Włosy jak Kristen Stewart - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 15:36   #1
Karolinaa97
Przyczajenie

Question

Włosy jak Kristen Stewart

Witam!
Mam wieelką prośbę do szanownych pań fryzjereek:
Bardzo podoba mi się fryzura Kristen Stewart(taka jak w linkach poniżej)
Chciałabym się dowiedzieć, jak uzyskać taki efekt niepoukładanych, lekko falowanych włosów. Z góry dziękuję i czekam na szybką odpowiedź.!;D

http://www.carnivorous-carnival.com/...%20ew%2001.jpg

http://www.twilightgear.net/wp-conte...tewart-pic.jpg

http://twilightguide.com/tg/wp-conte...isten-bird.jpg
Karolinaa97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 17:53   #2
finezja19
Raczkowanie

Dot.: Włosy jak Kristen Stewart

Zależy jaki masz rodzaj włosa. Na moich delikatnie falowanych by wystarczyła zwykła pianka we włosach i delikatne podsuszenie, by za bardzo włosów nie rozdmuchać. Dla lepszego efektu ułożoną fryzurę można umocnić lakierem.
Myślę, że odpowiednie cięcie też gra ważną rolę.
finezja19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 19:54   #3
karmazynka99
Zakorzenienie

w tym przpadku to peruka na tym pierwszym zdjęciu

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2010-07-30 o 19:55
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 19:58   #4
natalina001
Raczkowanie

Myślę, że do takiej fryzurki potrzebna jest suszarka z dyfuzorem
natalina001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 22:19   #5
_paula_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
w tym przpadku to peruka na tym pierwszym zdjęciu
to chyba nie jest peruka

Happiness is a choice. And it's free. Play on.
_paula_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 09:53   #6
Georgie
Zadomowienie

Jeżeli masz dłuższe włosy to ja bym zrobiła tak: jeden gruby warkocz na noc po umyciu, rano rozczesać włosy palcami, dać troszkę pianki i tyle
Georgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 16:49   #7
quench
Are you talking to me?!

Heeehm, dużo zależy od włosów; ja mam takie naturalnie i w zasadzie jedyne co muszę zrobić to zaczesać je do góry
Ale ogolnie przydalaby się pianka wgnieciona w wilgotne włosy i suszarka z dyfuzorem, by odbić włosy od nasady. Włosy susz tak, by przeczesywać całe pasma palcami - nie rozczesuj ich bardzo dokładnie, bo delikatne loki mogą się wtedy rozprostować. Całość możesz utrwalić lakierem - ale ostrożnie, by nie usztywnić zanadto włosów.
quench jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 15:42   #8
3d41a7b9b5d1ffef59ce667ff3096c42070230c0_62954c9b01231
Konto usunięte

cięcie jest ważne - dobrze wycieniowane same się trzymają

ja bym po umyciu wysuszyła bez czesania, przeczesując tylko palcami- i już, ewentualnie trochę pianki, ale bez przesady

i zero szczotki czy grzebienia - po się zrobią ulizane, rozczeszesz wieczorem przed snem
3d41a7b9b5d1ffef59ce667ff3096c42070230c0_62954c9b01231 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 04:03   #9
lexmax
Raczkowanie

Ja taką fryzure na prostych włosach mojej siostry uzyskuje przez zawinięcie ich w "ślimaczki."
To bardzo proste, pewnie juz słyszałas o tym sposobie. Wilgotne włosy po nałozeniu pianki dodajacej objętości dziele na 5 pasm (ona ma włosy do łopatek) i zwijam pasmo w rulonik. Potem ten rulonik zwijam w "ślimaczka" przy skórze, zawiazuje gumką lub spinam wsuwką i gotowe. Ona idze spac w nich i lub suszymy

Jesli taki sposób nie przypadłby Ci do gustu, a nie masz podantych włosów na falowanie, to potrzebna by była lokówka o dużej średnicy, albo Wystarczy nawet prostownica, jak widac w filmiku :
http://www.youtube.com/watch?v=gpVmzsCwzW8
Dziewczyna zrobiła fryzure bardzo podobną do tych, które są na zdjęciach przez ciebie dodanych.

efekt jaki uzyskała
lexmax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 13:00   #10
Aldona12034
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexmax Pokaż wiadomość
Ja taką fryzure na prostych włosach mojej siostry uzyskuje przez zawinięcie ich w "ślimaczki."
To bardzo proste, pewnie juz słyszałas o tym sposobie. Wilgotne włosy po nałozeniu pianki dodajacej objętości dziele na 5 pasm (ona ma włosy do łopatek) i zwijam pasmo w rulonik. Potem ten rulonik zwijam w "ślimaczka" przy skórze, zawiazuje gumką lub spinam wsuwką i gotowe. Ona idze spac w nich i lub suszymy

Jesli taki sposób nie przypadłby Ci do gustu, a nie masz podantych włosów na falowanie, to potrzebna by była lokówka o dużej średnicy, albo Wystarczy nawet prostownica, jak widac w filmiku :
http://www.youtube.com/watch?v=gpVmzsCwzW8
Dziewczyna zrobiła fryzure bardzo podobną do tych, które są na zdjęciach przez ciebie dodanych.

efekt jaki uzyskała

Zgadzam się. Według mnie to jest chyba najszybszy sposób na ładne fale. Ja pierwszy raz zrobiłam na noc na mokrych włosach, ale rano jak wstałam to miałam jeszcze mokre. Na jakich kosmetykach robić te fale i czym najlepiej utrwalić taką fryzurę?

Edytowane przez Aldona12034
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:44
Aldona12034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 15:18   #11
redeyes
Zakorzenienie

Włosy na grube wałki, posuszyć trochę, spryskać lakierem i voila + jeżeli chodzi o cięcie włosów to mocne cieniowanie.
ja to nie muszę się zbytnio męczyć, żeby mieć takie włosy. Wystarczy jedna noc
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 19:15   #12
Sheffi
Przyczajenie

To zależy jak Ci sie włosy naturalnie układają, bo to też jest ważne. Jesli masz zdrowe i falowane lub całkiem proste włosy to trochę żelu po myciu rozetrzyj w kosmykach i wystarczy. Jeśli masz zniszczone włosy to trochę gorzej, bo bedą wyglądały jak postrzępione ,więc należy delikatnie przejechać po nich prostownicą, nie mocno, żeby nie użyskać efektu przyklapniętych włosów tylko biorąc więcej kosmyków, możesz też lekko je zwinąć.
Sheffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości