę, więc nie mam co rzucać, ale podziwiam osoby, które rzuciły na dobre
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 19:19   #11
StokRoTka_09
Raczkowanie

No to Bravo wam, że sie wkońcu udało.. Po latach palenia ciężko przestać, tyle się teraz mówi na ten temat..
Czasem troszke samozaparcia i silna wola i.. się uda..
Ja na szczęście nałogowcem nie jestem aż takim, żeby w domu siwy dym, a w pracy co chwile na fajkę... Ale zapalić lubie, ze znajomymi, czy na imprezie czy przy piwku, czy na imprezie, czy czasem jak jestem w większym stresie a tak to lajcikowo żyję..
Może powiecie "tak to się zaczyna", ale ja już tak od kilku lat.. Więc chyba taka silna wola, szczęściara Wiem, że mogę nie palić nawet przez kilka dni czy dłużej jeśli nie mam ochoty, więc widze, że jest ok..
Trzymajcie sie, bo wiem, że Wam łatwo nie było..

Edytowane przez StokRoTka_09
Czas edycji: 2010-08-07 o 19:21
StokRoTka_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 23:32   #12
_kokosowa
Przyczajenie

Szczerze powiem, że tak jak Ty to ja miałam na początku i wiesz, też sądziłam, że dam radę, że przecież się nie wciągne " w to gówno " jak to sama nazywałam, że jak zapalę sobie od czasu do czasu to świat się nie zawali i raka od razu też od tego się nie nabawię ... Ale niestety nie udało mi się w takim podejściu wytrwać, nałóg mnie wciągnął, masz szczęście StokRoTka_09 , że posiadasz taką silną wolę, mi też by się czasami przydała
Stary 2010-08-08, 16:11   #13
StokRoTka_09
Raczkowanie

No kilka lat temu paliłam mniej niż teraz, bo bardziej się ograniczałam, a teraz jest tyle, że mi wystarczy.. I więcej mi nie trzeba, także choć tyle, że umiem nad sobą panować ehh..
Czasem nie rozumiem koleżanek, jak gdzies jesteśmy na spacerze i ja zapalę raz, a te co pół godziny albo częściej, no ale hmm nałóg..
Także zawsze dopinguje znajomych, którzy "próbują" tak jak ty..
Stary 2010-08-08, 22:23   #14
crescent
Zakorzenienie

chcialam napisac ze tez rok juz nie pale i sobie uswiadomilam ze to juz 2 lata!! szmat czasu!!!

chociaz nie powiem jak sie czlowiek wkurzy, alebo przy piwku ciagnie...no ale da sie to zagluszyc i jest ok. nie chce palic, a jeden papieros oznaczalby zapewnw powrot...uzaleznionym ( przynajmniej psychicznie) jest sie zawsze tylko trzeba umiec sobie z tym poradzic

powodzenia!
Stary 2010-08-09, 12:06   #15
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja już chyba ponad rok nie palę. W ogóle nie mam ochoty, wręcz odrzuca mnie od papierosów i nie wiem, jak mogłam kiedyś palić

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 08:29   #16
Ania701
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _kokosowa Pokaż wiadomość
Szczerze powiem, że tak jak Ty to ja miałam na początku i wiesz, też sądziłam, że dam radę, że przecież się nie wciągne " w to gówno " jak to sama nazywałam, że jak zapalę sobie od czasu do czasu to świat się nie zawali i raka od razu też od tego się nie nabawię ... Ale niestety nie udało mi się w takim podejściu wytrwać, nałóg mnie wciągnął, masz szczęście StokRoTka_09 , że posiadasz taką silną wolę, mi też by się czasami przydała
Ile się każda z nas nasłuchała takich historii

Moja jest podobna. Poszłam do pracy, nerwowy dzień, koleżanka dała zapalić. I potem od przypadku do przypadku, własna paczka w torebce aż dochodzi się do stanu, że się pali... kiedy przerwa, kiedy się jest zdenerwowaną. U mnie to już prawie 15 lat... z długimi przerwami na ciążę i karmienie. Ale zawsze wracam, bo lubię. Nie jest to dla mnie uciążliwe. Nigdy dużo nie paliłam, ale jednak codziennie. Wiem, wiem... nałóg to nałóg.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez StokRoTka_09 Pokaż wiadomość
No kilka lat temu paliłam mniej niż teraz, bo bardziej się ograniczałam, a teraz jest tyle, że mi wystarczy.. I więcej mi nie trzeba, także choć tyle, że umiem nad sobą panować ehh..
Czasem nie rozumiem koleżanek, jak gdzies jesteśmy na spacerze i ja zapalę raz, a te co pół godziny albo częściej, no ale hmm nałóg..
Także zawsze dopinguje znajomych, którzy "próbują" tak jak ty..
Też tego nie rozumiem, jak można tak szybko odpalać jednego za drugim. Zdarza mi się to niezmiernie rzadko. Dopóki czuję poprzedniego papierosa to nie mam ochoty na kolejnego.

Na wyjeździe dużo spędzałam czasu ze znajomą, która pali dużo i nawet w aucie niemal odpala jednego za drugim. Przy niej, trochę z musu paliłam więcej. Teraz, gdy wróciłam do swojej normalnej ilości, nie czuję jakiegoś głodu.
Ania701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 08:37   #17
BlueDiamond
Przyczajenie

Gratulacje
Ja rzucilam juz 5 lat temu i to byla pierwsza proba, pomogly mi plastry (w sumie nosilam je tylko przez 2 tygodnie), nie przytylam
teraz mam problem zeby starego 'przekonac' do rzucenia, bo on rzuca, pali, rzuca, pali i tak ciagle w kolko
powodzenia
BlueDiamond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 21:59   #18
StokRoTka_09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania701 Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem, jak można tak szybko odpalać jednego za drugim. Zdarza mi się to niezmiernie rzadko. Dopóki czuję poprzedniego papierosa to nie mam ochoty na kolejnego.
Na wyjeździe dużo spędzałam czasu ze znajomą.. [...] Przy niej, trochę z musu paliłam więcej. Teraz, gdy wróciłam do swojej normalnej ilości, nie czuję jakiegoś głodu.
No ja też tylko pod wpływem znajomych jak gdzieś jesteśmy to palę "więcej" niż zwykle.. I też jak napisałaś po jednym mam "dość" na jakiś czas, jakbym miała jedną fajkę za drugą odpalać jak to się mówi, to bym nie wytrzymała chyba. Palę, bo po prostu lubię sobie czasem zakurzyć. Ale powtórzę jeszcze raz, zawsze dopinguję znajomych, którzy mają problem z nałogiem, bo domyślam się jak im ciężko..
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
chcialam napisac ze tez rok juz nie pale i sobie uswiadomilam ze to juz 2 lata!! szmat czasu!!!
E no to bravo, bo to już szmat czasu! Życzę nadal wytrwałości
Stary 2010-08-13, 14:54   #19
kaarooo
Zakorzenienie

Dzień dobry, czy mogę się dołączyć?
Już 13 dzień odkąd postanowiłam rzucić. I udaje się Z jedną małą wpadką 13 dni bez fajek
Postanowiłam rzucić po ponad 8 latach palenia, a 10 ogółem, tyle że wtedy podpalałam Próbowałam kilkanaście razy, jak nie kilkadziesiąt, zawsze był pretekst aby zapalić. Najdłużej wytrzymałam kilka miesięcy, potem zmieniłam pracę i się znowu zaczęło.
Raz ze względów ekonomicznych (no nie ukrywajmy, na fajki tylko moje szło ponad 250zł miesięcznie!), dwa że zdrowotnych.
Nie używam żadnych dopalaczy, czasami jestem wkurzona, czasami się dołuję, jem owszem, ale... zmienił się już węch, cera robi się ładniejsza, i samopoczucie też lepsze.
Nie ukrywam, czasami jest ciężko, tym bardziej że mąż nadal pali, ale chowa fajki przede mną i ogranicza ogólnie Także stara się mnie nie kusić, chociaż aż tak bardzo nie ciągnie. Skłamałabym, gdybym powiedziała, że nie mam ochoty, bo na zapalenie ochotę mam, ale to bardziej wtedy, gdy się nudzę.
Także zgłaszam się jako kolejna, która rzuca. Bo o tym, że nie palę powiem najwcześniej za kilka miesięcy. Kiedy wyleczę się z nałogu całkowicie, kiedy nie będzie mnie to ciągnęło i kiedy miną wszystkie objawy odstawienia nikotyny.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 15:05   #20
Senso
Raczkowanie

a bierzecie coś? ja nie palę od tygodnia, wiadomo ile razy to się już rzucało mam tabex
Stary 2010-08-15, 06:16   #21
kaarooo
Zakorzenienie

Ja silną wolę tylko

Stary 2010-08-17, 13:44   #22
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
Napisane przez StokRoTka_09 Pokaż wiadomość
No to Bravo wam, że sie wkońcu udało.. Po latach palenia ciężko przestać, tyle się teraz mówi na ten temat..
Czasem troszke samozaparcia i silna wola i.. się uda..
Ja na szczęście nałogowcem nie jestem aż takim, żeby w domu siwy dym, a w pracy co chwile na fajkę... Ale zapalić lubie, ze znajomymi, czy na imprezie czy przy piwku, czy na imprezie, czy czasem jak jestem w większym stresie a tak to lajcikowo żyję..
Może powiecie "tak to się zaczyna", ale ja już tak od kilku lat.. Więc chyba taka silna wola, szczęściara Wiem, że mogę nie palić nawet przez kilka dni czy dłużej jeśli nie mam ochoty, więc widze, że jest ok..
Trzymajcie sie, bo wiem, że Wam łatwo nie było..
U mnie jest tak samo, zwyczajnie nie lubię palić sama/ na ulicy - zawsze ktoś chce wysępić, więc tylko na imprezach spotkaniach.
Mam nadzieję że tak zostanie.
Też nie wyobrażam sobie np. palić u siebie na osiedlu w drodze na przystanek czy do sklepu. I za bardzo mi szkoda już 10 zł :/ Nie wiem od czego to zależy, chyba jeżeli człowiek obawia się wpadnięcia w nałóg, i nie prowokuje tego sam - wyjdę z psem na fajka, wyniosę śmieci i zajaram etc. to jest względnie bezpieczny.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 13:17   #23
StokRoTka_09
Raczkowanie

Wredonisia,
Wszystko da się kontrolować, przynajmniej do czasu Czasem faktycznie myślę podobnie jak ty, ale to dobrze na mnie działa...
Bo szczerze powiem, nie chce doprowadzić się do obłędu sięgania po fajkę.. Na przykład była u mnie koleżanka ostatnio, która pali okropnie dużo, wręcz non stop, i zapomniała fajek.. Więc ona do mnie czy idziemy zapalić, a ja, ze akurat fajek w domu nie mam [zdarza się], no to siedzimy i gadamy dalej... No co nie mam to nie tragedia, przynajmniej dla mnie..
Na co ona po chwili mówi, że jedzie do domu, bo nie wytrzyma jak zaraz nie zapali.. Nie czaje tego, ale fakt nałóg ja przerasta powoli, choć szczerze jej życzę, żeby w końcu rzuciła kiedyś..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 13:41   #24
kaarooo
Zakorzenienie

Jakby nie mogła iść sobie do sklepu... nie rozumiem.. ehh...

Stary 2010-08-18, 17:16   #25
marysienka
Zadomowienie

Ja bym też chciała rzucić te fajki w cholerę. Palę już kupę lat. Najdłużej nie paliłam 4 dni nie mam silnej woli, chociaż wiem, że gdybym chciała dałabym radę rzucić papierosy.
Stary 2010-08-18, 17:39   #26
kaarooo
Zakorzenienie

To zechciej

Stary 2010-08-18, 19:19   #27
StokRoTka_09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Jakby nie mogła iść sobie do sklepu... nie rozumiem.. ehh...
Dokładnie.. To akurat mnie mega wkurzyło.. Ale jak napisałam nałóg to nałóg.. Ja jak nie mam fajek to nie lece w 5 minut do sklepu, bo muszę.. a Ona co 15 minut kopci to wiecie same...
Cytat:
Napisane przez marysienka Pokaż wiadomość
Ja bym też chciała rzucić te fajki w cholerę. Palę już kupę lat. Najdłużej nie paliłam 4 dni nie mam silnej woli, chociaż wiem, że gdybym chciała dałabym radę rzucić papierosy.
To może jakieś plasterki, tabletki, czy te inhalatorki by Ci pomogły skoro sama nie dasz rady..? Bliskie ci osoby też jak wesprą to dużo daje..
3mam kciuki, bo przecież próbować zawsze warto...
Stary 2010-08-18, 21:58   #28
nisia1908
Zakorzenienie

hah ja nie pale od około 27 godzin ... mam zamiar rzucić mam nadzieje że uda mi się jak najszybciej ... w każdym razie naprawdę gratulację ja się jeszcze nie zdałam na rzucanie na dłuższy czas mój rekord to 2 tyg bez papierosa i po urodzinach koleżanki wróciłam znów do nałogu miną rok od ostatniego rzucania i zaczynam znów... żal mi pieniędzy na coś co mi się nie przydaje a zaczęłam palić nie mając na co pieniędzy wydawać zobaczymy jak mi pójdzie
nisia1908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 22:17   #29
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez nisia1908 Pokaż wiadomość
hah ja nie pale od około 27 godzin ... mam zamiar rzucić mam nadzieje że uda mi się jak najszybciej ... w każdym razie naprawdę gratulację ja się jeszcze nie zdałam na rzucanie na dłuższy czas mój rekord to 2 tyg bez papierosa i po urodzinach koleżanki wróciłam znów do nałogu miną rok od ostatniego rzucania i zaczynam znów... żal mi pieniędzy na coś co mi się nie przydaje a zaczęłam palić nie mając na co pieniędzy wydawać zobaczymy jak mi pójdzie
dasz radę!!!

minął 6 tydzień łoooo!

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-08-19, 06:22   #30
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
dasz radę!!!

minął 6 tydzień łoooo!
Gratuluję

U mnie dopiero dwa tygodnie i 4 dni pełne zaczynam piąty ^^
Ale daję radę na razie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości