|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Włosy jak Kristen Stewart
Witam!
Mam wieelką prośbę do szanownych pań fryzjereek: Bardzo podoba mi się fryzura Kristen Stewart(taka jak w linkach poniżej) Chciałabym się dowiedzieć, jak uzyskać taki efekt niepoukładanych, lekko falowanych włosów. Z góry dziękuję i czekam na szybką odpowiedź.!;D http://www.carnivorous-carnival.com/...%20ew%2001.jpg http://www.twilightgear.net/wp-conte...tewart-pic.jpg http://twilightguide.com/tg/wp-conte...isten-bird.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy jak Kristen Stewart
Zależy jaki masz rodzaj włosa. Na moich delikatnie falowanych by wystarczyła zwykła pianka we włosach i delikatne podsuszenie, by za bardzo włosów nie rozdmuchać. Dla lepszego efektu ułożoną fryzurę można umocnić lakierem.
Myślę, że odpowiednie cięcie też gra ważną rolę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w tym przpadku to peruka
![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-07-30 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Myślę, że do takiej fryzurki potrzebna jest suszarka z dyfuzorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
to chyba nie jest peruka
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeżeli masz dłuższe włosy to ja bym zrobiła tak: jeden gruby warkocz na noc po umyciu, rano rozczesać włosy palcami, dać troszkę pianki i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Are you talking to me?!
|
Heeehm, dużo zależy od włosów; ja mam takie naturalnie i w zasadzie jedyne co muszę zrobić to zaczesać je do góry
![]() Ale ogolnie przydalaby się pianka wgnieciona w wilgotne włosy i suszarka z dyfuzorem, by odbić włosy od nasady. Włosy susz tak, by przeczesywać całe pasma palcami - nie rozczesuj ich bardzo dokładnie, bo delikatne loki mogą się wtedy rozprostować. Całość możesz utrwalić lakierem - ale ostrożnie, by nie usztywnić zanadto włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
cięcie jest ważne - dobrze wycieniowane same się trzymają
ja bym po umyciu wysuszyła bez czesania, przeczesując tylko palcami- i już, ewentualnie trochę pianki, ale bez przesady i zero szczotki czy grzebienia - po się zrobią ulizane, rozczeszesz wieczorem przed snem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja taką fryzure na prostych włosach mojej siostry uzyskuje przez zawinięcie ich w "ślimaczki."
To bardzo proste, pewnie juz słyszałas o tym sposobie. Wilgotne włosy po nałozeniu pianki dodajacej objętości dziele na 5 pasm (ona ma włosy do łopatek) i zwijam pasmo w rulonik. Potem ten rulonik zwijam w "ślimaczka" przy skórze, zawiazuje gumką lub spinam wsuwką i gotowe. Ona idze spac w nich i lub suszymy ![]() Jesli taki sposób nie przypadłby Ci do gustu, a nie masz podantych włosów na falowanie, to potrzebna by była lokówka o dużej średnicy, albo Wystarczy nawet prostownica, jak widac w filmiku : http://www.youtube.com/watch?v=gpVmzsCwzW8 Dziewczyna zrobiła fryzure bardzo podobną do tych, które są na zdjęciach przez ciebie dodanych. ![]() efekt jaki uzyskała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się. Według mnie to jest chyba najszybszy sposób na ładne fale. Ja pierwszy raz zrobiłam na noc na mokrych włosach, ale rano jak wstałam to miałam jeszcze mokre. Na jakich kosmetykach robić te fale i czym najlepiej utrwalić taką fryzurę? Edytowane przez Aldona12034 Czas edycji: 2010-08-12 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Włosy na grube wałki, posuszyć trochę, spryskać lakierem i voila
![]() ja to nie muszę się zbytnio męczyć, żeby mieć takie włosy. Wystarczy jedna noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
To zależy jak Ci sie włosy naturalnie układają, bo to też jest ważne. Jesli masz zdrowe i falowane lub całkiem proste włosy to trochę żelu po myciu rozetrzyj w kosmykach i wystarczy. Jeśli masz zniszczone włosy to trochę gorzej, bo bedą wyglądały jak postrzępione ,więc należy delikatnie przejechać po nich prostownicą, nie mocno, żeby nie użyskać efektu przyklapniętych włosów tylko biorąc więcej kosmyków, możesz też lekko je zwinąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.