Czy można - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 11:04   #1
sahlma
Rozeznanie

Czy można

przyspieszyć poród? jestem już po terminie, więc raczej dziecko zaszkodzić nic nie może....
kiedyś czytałam, że herbata z malin, herbaty przeczyszczające... ale nie wiem czy to dobry pomysł...
na mycie okien i podłóg nie mam sił... zresztą dręczy mnie ciągle ta okropna zgaga gdy się schylam

p.s. nie wiem czy taki temat był, ale przyznam szczerze, że nie szukałam

sahlma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 11:09   #2
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Dot.: Czy można

Cytat:
Napisane przez sahlma Pokaż wiadomość
przyspieszyć poród? jestem już po terminie, więc raczej dziecko zaszkodzić nic nie może....
kiedyś czytałam, że herbata z malin, herbaty przeczyszczające... ale nie wiem czy to dobry pomysł...
na mycie okien i podłóg nie mam sił... zresztą dręczy mnie ciągle ta okropna zgaga gdy się schylam

slyszałam, ze seks moze przyspieszyc porod tym bardziej jesli kobieta ma orgazm

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 11:10   #3
sahlma
Rozeznanie

powiedziała mi to nawet położna w szpitalu, ale ja od początku ciązy nie mam najmniejszej ochoty, zmusiłam się w pt, ale rezultatów nie ma, pewnie bym musiała częsciej...

Stary 2010-08-15, 11:32   #4
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A moze wymasowanie szyjki palcem przez tz slyszalam ze wielu dziewczynom to pomaga i zaczyna sie cos dziac, zreszta w szpitalu jak lezalam to czesto tez dziewczynom szyjki lekarze masowali i ruszalo choc akurat w szpitalu przez lekarzy to raczej przyjemne nie jest bo oni to robia bolesnie i na sile
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:16   #5
kretencja
Zakorzenienie

Seks z orgazmem i oczywiście finałem w środku.
Chodzenie po schodach.
Napar z liści malin...
O takich sposobach słyszałam, niestety nie wiem czy są skuteczne

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:35   #6
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:

Herbata z lisci malin, sex, masaz sutkow (przykladasz reke i masujesz kolistymi ruchami nie odrywajac reki) taka sama technike stosuje sie w celu pobudzenia laktacji
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:54   #7
libra777
Zakorzenienie

Tak tez słyszałam o masażu sutków wtedy sie wydziela hormon oksytocyna który wywołuje skurcze , nawet podczas porodu położna kazała mi masować.
Ja przyspieszyłam swój pierwszy poród ale pomysł nie jest godny nasladowania , po pierwsze nie pomyslałam o konsekwencjach np. odklejenie łożyska co za tym idzie krwotok , po drugie zrobiłam to 2 tyg przed terminem , no i skończyło się cesarką , bo wody mi odeszły a postępu nie było .Biegałam po schodach z duzymi butelkami wody w rękach .
Ponoc dobrym sposobem jest generalne sprzątanie np. łazienki o herbatce z liści malin też słyszałam ale jakoś nie wierzę w jej działanie
spróbuj z tym masażem sutków
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-15, 16:33   #8
singapoor
Przyczajenie

Mojej bratowej pomogla relaksujaca kapiel w wannie z ciepla woda, a potem jazda na sygnale do szpitala powodzenia, lekkiego i krotkiego porodu zycze! Trzymaj sie!

Edytowane przez singapoor
Czas edycji: 2010-08-15 o 16:37
singapoor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 05:32   #9
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

z tym seksem to raczej tak z przymrużeniem oka

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 07:57   #10
EdziaO
Zakorzenienie

dodam jeszcze od siebie wyciąg z wiesiołka dopiero od 38 tygodnia można na wywołanie skurczów macicy. Ja mam zamiar od 38 tygodnia się nim karmić bo mam jeszcze pokaźny zapas z okresu staranek. Do tego też słyszałam o masażu sutków, seksie,malinach i schodach. Osobiście skorzystam jeszcze z malin. Bardzo chciałabym dostać skurczów po zakończeniu 38 tygodnia jak najszybciej. Dla dziecka już jest bezpiecznie, a ja bardzo boję się przenoszenia bo moje koleżanki niestety miały z tym problemy.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 10:31   #11
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja przyspieszyłąm sobie poród środkiem przeczyszczjąym LYCYNĄ z sokiem sytryny. Wypiłam to rano o 11 a wody odeszły mi o 2.00 w nocy noi dalej juz w szpitalu. Koleżanka odrazu zaczeła rodzić po tym ( od niej ten sposób )

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 10:45   #12
sahlma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
z tym seksem to raczej tak z przymrużeniem oka
chyba nie do końca, sama pielęgniarka mi to mówiła w szpitalu gdy leżałam na ginekologii, my się zaczęłyśmy śmiać, a ona na to, że w nasieniu jest coś tam i to właśnie przyspiesza, ale pewnie jeden raz od razu Krakowa nie zbuduje, a ja jakoś nie mam na niego najmniejszej ochoty, zresztą od początku ciąży.

też się boje przenoszenia, byłam wczoraj na spacerze i wieczorem miałam.... jeden skurcz, całą noc nie zmużyłam oka, byłam rano tak wykończona jak by po mnie tramwaj przejechał, nie było czym dychać i miałam takie wybuchy gorąca jak przy monopauzie ( tak przynajmniej mi się wydaje), cała byłam mokra...

zastanawiam się jak to jest z tym wywołaniem porodu, pewnie wezmą mnie do szpitala tam poleże kilka dni i dopiero zaczną działać....

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja przyspieszyłąm sobie poród środkiem przeczyszczjąym LYCYNĄ z sokiem sytryny. Wypiłam to rano o 11 a wody odeszły mi o 2.00 w nocy noi dalej juz w szpitalu. Koleżanka odrazu zaczeła rodzić po tym ( od niej ten sposób )
ja przed ciąża miałam takie zapracia, że przez 6 tyg się potrafiłam nie wypróżniać, nawet olej rycynowy mi nie pomógł, a teraz.... wszystko na odwrót i to diametralnie, po kilka razy dziennnie, wieć chyba nie będę z tą lycyną ryzykować...

Stary 2010-08-16, 11:05   #13
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie do końca, sama pielęgniarka mi to mówiła w szpitalu gdy leżałam na ginekologii, my się zaczęłyśmy śmiać, a ona na to, że w nasieniu jest coś tam i to właśnie przyspiesza, ale pewnie jeden raz od razu Krakowa nie zbuduje, a ja jakoś nie mam na niego najmniejszej ochoty, zresztą od początku ciąży.

też się boje przenoszenia, byłam wczoraj na spacerze i wieczorem miałam.... jeden skurcz, całą noc nie zmużyłam oka, byłam rano tak wykończona jak by po mnie tramwaj przejechał, nie było czym dychać i miałam takie wybuchy gorąca jak przy monopauzie ( tak przynajmniej mi się wydaje), cała byłam mokra...

zastanawiam się jak to jest z tym wywołaniem porodu, pewnie wezmą mnie do szpitala tam poleże kilka dni i dopiero zaczną działać....

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

ja przed ciąża miałam takie zapracia, że przez 6 tyg się potrafiłam nie wypróżniać, nawet olej rycynowy mi nie pomógł, a teraz.... wszystko na odwrót i to diametralnie, po kilka razy dziennnie, wieć chyba nie będę z tą lycyną ryzykować...
z tym nasieniem to prawda, ale ja również po prostu nie mam ochoty a im dalej tym gorzej. A teraz dodatkowo nie mogę.
Głowa by może chciała ale ciało
Po terminie wiem, że idzie sie na oddział, robią KTG i czekają...później próbują z oksytocyną i na końcu chyba cc. ale ja się właśnie boję, żeby nie przenosili mi dzieciaczka i dlatego będę próbować sama sprawę wywołać na czas. Ale zobaczymy z jakim skutkiem.

Stary 2010-08-16, 11:19   #14
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Herbata z liści malin, by zadziałała, musi być pita 2-3 tygodnie

ALe masaż sutków polecam. I nie jednocześnie oba, każdy osobno!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 12:46   #15
sahlma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
z tym nasieniem to prawda, ale ja również po prostu nie mam ochoty a im dalej tym gorzej. A teraz dodatkowo nie mogę.
Głowa by może chciała ale ciało
Po terminie wiem, że idzie sie na oddział, robią KTG i czekają...później próbują z oksytocyną i na końcu chyba cc. ale ja się właśnie boję, żeby nie przenosili mi dzieciaczka i dlatego będę próbować sama sprawę wywołać na czas. Ale zobaczymy z jakim skutkiem.
wyczytałam teraz w necie, że tylko 5% dzieci jest przenoszonych, więc wydaje mi się, że nie ma co paniki siać...

Stary 2010-08-16, 12:58   #16
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
chyba nie do końca, sama pielęgniarka mi to mówiła w szpitalu gdy leżałam na ginekologii, my się zaczęłyśmy śmiać, a ona na to, że w nasieniu jest coś tam i to właśnie przyspiesza, ale pewnie jeden raz od razu Krakowa nie zbuduje, a ja jakoś nie mam na niego najmniejszej ochoty, zresztą od początku ciąży..
tylko żeby tej substancji się nazbierało w skutecznej ilości to bys musiała jechać na okrągło
poza tym ostatnio w jakimś artykule pisało, że to niby jest sposób ale z jego działaniem to tak losowo

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 13:46   #17
EdziaO
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21401504]Herbata z liści malin, by zadziałała, musi być pita 2-3 tygodnie

ALe masaż sutków polecam. I nie jednocześnie oba, każdy osobno![/QUOTE]
dokładnietak samo z wiesiołkiem-nie działa gwałtownie i już tylko te 2-3 tygodnie trzeba stosować. Cóż zaszkodzić nie zaszkodzi-można spróbować.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
wyczytałam teraz w necie, że tylko 5% dzieci jest przenoszonych, więc wydaje mi się, że nie ma co paniki siać...
przecież nie sieję
nie wiem czy 5 czy ile ale jakoś dziwnym trafem mnie się zawsze udawało dostawać do tych mniejszościmoje koleżanki rodziły po terminie prawie wszystkie więc to raczej nie jest jakiś super rzadki przypadek.
Ja w każdym razie skorzystam chętnie z takich porad, które nie zaszkodzą a może pomogą.

Stary 2010-08-16, 14:27   #18
sahlma
Rozeznanie

nie mówie, że ktoś sieje, tylko człowiek sam się po prostu niekiedy wkręca

Stary 2010-08-16, 16:40   #19
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Jak Cię już przeczyszcza to znaczy,że poród się zbliża wielkimi krokami.
A latania po schodach, dzwigania czy mycia okien to bym unikała.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 17:36   #20
sahlma
Rozeznanie

hmm tylko to już któryś dzień mi się tak przeczyszcza, a może nawet tydzień, od początku ciązy problemy z zaparciami odeszły w niepamięć, ale jestem ciekawa czy po porodzie wrócą...

Stary 2010-08-17, 15:07   #21
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Ciąża przenoszona, a urodzoneie po terminie to chyba dwie różne sprawy.
O ile się nie mylę, to za poród o terminie uznaje się ten między 38 a 42 tc.
Co do tych 5%, to ja słyszałam, że tylko 5% dzieci rodzi się o terminie wyznaczonym przez ginekologa na początku ciąży

Herbatkę z liści malin i kapsułki z olejem z wiesołka spożywam regularnie od dwóch tygodni i co? Nico. Od połowy ciąży lekarz zapowiadał, że urodzę wcześniej i obym tylko do 37 tc wytrzymała, a tu 39t 4d od ponad tygodnia szyjka zgładzona, a Małej na świat się nie spieszy
martysek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 16:17   #22
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ciąża przenoszona, a urodzoneie po terminie to chyba dwie różne sprawy.
O ile się nie mylę, to za poród o terminie uznaje się ten między 38 a 42 tc.
Co do tych 5%, to ja słyszałam, że tylko 5% dzieci rodzi się o terminie wyznaczonym przez ginekologa na początku ciąży

Herbatkę z liści malin i kapsułki z olejem z wiesołka spożywam regularnie od dwóch tygodni i co? Nico. Od połowy ciąży lekarz zapowiadał, że urodzę wcześniej i obym tylko do 37 tc wytrzymała, a tu 39t 4d od ponad tygodnia szyjka zgładzona, a Małej na świat się nie spieszy
mały leniuszek

Stary 2010-08-17, 18:41   #23
sahlma
Rozeznanie

Byłam wczoraj u gina i stwierdził, że nic nie zapowiada porodu, w niedziele rano mam się zgłosić na porodówkę i mi go wywołają jakimś cewnikiem ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 07:29   #24
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wczoraj u gina i stwierdził, że nic nie zapowiada porodu, w niedziele rano mam się zgłosić na porodówkę i mi go wywołają jakimś cewnikiem ...
tak jak mojej koleżance. będzie dobrzeszczęśliwego i szybkiego rozwiązania!

Stary 2010-08-18, 10:35   #25
sahlma
Rozeznanie

oj i tego się własnie obawiam, naczytałam sie jakiś głupot na forach, że ten cewnik na conajmniej 12 godzin i krew spływa do balonika zaczepionego u nogi, a później jak to nie będzie skutkować to kroplówkę i przebiją pęcherz, biedny mój mąz jak wrócił wczoraj w pracy nie wiedział czego ja tak rycze.... ze strachu... to czekanie jest najgorsze

Stary 2010-08-18, 10:46   #26
Salomea1
Zadomowienie

sahlma - a na kiedy masz termin? I na kiedy pokazuje pierwsze usg?
Stary 2010-08-18, 13:18   #27
sahlma
Rozeznanie

termin mam na 13, a z usg mam na 17 tzn się miałam

Stary 2010-08-18, 16:49   #28
żurawinka
Zakorzenienie

Oksytocyna którą podają żeby wywołała poród znajduje się również w nasieniu. Czyli figielki z finałem w środku. Herbatka z liści malin z tego co wiem działa na łatwiejszy poród a nie przyśpiesza. Dodatkowo gorące kąpiele ( ale bez przesady) też pomagają. Tak słyszałam.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 21:47   #29
SugarbabyLove
Zakorzenienie

ja urodzilam 6 dni po terminie, musialam miec wywolanie skurczy bo maly nie chcial sie ruszyć a ja mialam wysokie ciśnienie. próbowalam wszystkiego, ciepla kąpiel, kieliszek wina, sex, mycie podłóg i to nic nie dało nic..
Stary 2010-08-20, 10:02   #30
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
termin mam na 13, a z usg mam na 17 tzn się miałam
W moim szpitalu to na wywołanie przyjęliby Cię dopiero 27, tak wiec się nie stresuj. Dbaj o siebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości