![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy można
przyspieszyć poród? jestem już po terminie, więc raczej dziecko zaszkodzić nic nie może....
kiedyś czytałam, że herbata z malin, herbaty przeczyszczające... ale nie wiem czy to dobry pomysł... na mycie okien i podłóg nie mam sił... zresztą dręczy mnie ciągle ta okropna zgaga gdy się schylam p.s. nie wiem czy taki temat był, ale przyznam szczerze, że nie szukałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy można
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
powiedziała mi to nawet położna w szpitalu, ale ja od początku ciązy nie mam najmniejszej ochoty, zmusiłam się w pt, ale rezultatów nie ma, pewnie bym musiała częsciej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A moze wymasowanie szyjki palcem przez tz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Seks z orgazmem i oczywiście finałem w środku.
Chodzenie po schodach. Napar z liści malin... O takich sposobach słyszałam, niestety nie wiem czy są skuteczne ![]()
![]() |
#6 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak tez słyszałam o masażu sutków wtedy sie wydziela hormon oksytocyna który wywołuje skurcze , nawet podczas porodu położna kazała mi masować.
Ja przyspieszyłam swój pierwszy poród ale pomysł nie jest godny nasladowania , po pierwsze nie pomyslałam o konsekwencjach np. odklejenie łożyska co za tym idzie krwotok , po drugie zrobiłam to 2 tyg przed terminem , no i skończyło się cesarką , bo wody mi odeszły a postępu nie było .Biegałam po schodach z duzymi butelkami wody w rękach . Ponoc dobrym sposobem jest generalne sprzątanie np. łazienki ![]() spróbuj z tym masażem sutków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mojej bratowej pomogla relaksujaca kapiel w wannie z ciepla woda, a potem jazda na sygnale do szpitala
![]() Edytowane przez singapoor Czas edycji: 2010-08-15 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
z tym seksem to raczej tak z przymrużeniem oka
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dodam jeszcze od siebie wyciąg z wiesiołka dopiero od 38 tygodnia można na wywołanie skurczów macicy. Ja mam zamiar od 38 tygodnia się nim karmić bo mam jeszcze pokaźny zapas z okresu staranek. Do tego też słyszałam o masażu sutków, seksie,malinach i schodach. Osobiście skorzystam jeszcze z malin. Bardzo chciałabym dostać skurczów po zakończeniu 38 tygodnia jak najszybciej. Dla dziecka już jest bezpiecznie, a ja bardzo boję się przenoszenia bo moje koleżanki niestety miały z tym problemy.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja przyspieszyłąm sobie poród środkiem przeczyszczjąym LYCYNĄ z sokiem sytryny. Wypiłam to rano o 11 a wody odeszły mi o 2.00 w nocy noi dalej juz w szpitalu. Koleżanka odrazu zaczeła rodzić po tym ( od niej ten sposób )
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
chyba nie do końca, sama pielęgniarka mi to mówiła w szpitalu gdy leżałam na ginekologii, my się zaczęłyśmy śmiać, a ona na to, że w nasieniu jest coś tam i to właśnie przyspiesza, ale pewnie jeden raz od razu Krakowa nie zbuduje, a ja jakoś nie mam na niego najmniejszej ochoty, zresztą od początku ciąży.
też się boje przenoszenia, byłam wczoraj na spacerze i wieczorem miałam.... jeden skurcz, całą noc nie zmużyłam oka, byłam rano tak wykończona jak by po mnie tramwaj przejechał, nie było czym dychać i miałam takie wybuchy gorąca jak przy monopauzie ( tak przynajmniej mi się wydaje), cała byłam mokra... zastanawiam się jak to jest z tym wywołaniem porodu, pewnie wezmą mnie do szpitala tam poleże kilka dni i dopiero zaczną działać.... ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- ja przed ciąża miałam takie zapracia, że przez 6 tyg się potrafiłam nie wypróżniać, nawet olej rycynowy mi nie pomógł, a teraz.... wszystko na odwrót i to diametralnie, po kilka razy dziennnie, wieć chyba nie będę z tą lycyną ryzykować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa by może chciała ale ciało ![]() Po terminie wiem, że idzie sie na oddział, robią KTG i czekają...później próbują z oksytocyną i na końcu chyba cc. ale ja się właśnie boję, żeby nie przenosili mi dzieciaczka i dlatego będę próbować sama sprawę wywołać na czas. Ale zobaczymy z jakim skutkiem.
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Herbata z liści malin, by zadziałała, musi być pita 2-3 tygodnie
![]() ALe masaż sutków polecam. I nie jednocześnie oba, każdy osobno! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym ostatnio w jakimś artykule pisało, że to niby jest sposób ale z jego działaniem to tak losowo ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21401504]Herbata z liści malin, by zadziałała, musi być pita 2-3 tygodnie
![]() ALe masaż sutków polecam. I nie jednocześnie oba, każdy osobno![/QUOTE] dokładnietak samo z wiesiołkiem-nie działa gwałtownie i już tylko te 2-3 tygodnie trzeba stosować. Cóż zaszkodzić nie zaszkodzi-można spróbować. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() nie wiem czy 5 czy ile ale jakoś dziwnym trafem mnie się zawsze udawało dostawać do tych mniejszości ![]() Ja w każdym razie skorzystam chętnie z takich porad, które nie zaszkodzą a może pomogą.
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
nie mówie, że ktoś sieje, tylko człowiek sam się po prostu niekiedy wkręca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A latania po schodach, dzwigania czy mycia okien to bym unikała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
hmm tylko to już któryś dzień mi się tak przeczyszcza, a może nawet tydzień, od początku ciązy problemy z zaparciami odeszły w niepamięć, ale jestem ciekawa czy po porodzie wrócą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile się nie mylę, to za poród o terminie uznaje się ten między 38 a 42 tc. Co do tych 5%, to ja słyszałam, że tylko 5% dzieci rodzi się o terminie wyznaczonym przez ginekologa na początku ciąży ![]() Herbatkę z liści malin i kapsułki z olejem z wiesołka spożywam regularnie od dwóch tygodni i co? Nico. Od połowy ciąży lekarz zapowiadał, że urodzę wcześniej i obym tylko do 37 tc wytrzymała, a tu 39t 4d od ponad tygodnia szyjka zgładzona, a Małej na świat się nie spieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj u gina i stwierdził, że nic nie zapowiada porodu, w niedziele rano mam się zgłosić na porodówkę i mi go wywołają jakimś cewnikiem ...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
oj i tego się własnie obawiam, naczytałam sie jakiś głupot na forach, że ten cewnik na conajmniej 12 godzin i krew spływa do balonika zaczepionego u nogi, a później jak to nie będzie skutkować to kroplówkę i przebiją pęcherz, biedny mój mąz jak wrócił wczoraj w pracy nie wiedział czego ja tak rycze.... ze strachu... to czekanie jest najgorsze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
sahlma - a na kiedy masz termin? I na kiedy pokazuje pierwsze usg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
termin mam na 13, a z usg mam na 17 tzn się miałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Oksytocyna którą podają żeby wywołała poród znajduje się również w nasieniu. Czyli figielki z finałem w środku. Herbatka z liści malin z tego co wiem działa na łatwiejszy poród a nie przyśpiesza. Dodatkowo gorące kąpiele ( ale bez przesady) też pomagają. Tak słyszałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja urodzilam 6 dni po terminie, musialam miec wywolanie skurczy bo maly nie chcial sie ruszyć a ja mialam wysokie ciśnienie. próbowalam wszystkiego, ciepla kąpiel, kieliszek wina, sex, mycie podłóg i to nic nie dało nic..
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.