|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
nie moge nosic bluzek be ramiaczek :(
Kochane mam problem co mam z tym zrobic?! jestem osoba dosc szczupla (171-57kg) (88-61-88) ale mam ogromny problem z szerokimi barkami a bardziej z ty7m co sie dzieje gdy zaloze bluzke bez ramiaczek
biust mam A male B a zawsze czy mam stanik czy nie robia mi sie takie brzydkie wystajace "cos" ;/ wyglda to okropnie ! pomozcie nie wiem moze jak schudne ? jakies cwiczenia cos dadza?bbb.jpg |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nie moge nosic bluzek be ramiaczek :(
pewnie nosisz zbyt mały stanik lub go zbyt mocno ściskasz (ramiączka lub mocno zapinasz) spróbuj go troche poluzowac, myślę, że to rozwiąże problem. Ja miałam podobną sytuację.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszyscy mają ciało do noszenia bluzek bez ramiączek, im szybciej się z tym pogodzisz tym lepiej dla ciebie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ty dziewczyno nie masz już z czego chudnąć
ja mam 172 cm i 53 kg.. i uważam się za potwornego suchciela.. a co do Twojego problemu, są ćwiczenia na biust i te 'waleczki' które z boku wystają koło pach po założeniu takiej bluzeczki, kup sobie 2 małe hantle np. po 2 kg (nie mają być ciężkie bo nie wyrabiasz mułów), jak już je dorwiesz wyiciągnij ręce przed siebie i rób wymachy na boki, do środka, na boki itd.. świetna sprawa..problem zniknie może nie od razu ale zniknie.Mam na myśli coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=beAByJqi78k tyle,że ja robiłam to na stojąco i dłonie miałam skierowane w dół, nie do środka ale to bez różnicy, mi było tak po prostu wygodniej.
Edytowane przez hdg Czas edycji: 2010-12-25 o 19:45 |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
nawet gdy nie mam stanika to one tez sie pojawiaja;p mam szeroki obwod a biust wezszy niz moj obwod i dlatego to tak idiotycznie wyglada;/
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
nie mozesz miec obwodu w biuscie mniejszego niż pod biustem xD
... podstawowe pytanie, JAKI NOSISZ ROZMIAR STANIKA jak odpowiesz że 80B albo 75C to padnę
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
jeżeli chodzi o takie wałeczki to łatwo się ich pozbyć.
wystarczy ćwiczyć codziennie z butelkami wody i po problemie (zgięte ręce wyciągasz na boki i zbliżasz je do siebie). o ile się nie mylę biorą się one z braku ruchu. nie jestem pewna, bo czytałam kiedyś o tym w gazecie, ale mam nadzieję, że jakoś pomogłam ;]
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to typowy efekt noszenia zle dobranego stanika, charakterystyczne buly pod pachami. Nawet po zdjęciu stanika czasem sa
![]() Mozna sobie niezle kuku zrobić złym stanikiem, szkoda ze tak niewiele dziewczyn zdaje sobie z tego sprawę. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
droga autorko takie waleczki pod pachą moga byz oznaką nadmiaru tłuszczyku.... ale nie u ciebie. Ty jestes szczuplutka i chudnąć nie musisz.
Wałeczki rowniez oznaczaja że twój biust przemieścił się z klatki piersiowej pod pachę i dalej na plecy. serio, serio!! brak ci jakiejkolwiek wiedzy o dobieraniu staników. Zajrzyj na modowym na wątek o dobrze dobranych biustonoszach tam dziewczyny ci wszystko wyjaśnią.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
małe a albo małe b
ja noszę średnie G fajnie co
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
IMHO powinnas po prostu dobrze "ulozyc" piersi w staniku i problem sam sie rozwiaze.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ułożyć piersi w dobrym staniku.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Problemem u Ciebie jest źle dobrany stanik, który przez kilka lat noszenia zdeformował biust tak, że ten się rozlazł m.in pod pachy. Da się to jednak skorygowac dobrym stanikiem.
Wpisz w google: małobiuściaste, forum, stanikomania albo elektroniczny brafitter (obliczy Ci rozmiar stanika jaki powinnaś nosic). Na podanych stronach są także objaśniania JAK zakładac stanik, SKĄD zgarniac do niego ciałko i CO może się stac jak się tego nie zrobi. 2 lata temu koleżanka miała podobny problem jak ty, Nosiła 70b szczupłą laska a takie bule pod pachami.... Okazało się, że powinna nosic 60 d. Po roku nosiła już 60e (bo ciałko rozlazłe na plecy i pod pachy zazęło wracac gdzie jego miejsce.) Obecnie noci 60f i problemu z bułkami pod pachami nie ma. Tylko 5% polek nosi DOBRZE DOBRANY stanik. Zmień te statystyki zaczynając od siebie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
masz źle dobrany stanik
w dobrze dobrany staniku to wszystko co ci nad bluzkę wylewa ładnie ułożoby się w miseczce i problem by zniknął polecam http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ i nie zdziw się wynikiem tylko przymierz stanik jaki wyniknie z kalkulatora, od razu poczujesz różnice ja byłam kiedys przekonana że noszę 75C i miałam ten sam problem - jak przerzuciłam się na 70E problem magicznie zaginął ;P
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłaś przypadkiem na tę stronę, wpisałaś swoje wymiary i nagle okazało się że, przykładowo, zamiast dotychczasowego 75C powinnaś nosić 65FF.
to jest wręcz przewidywalne xD si si, co więcej ostatnio sięgam po 65G tylko nie mówię o tym znajomym bo by mnie pewnie zabili śmiechem. 'nie produkują takich miseczek! ale ty wymyślasz' tja ;c |
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie to zajmie ladnych pare lat, zanim ludzie zrozumieja ze prawidlowe rozmiary nie koncza sie na C (Bo i D w zwyklych sklepach to tez raczej rzadkosc).Co do zle dobranych stanikow to dla mnie hitem sa 4 buleczki, kiedy za ciasna miseczka sciska piers w polowie i robi ja optycznie podwojna Wszelkie waleczki z bokow trzeba zagarniac do biustonosza; wiem co mowie, od kiedy pozbylam sie efektu mopsa z moich plecow |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Tja moim hitem było zapięcie które podciągało się pod samą szyje i ciągłe skracanie ramiączek żeby podnieś pierś która zaczynała wypadać dołem
to jest hicior po prostu, niektóre dalej tak noszą między 75c a 65ff lub 65g jest jednak spora różnica
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
omg zaczęłam w myślach wymieniać rzeczy których nie mogę nosić bo mankamenty figury mi nie pozwalają i wiecie co, chyba idę się powiesić ;p
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już chyba wszystko napisały.Ja mogę być kolejną potwierdzającą,że naprawdę opłaca się trochę poczytać i zainwestować w staniki.Również mam,a raczej miałam 'A,małe B' i nigdy mi się moje piersi nie podobały,aż tu tadam - odpowiedni stanik i żadne bluzki ani dekolty nie są straszne
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
no i wyszlo mi 30D tylko ze na kieszen studentki chyba nie bede w stanie zainwestowac w takie cos
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko to kwestia doboru odpowiedniego stanika
Edytowane przez piratepalmer Czas edycji: 2013-05-02 o 11:57 |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30D wcale nie jest jakimś niedostepnym rozmiarem. I wcalle nie trzeba majątku wydawac na bielizne.... Chyba , ze do tej pory kupowalas chinczyki za 10 zł, to wydanie 100 zł na porzadny stanik bedzie dla ciebie wydatkiem, ale pamietaj, że stanik to tez wazna czesc garderoby, bo od niego zalezy jak bedzie wygladala nasza sylwetka, ogólny komfort fizyczny i psychiczny. Na ciuchy to wydajemy mase kasy, ale na porzadną bielizne niektorym to juz szkoda
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
wazne jest to ze te tanie chinskie staniczki czesto juz po praniu sie do niczego nie nadaja.
warto zainwestowac w dobry stanik bo troche ci posluzy. jak nie stac cie na taki w sklepie to idz sobie dokladnie jakis przymierz zebys miala pewnosc rozmiaru i licytuj na all
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Sam stanik duzo nie da , musze zaczac cwiczyc zeby te walki wrocily tam skad sie rozlazly bo nie mam zamiaru miec tego do konca zycia ;D
jutro pojezdze po wroclawiu i poszukam takiego rozmiaru. mam znajomych w Angli i jesli sie sprawdzi to moze oni beda mi przesylac z Angli
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieto nosisz tragicznie dobrany biustonosz! Poczytaj o tym, na Wizażu jest masa wątkow o tym. Cwiczenia tez sie przydadza
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdziwisz się, jak wiele może dać Jakiego rozmiaru staniki nosiłaś do tej pory?
Edytowane przez Hortencja Czas edycji: 2010-12-26 o 13:53 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
roznie to bywalo zalezalo od sklepu - 70A z reguly bylo za ciasne , 75a juz bardziej ale nieraz miska byla za mala , 80A za szerokie pod biustem a 75B czasem dobre czasem za duza miska.
przede wszystkim mecze sie ciagle przez te walki bo jaki nie przymierze stanik to one wystaja
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
mi wyszlo 65C, ale ja mam o tyle opory, że nie znoszę takiego wzornictwa jakie prezentują te "doinformowane" sklepy o wszytskich mozliwych rozmiarach. jak miałabym założyc cos tak babciowego (bez urazy, wiem ze komus moga sie takie rzeczy podobac, ja mam jednak zupełnie inny styl, nawet w bieliźnie) to chyba bym sie popłakała (mój chłopak zreszta chyba też haha). znacie sklepy które prezentują bardziej hmm... młodzieżowy? nowoczesny styl niż takie jak tutaj?http://staniki.balkonetka.pl/search/...)%20&keywords= (zazwyczaj kupuję bieliznę w h&m lub innych sieciówkach, ale nie zauważyłam nigdy tam takich wymyślniejszych rozmiarów) i z cenami do 100zł bo naprawde nie mam więcej pieniędzy (a bardzo bardzo pragnę dobrze dobranego stanika).
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic nie ćwiczyłam tylko zmieniłam bieliznę i przykładałam się do "umieszczania" w niej tego czego trzeba a nie tylko zakładania na odwal się - i tadam pomogło ja jeszcze tylko zaznaczę, że to wcale nie jest taki ogromnny wydatek staniki za 10zł z bazarku rozwalają się w tempie natychmiastowym a jak się wyda te 100zł to stanik jednak jest o wiele lepszej jakości i "wystarczy" na dłużej zresztą ja swoje kupowałam za 50-60zł bo znalazłam taki sklep jak dobrze poszukałam, marki mardo - bardzo dobra bielizna i mają niestandardową rozmiarówkę - ja kupowałam je w c.h. ptak
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-12-26 o 14:15 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
no c.h. ptak troszke za daleko ode mnie jest bo ja mieszkam we Wroclawiu
![]() a wlasnie co do umieszczania - ma ktoras moze jakis pomocny link ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

biust mam A male B a zawsze czy mam stanik czy nie robia mi sie takie brzydkie wystajace "cos" 

ja mam 172 cm i 53 kg.. i uważam się za potwornego suchciela.. a co do Twojego problemu, są ćwiczenia na biust i te 'waleczki' które z boku wystają koło pach po założeniu takiej bluzeczki, kup sobie 2 małe hantle np. po 2 kg (nie mają być ciężkie bo nie wyrabiasz mułów), jak już je dorwiesz wyiciągnij ręce przed siebie i rób wymachy na boki, do środka, na boki itd.. świetna sprawa..problem zniknie może nie od razu ale zniknie.

fajnie co