|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic????
Hejka! Właśnie planujemy z mężem dzidziusia i w związku z tym chciałabym się od Was dowiedzieć gdzie jest njlepiej urodzić w okolicy Katowic? Szukam także dobrego i miłego lekarza. Zastanawiam się nad porodem w wodzie i nad cesarką (od razu) poradźcie. POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic????
Rybnik- to niedaleko? ponoć dobra opieka, zzo zgodnie z nowymi przepisami refundowane i wykonywane..
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja rodziłam na ligocie dwójkę dzieci, jestem w miare zadowolona. Ale porody w wodzie to chyba tylko w Bytomiu i Siemianowicach Śl. I to polecam, ale cesarke odradzam...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Edurbi rodziłas w klinice czy w Kolejowym ?
Bo ja mam za tydzien termin , bede rodzic w CSK i jestem juz cała spanikowana. Mogłabys napisac cos wiecej o swoich porodach? |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja polecam szpital na Goduli w Rudzie Slaskiej nie wiem czy to dla Ciebie blisko Katowic czy nie ale ja jestem bardzo zadowolona. Nie wiem czy tam mozna rodzic w wodzie, ale warto sie dowiedziec. Szpital jest super, czysty, zadbany opieka bardzo dobra. Ja rodzilam silami natury i Tobie tez tego zycze. Duzo sie slyszy o cesarce na zyczenie ale wierz mi nie ma to jak porod naturalny. Powodzenia zycze
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród w wodzie to bardzo dobry pomysł. Lepiej dla dziecka.Chyba w Siemianowicach można. CSK - nie wiem czy nie jest przereklamowane. Moja znajoma nie była zadowolona, ale to było dawno. Może teraz jest lepiej. Co do lekarza niestety nie pomogę Porody już poza mną.A co do pediatrów, polecam dr. Barbarę Drzewiecką.
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
ja rodziłam w boguciacach na markiefki i mam mieszane uczucia...
sam poród -ok ,szybko poszło ale co do personelu i "stanu technicznego " szpitala to szkoda sie wypowiadac.doprosić sie żeby ktos przyszedł to sukces -dwie pielęgniarki na 3 oddziały-wiecznie zajęte.łózka pozarywane,zgrzypiące,pod uszki 100 razy cerowane.czasem nie wymieniali prześcieradeł (a różnie wyglądały niestety...) bo po prostu nie mieli....szok...ubranek dla niemowlaków też nie mieli i nieraz maluszek był ubrany w dziurawe spiochy albo w takie pół metra za duże...prosili rodziców żeby przynosic swoje... do tego codziennie badali niemowlaki a nikt nie zauważył ze mój synek miał zainfekowane gardełko ,nie umiał przez to ssać,jak pytałam czemu sie krztusi i nie pije to ciągle słyszałam że źle karmie.próbowałam na 100 sposobów i nic..stres i brak ssania spowodowały zanik pokarmu i mój mały od 7 doby zycia jest na mieszance....a tyle sie mówi o przyjaznym szpitalu....podobno rydygier nim jest... buhahaha nie wyobrażam sobie w takim razie nie-przyjaznego.... nie polecam tego szpitala...
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
gdzie rodzić? okolice Katowic
gdzie rodzić?
może któras z Was zadowolona jest z jakiegos szpitala w okolicach Katowic? |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Witam. No i za pięć miesięcy będę mamusią. Trochę przez ten czas wybadałam szpitale i nie polecam CSK, bez zgody pacjentki studenci przy porodzie, poród rodzinny kosztuje 550 zł, personel berdzo niemiły jak poszłam zobaczyć oddział to zaraz mnie wyrzucili. W związku z tym chyba będę rodziła w porodówce w Lędzinach. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Witam, odswieze wątek, bo jestem w 7 miesiącu i mam problem, bo nie chodzę do lekarza przy żadnym szpitalu tylko normalnej przychodni, wiec nie mogę liczyć na jak to sie fajnie nazywa" pacjentów po znajomosci" praktycznie w żadnym szpitalu... Planuje poród w wodzie, i chciałabym sie zapytać, gdzie taki mógłby sie teraz odbyć? Podobno na raciborskiej ale z tego co mówiła mi położna to raczej fikcja... Powiedziała ze na ligocie, ale jeśli to klinika, to boje sie ze bez mojej zgody bedą studenci, a tego bym nie chciała... Chce,y tez z mężem poród rodzinny i zastanawiam sie jak sprawa wyglada to tam na ligocie? Jeśli ktoś cos wie proszę o kontakt...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze możesz nie zgodzić się na studentów.
Ale wiesz co, na kimś się oni muszą uczyć
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Na ligocie są dostępne porody w wodzie? o.O Nie słyszałam o tym a studenci raczej nie mogą być bez twojej zgodny i nieważne gdzie to jest.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-08-09 o 02:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

ale ja jestem bardzo zadowolona. Nie wiem czy tam mozna rodzic w wodzie, ale warto sie dowiedziec. Szpital jest super, czysty, zadbany opieka bardzo dobra. Ja rodzilam silami natury i Tobie tez tego zycze. Duzo sie slyszy o cesarce na zyczenie ale wierz mi nie ma to jak porod naturalny. Powodzenia zycze