|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() dużyyyy problem pomocy !
od prawie pol roku biore tabletki anty ( Diane35) i jeszcze nie zdarzylo mi sie by zapomniec o tabletce . mam teraz 7 dniowa przerwe , mija juz .. w sumie nie wiem ktory dzien bo wlasnie .. ostatnia tabletke powinnam wziac w srode (18.08) niestety zupelnie zapomnialam i dopiero w czwartek nad ranem ja wzielam . podkreslam ze nie minelo 12h . i teraz mam problem . czy przesunie mi sie o dzien rozpoczecie nastepnego listka czy liczyc 7 dni przerwy od srody i w czwartek zaczac normalnie nastepny listek ? czy moze ma to jakis wplyw ze wzielam w czwrtek i teraz musze przesuwac o jeden dzien ?
![]() pomóżcie prosze bo to juz niedlugo a ja nie wiem co zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dużyyyy problem pomocy !
Skoro nie minęło 12 godzin, to nic wielkiego się nie stało. Taka różnica, oczywiście sporadycznie, ale jest dopuszczalna. Jeśli minęłaby doba, to co innego, ale minęło tylko niecałe 12 godzin, dla organizmu to pewna różnica, niemniej jednak nie tak wielka, jak cały dzień.
Zacznij następny blister tak, jak planowałaś, w czwartek, po 7-dniowej przerwie od środy. Moim zdaniem to najlepsze wyjście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację. Powinnaś zacząć kolejne opakowanie tabletek po siedmiu dniach przerwy czyli w czwartek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Może faktycznie macie racje
![]() Bardzo wam dziekuje bo naprawde nie wiedzialam co z tym zrobic . ![]() pierwszy raz mam taka sytuacje . a może ktoras z was miala juz taki przypadek ? bo to w sumie malo kto chyba jest taka gapą chyba zeby ostatniej tabletki zapomniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Są rzeczy, których kupić nie jesteś w stanie - honor, szacunek, zaufanie. Edytowane przez _Aneta Czas edycji: 2010-08-24 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No to sie bardzo ciesze
![]() Dzieki Dziewczyny :p Przyznam wam sie ze juz tyle czasu biore tabletki ale polowy rzeczy nie wiem w takich np przypadkach . Chyba musze sie doszkolić ![]() Edytowane przez EVVyCi Czas edycji: 2010-08-24 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.