|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem z płytą. Proszę o pomoc.
Mniej więcej rok temu miałam zawirusowany komputer, chciałam wszystko od nowa wgrać, więc zdjęcia itp. pliki zgrywałam na płyty. Jedna płyta ciężko chodziła jednak myślałam, że to wina zawirusowanego komputera i nie zwróciłam na to szczególnej uwagi. Jednak jak potem się okazało kupiłam jakąś wadliwą płytę, która za każdym razem ledwo się włączała i bardzo szybko zacinała. Obecnie w ogóle już się nie włącza. Pech chciał, że na tej płycie miałam akurat najważniejsze dane. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Próbowałam już różnymi programami z internetu, ale one nic nie dają. Często odczytują mi płytę, jako pustą. Gdyby to się stało w przypadku 3 innych płyt to nie byłoby mi żal. Zdjęcia jak zdjęcia, trudno. Jednak o te na tej płycie szczególnie mi zależy. Może są jakieś firmy, co się zajmują takimi przypadkami? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2010-08-19 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z płytą. Proszę o pomoc.
są specjalne firmy zajmujące się odzyskiwaniem danych. wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. ceny są różne. są firmy, które z płyty CD, DVD odczytają co trzeba za darmo, albo za grosze, pod warunkiem, że się nam nie spieszy. gdzie indzioej około 100 zł. unikaj firm, które mówią, ze to kosztować może ok... ale ile dokładnie to się okaże, bo wtedy po zrobieniu pracy mogą zarządać ogromnych sum.
sama lepiej już nie próbuj jeśli są tam naprawdę ważne dane, bo każde Twoje użycie tej płyty możeją jeszcze bardziej uszkodzić
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z płytą. Proszę o pomoc.
Ostatnio odsyskiwałam sobie jedną płytę z muzyką, udało się w 90%, choć zabrało sporo czasu. Tylko że to nie pod Windowsem...
Znajdź kogoś z jakimś Linuksem, to albo sam Ci pomoże, albo ja mogę Wam wysłać instrukcje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.