Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-24, 11:07   #1
Izabelcia
Przyczajenie

Smile

Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic????

Hejka! Właśnie planujemy z mężem dzidziusia i w związku z tym chciałabym się od Was dowiedzieć gdzie jest njlepiej urodzić w okolicy Katowic? Szukam także dobrego i miłego lekarza. Zastanawiam się nad porodem w wodzie i nad cesarką (od razu) poradźcie. POZDRAWIAM
Izabelcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-24, 12:02   #2
Mariqa
Wtajemniczenie

Dot.: Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic????

Rybnik- to niedaleko? ponoć dobra opieka, zzo zgodnie z nowymi przepisami refundowane i wykonywane..
Stary 2006-03-07, 08:47   #3
edurbi
Raczkowanie

Witam, ja rodziłam na ligocie dwójkę dzieci, jestem w miare zadowolona. Ale porody w wodzie to chyba tylko w Bytomiu i Siemianowicach Śl. I to polecam, ale cesarke odradzam...
edurbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-07, 08:51   #4
kasiulka
Zakorzenienie

Edurbi rodziłas w klinice czy w Kolejowym ?
Bo ja mam za tydzien termin , bede rodzic w CSK i jestem juz cała spanikowana. Mogłabys napisac cos wiecej o swoich porodach?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-07, 09:02   #5
Sonka24
Przyczajenie

GG do Sonka24

Witam
Ja polecam szpital na Goduli w Rudzie Slaskiej nie wiem czy to dla Ciebie blisko Katowic czy nie ale ja jestem bardzo zadowolona. Nie wiem czy tam mozna rodzic w wodzie, ale warto sie dowiedziec. Szpital jest super, czysty, zadbany opieka bardzo dobra. Ja rodzilam silami natury i Tobie tez tego zycze. Duzo sie slyszy o cesarce na zyczenie ale wierz mi nie ma to jak porod naturalny. Powodzenia zycze
Sonka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 02:50   #6
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabelcia
Hejka! Właśnie planujemy z mężem dzidziusia i w związku z tym chciałabym się od Was dowiedzieć gdzie jest njlepiej urodzić w okolicy Katowic? Szukam także dobrego i miłego lekarza. Zastanawiam się nad porodem w wodzie i nad cesarką (od razu) poradźcie. POZDRAWIAM
Daj spokój z cesarką. Po co bez konieczności kaleczyć ciało.
Poród w wodzie to bardzo dobry pomysł. Lepiej dla dziecka.Chyba w Siemianowicach można.

CSK - nie wiem czy nie jest przereklamowane. Moja znajoma nie była zadowolona, ale to było dawno. Może teraz jest lepiej.

Co do lekarza niestety nie pomogę Porody już poza mną.

A co do pediatrów, polecam dr. Barbarę Drzewiecką.
Stary 2006-03-14, 21:53   #7
moniolla
Raczkowanie

GG do moniolla

ja rodziłam w boguciacach na markiefki i mam mieszane uczucia...
sam poród -ok ,szybko poszło ale co do personelu i "stanu technicznego " szpitala to szkoda sie wypowiadac.doprosić sie żeby ktos przyszedł to sukces -dwie pielęgniarki na 3 oddziały-wiecznie zajęte.łózka pozarywane,zgrzypiące,pod uszki 100 razy cerowane.czasem nie wymieniali prześcieradeł (a różnie wyglądały niestety...) bo po prostu nie mieli....szok...ubranek dla niemowlaków też nie mieli i nieraz maluszek był ubrany w dziurawe spiochy albo w takie pół metra za duże...prosili rodziców żeby przynosic swoje...
do tego codziennie badali niemowlaki a nikt nie zauważył ze mój synek miał zainfekowane gardełko ,nie umiał przez to ssać,jak pytałam czemu sie krztusi i nie pije to ciągle słyszałam że źle karmie.próbowałam na 100 sposobów i nic..stres i brak ssania spowodowały zanik pokarmu i mój mały od 7 doby zycia jest na mieszance....a tyle sie mówi o przyjaznym szpitalu....podobno rydygier nim jest... buhahaha nie wyobrażam sobie w takim razie nie-przyjaznego.... nie polecam tego szpitala...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-14, 22:19   #8
Aguska20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edurbi
Witam, ja rodziłam na ligocie dwójkę dzieci, jestem w miare zadowolona. Ale porody w wodzie to chyba tylko w Bytomiu i Siemianowicach Śl. I to polecam, ale cesarke odradzam...
Ja jestem z Ligoty!Rodziłas w szpitalu kolejowym?I mam pytanie czy w Centrum zdrowia dziecka i matki też można rodzic?
Aguska20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-14, 10:39   #9
Mirabella
BAN stały

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mirabella GG do Mirabella Wyślij wiadomość przez Yahoo do Mirabella
gdzie rodzić? okolice Katowic

gdzie rodzić?
może któras z Was zadowolona jest z jakiegos szpitala w okolicach Katowic?
Mirabella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 12:19   #10
Izabelcia
Przyczajenie

Witam. No i za pięć miesięcy będę mamusią. Trochę przez ten czas wybadałam szpitale i nie polecam CSK, bez zgody pacjentki studenci przy porodzie, poród rodzinny kosztuje 550 zł, personel berdzo niemiły jak poszłam zobaczyć oddział to zaraz mnie wyrzucili. W związku z tym chyba będę rodziła w porodówce w Lędzinach. Pozdrawiam
Izabelcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 13:11   #11
sonia1981
Raczkowanie

Cool Dot.: Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic????

Cytat:
Napisane przez Sonka24 Pokaż wiadomość
Witam
Ja polecam szpital na Goduli w Rudzie Slaskiej nie wiem czy to dla Ciebie blisko Katowic czy nie ale ja jestem bardzo zadowolona. Nie wiem czy tam mozna rodzic w wodzie, ale warto sie dowiedziec. Szpital jest super, czysty, zadbany opieka bardzo dobra. Ja rodzilam silami natury i Tobie tez tego zycze. Duzo sie slyszy o cesarce na zyczenie ale wierz mi nie ma to jak porod naturalny. Powodzenia zycze
Soniu (imienniczko) a czy sama rodziłas już na Goduli, bo już od wielu osób słyszałam o tym szpitalu wiele dobrego, ale żeby tam rodzić, to chyba trzeba być prowadzoną przez całą ciąze przez jednego z tamtejszych lekarzy, prawda?? Ja jestem z Bytomia wiec do Rudy mam na rzut kamieniem
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 13:12   #12
sonia1981
Raczkowanie

Cool Dot.: Gdzie najlepiej urodzić w okolicy Katowic????

Cytat:
Napisane przez edurbi Pokaż wiadomość
Jestem z Bytomia i nie słyszałam, zeby mieli tutaj poród w wodzie!!
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 00:32   #13
kika101
Raczkowanie

Witam, odswieze wątek, bo jestem w 7 miesiącu i mam problem, bo nie chodzę do lekarza przy żadnym szpitalu tylko normalnej przychodni, wiec nie mogę liczyć na jak to sie fajnie nazywa" pacjentów po znajomosci" praktycznie w żadnym szpitalu... Planuje poród w wodzie, i chciałabym sie zapytać, gdzie taki mógłby sie teraz odbyć? Podobno na raciborskiej ale z tego co mówiła mi położna to raczej fikcja... Powiedziała ze na ligocie, ale jeśli to klinika, to boje sie ze bez mojej zgody bedą studenci, a tego bym nie chciała... Chce,y tez z mężem poród rodzinny i zastanawiam sie jak sprawa wyglada to tam na ligocie? Jeśli ktoś cos wie proszę o kontakt...
kika101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 21:16   #14
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zawsze możesz nie zgodzić się na studentów.
Ale wiesz co, na kimś się oni muszą uczyć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 01:31   #15
aguu00
Zadomowienie

Na ligocie są dostępne porody w wodzie? o.O Nie słyszałam o tym a studenci raczej nie mogą być bez twojej zgodny i nieważne gdzie to jest.

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-08-09 o 01:34
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości