|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
podkład lirene matujący :)
hej mam 16 lat używam podkłady lirene matującego
mam cerę mieszaną i na czole czasami wyskakuja mi krostki moje pytania są następujące czy podkład lirene jest dla cery dojrzałej? bo jak tak to nie bd go używać . czy bardzo on niszczy cere ? po ilu latach używania podkładu niszczy sie cera możecie mi podać jakieś propozycje innych podkładów dobrych do mojej cery? prosze o odpowiedz ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: podkład lirene matujący :)
masz na myśli ten szary, z pompką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...gladzajacy.htm czy może ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...Foundation.htm ?
tak czy siak, obydwa maja w składzie potencjalne zapychacze: gliceryna, wosk pszczeli, linalool, wiec mogą powodować powstawanie nowych krost no i spowalniać gojenie się nowych, ale to w sumie indywidualna sprawa. właściwie poza zapychaniem nie przychodzi mi do głowy, w jak sposób używanie podkładu miałoby "niszczyć cerę" - zmarszczek ci nie narobi, chyba że go nie zmywasz ![]() No i co właściwie rozumieć przez "odpowiedni dla cery dojrzałej": raczej tłusty, nawilżający, ochronny. Te z Lirene są takie przeciętne, jak cie nie zapycha to bez obaw go możesz używać, ale moja mama też go jakiś czas temu używała i żadnego kuku jej nie wyrządził.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
o dziękuje ci bardzo za odpowiedz bardzo mi pomogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
też go używam, a mam 16 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.