|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta a trening szybkościowo-wytrzymałościowy
Witam.
Sprawa wygląda tak - trenuję karate. Właśnie przygotowuje się na Mistrzostwa Polski. Karate jest to sport szybkościowo-wytrzymałościowy i zastanawiam się czy któraś z was, drogie dziewczyny, nie zna jakiejś diety która pomogłaby mi efektywniej trenować, zwiększyć szybkość oraz wytrzymałość? Bardzo mi na tym zależy. Szukałam na forum, ale nie znalazłam niczego o podobnej tematyce. Możliwe że coś przeoczyłam w takim razie przepraszam. Jeśli nie, bardzo proszę was o odpowiedź, ponieważ Mistrzostwa mam za nie całe 2 miesiące... Z góry dziękuję. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta a trening szybkościowo-wytrzymałościowy
Poczytaj o posiłkach około-treningowych, które uzupełniały by Ci niedobór glikogenu oraz dostarczał dużo białka
![]()
![]() |
#3 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
|
Dot.: Dieta a trening szybkościowo-wytrzymałościowy
Może warto byłoby się czymś wspomóc? Ja stosuję dietę ale przed treningiem (dosyć intensywnym) biorę L-Karnitynę, trener zalecił mi brać ją pół godizny przed treningiem. Może to tylko placebo, ale mam więcej siły do ćwiczeń. Oczywiście w dietę włączyłam dużo białka (głównie chudy nabiał i drób).
L-karnitynę kupuję przez internet, nie jest droga: http://www.shoppydoo.pl/ceny-odzywki...ab_30caps.html Ja mam Active lab, ale słyszałam, że te z Olimpu też są niezłe. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.