|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
studia-pomocy! nie wiem na czym stoję!!!
Witam wizażanki
![]() Otóz sytuacja wygląda tak: wraz z koleżanką złożyłyśmy papiery na studia zaoczne na UŁ ;sytuacja dosc specyficzna ponieważ sa to studia oplacane z funduszu europejskiego (3 lata bezpłatne) Jak latwo sie domysleć mnóstwo chętnych ![]() a podkreśle moja pozycja na liscie 206, jje 169! Obie zaniosłysmy dokumenty razem, wszystko bylo ok pod tym względem. kolejny punkt jest taki że zadzwoniłam i okazalo sie ze przyjęto 90 osob, a ja bylam 206... I teraz mam watpliwosci czy w ogole zostalam przyjeta, ze nie wiem komputer sie pomylił... W poniedzialek bede na meijscu niestety przez telefon cieżko uzyskac informacje. Powiedzcie jak mozna logicznie wyjaśnic ta sytuacje ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: studia-pomocy! nie wiem na czym stoję!!!
wydaje mi się, że to tylko błąd w systemie i tak naprawdę Cię nie przyjęli. no bo skoro dostało się tylko 90 osób, a Ty byłaś 206... no chyba, że sporo osób się wycofało, i wtedy kolejka padła na Ciebie. a nawet jeśli to przecież większe szanse miała koleżanka (169)
![]() sama nie wiem, strasznie to pokręcone ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zaszła pomyłka, skoro jest tak jak mówisz. Widzisz sama, że dość dziwne byłoby przyjęcie Ciebie, skoro Twoja koleżanka z lepszymi wynikami się nie dostała. I nie dostali się nawet inni, lepsi od Twojej koleżanki, skoro ona była na 169 miejscu a przyjęli tylko 90 najlepszych..
Nie sądzę, żeby można było to nazwać wyrzuceniem, skoro jeszcze tych studiów nie zaczęłaś, ale bardzo prawdopodobne jest to, że spotkasz się z ich wyjaśnieniami i przeprosinami co niestety nie spowoduje, że przez ich pomyłkę przyjmą Cię na tą uczelnię. Radziłabym jednak, abyś poczekała do poniedziałku, i na spokojnie porozmawiała z osobą która Ci to wszystko wyjaśni.. może jednak nie wszystko stracone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a czy ta numeracja na liscie na pewno odpowiadała ilosci punktów itd?? moze była to kolejnosci np po d względem nazwisk?? Oczywiscie musisz to jak najbardziej sprawdzic w miejscu gdzie o tym decydowali..bo tak to bedziesz zyc w nieswiadomosci..a strona tez nie sugerowałabym sie na 100 % , systemy komputerowe czesto robia psikusy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Chwila, ale jeśli masz informację, że się dostałaś, to chyba musiałaś złożyć już papiery na te studia? Donieść oryginał świadectwa itd? Nie wyjaśniłaś tego wtedy?
Chyba że ta rejestracja odbywała się dopiero teraz, we wrześniu, aczkolwiek to dość dziwne. Jak najszybciej jedź tam i dowiedz się wszystkiego. może faktycznie lista nie była wg. punktów tylko wg nazwisk czy czegoś jeszcze innego.
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to może są jakieś inne kryteria...?
No cóż, musisz to jak najszybciej wyjaśnić, nikt z nas ci raczej nie pomoże. Aczkolwiek ja uważam, że jeśli nawet był to błąd uczelni, to nie mają prawa w tej chwili zostawić cię na lodzie - muszą cię na dany kierunek przyjąć. Poczytaj jeszcze Regulamin, tam powinny być informacje na temat. Jeśli tak po prostu powiedzieliby - Sorry, pomyłka, znajdź sobie inne studia - to ja bym grzecznie powiedziała, że na tym się nie skonczy i że masz zamiar dochodzić swoich praw.
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja bym wydrukowała to gdzie jest wskazane,że się dostałaś.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
kiedy ukazały sie te wyniki?? wydaje mi sie ze powinnas dostac list polecony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak juz doradziła wizażanka wydrukuje te strone i z tym pojadę wyjaśnic ta sprawę.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
hmm ale rekrutacja na ogół jest czerwiec/lipiec więc jakim cudem wyniki były dopiero wczoraj? czy to chodzi o powtórny nabór, z listy rezerwowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to są studia zaoczne, a nie dzienne ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
moze czesc osob zrezygnowalo z tych studiow, dlatego zostalyscie przyjete? a jak nie i wkradl sie blad - musza was przyjac. na jakiejs uczelni (chyba umedzie) bylo tak, ze dostaly sie osoby ze zbyt niska liczba pktow (z powodu bledu systemu) i nie wywalili ich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha i na pewno to nie jest na zasadzie ze ktoś zrezygnował, poniewaz to było tak że najpierw sie czlowiek logował i zanosil dokumenty, a póżniej wyniki(wczoraj ogloszone) Kolejna kwestia jest taka ze generalnie miejsc na studiach o ktorych mowa jest 60, ale ogolnie przyjeto 90- juz na zasadzie ze na pewno ktoś tam zrezygnuje teraz albo w trakcie pierwszego semestru.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
w takim razie spokojnie to załatw w poniedziałek z ta wydrukowana strona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedyne co mi pozostaje to własnie dowiedzieć sie juz tam, bo wiadomo każda sytuacja jest inna i wiem ze nikt mi tu na 100 proc. nie udzieli info. Dam znać co wyjdzie.
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
mimo wszystko uwazam, ze skoro zostalas przyjeta to tego nie zmienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
nie, to ich blad - policzyli, ze wiecej osob zrezygnuje, a chcieli zrobic tylko jedna rekrutacje
![]() ![]() autorko, jak tam? wyjasnila sie sprawa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
sama miałam w tym roku taką sytuacje, ze dostałam się na psychologie z pierwszej listy, a potem się okazało że jednak źle przeliczyli punkty rekrutacyjne (czyli, że brali pod uwagę też matury ustne, a nie powinni) i dali nową listę, na której mnie już nie było. a potem ostatecznie i tak mnie chcieli z listy rezerwowej. cyrk na kółkach. ![]() dla mnie to nie był żaden dramat, bo się zdecydowałam na inny kierunek, ale koleżanka która się dostała z tej pierwszej listy i zawiozła od razu dokumenty w dziekanacie się dowiedziała, że jednak jej nie ma na liście studentów. jeśli to jest błąd ze strony uczelni może warto jakieś odwołanie złożyć czy coś? z tą psychologią właśnie dużo osób chciało się odwoływać, ale nie wiem jak się to skończyło, bo już nie śledziłam sprawy. Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2010-09-14 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a okazało się, że jednak pomylono sie w kwestii koleżanki jednak juz została wciągnięta na liste. Jesli chodzi o ta pozycje na liscie do tej pory nie wiem dokładnie o co w tym chodzilo, ale juz postanowilam nie wnikać:P Najważniejsze, że mozemy studiować tam ![]()
ćwiczę od 16.05.2013 ![]() shred level1 level2 level3 Mel B : posladki ramiona Edytowane przez lizawietta Czas edycji: 2010-09-15 o 18:40 Powód: bląd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.