![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta Dukana- początek
Witam!
Postanowiłam że zacznę stosować dietę! Jednek w grupie będzie raźniej i na pewno nie zrezygnuję z niej. Dlatego rozpoczynam nowy wątek który będzie"GRUPĄ WSPARCIA" dla wszystkich którzy rozpoczynaja tę właśnie dietę! Dlatego Piszcie! i dzielcie się informacjami , przezyciami i myślami na ten temat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Poczatek diety 14.02.2011 zapraszam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta Dukana- początek
Cześć!
Ja też zaczynam 14 lutego 2011. Do stracenia nie mam dużo, ale chciałabym powrócić do wagi sprzed 2 lat, bo wtedy czułam się najlepiej fizycznie i psychicznie. Mam nadzieję, że dzięki forum będzie łatwiej. Waga aktualna - 57kg CEL: 53kg Jak długo stosować fazę uderzeniową - I etap? Czytałam, że od 3 do 7 dni. Jakie są wasze doświadczenia??? pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dziewczyny zapraszamy do nas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496383 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I do nas też:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501350 ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
http://www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html
Najlepiej indywidualnie sprawdz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
też zaczynam od jutra
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ok a masz może pomysł na jadłospis ?
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Tez od dzisiaj zaczynam dietę tylko mam takie pytanie. jeszcze nie trafiłam, żeby ktoś inny o to pytał więc zadaje je Wam. Czy przy tej diecie można napić się alkoholu? Dzisiaj te całe walentynki ble ble ble więc myślę, że wieczorem zostanę poczęstowana winem... jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
patrysina
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Cytat:
Pierwszy dzień dla mnie był bardzo ciężki . Trudno zmienić swoje nawyki na inne - lepsze, ale coź ----myśle, że wspólnymi siłami uda nam się osiągnąć wymarzony cel. A u was dziewczynki jak idzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
jestem zakochana w tej diecie! też zaczęłam 14.02, już mi spadło 2kg......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Przed chwilką zrobiłam sobie test dukana, ale nie wiem jak mam się do tego ustosunkować :/ jakieś dziwne te wyniki... na fazie I mam być niby tylko 2 dni, kurcze a ja planowałam koło 7 dni...jakoś zburzyły mi te wyniki mój cały plan na dukana ![]() a jak Wy dziewczyny, robiłyście test i jak na to patrzyłyście ???
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Cześć! Dziewczyny mogę do Was dołączyć? Dzisiaj zaczęłam uderzeniówkę z wagą 59,3 przy 166 cm. Jak na razie czuję się świetnie, jestem pełna energii. Martwi mnie tylko, czy nie za dużo mleka wlałam do kawy, no ale trudno, jutro się ograniczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mleko można pić więc chyba nie ma o co się martwić
![]()
Było : 90.2 kg Jest : 87.0 kg Cel 10: 87 kg ( zaliczone ) Cel 9 : 85 kg Cel 8 : 82 kg Cel 7 : 80 kg Cel 6 : 78 kg Cel 5 : 75 kg Cel 4 : 72 kg Cel 3 : 70 kg Cel 2 : 68 kg Cel 1 : 65 kg A, gdy nadejdą deszczowe dni nauczę się przechodzić między kroplami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
mleko najlepiej 0% bo taka sama woda z niego jest a tluszczu zawsze mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,czy ja równiez moge sie do Was przyłączyc?
![]() O diecie czytałam juz wczesniej,ale dopiero od 14 ją stosuje,pierwsze 2 dni były okropne ![]() Ale teraz jest juz lepiej ![]() Wg.testu Dukana na uderzeniówce powinnam byc 3 dni ale mysle ze to troche mało wiec,drugą faze zaczne chyba od soboty ![]() Boje sie stanąc na wadze i zobaczyc czy cos ubyło,stane na wadze jak zaczne 2 faze ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja pije 0,5 %mleko,mozesz je jeszcze rozcienczyc wodą dla lepszego efektu
![]() Dzis 5 dzien fazy 1 wogóle nie jestem głodna,ale chyba zjem jakis jogurt naturalny ![]() Wczoraj miałam na obiadokolacje kurczaka w otrębach nawet fajna kombinacja kotleta(smazony bez tłuszczu)tylko polecam maczac w jajku ja maczałam jak w przepisie w jogurcie i był kwaskawy ![]() A jutro tooo zjem cały kalafior gotowany ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane dziewczynki, chce się przyłączyć do waszego odchudzania. Zaczynam dziś pierwszy dzień fazy I... Będzie ciężko wytrwać te 4 dni bez warzyw które zawsze gościły w moim menu. ALe dam rade! Wspólnie musi się udać.
![]() Moja historia z odchudzaniem zaczeła się rok temu ważyłam 70 kg wtedy bardzo dużo schudłam około 10 kg... figure miałam modelki i troche pracowałam w tym kierunku niestety kg wróciły przez leczenie hormonalne ![]() Ale teraz jest juz ok, zbliża się lato i chce mieć super sexi pupe na upalne plażowe dni ![]() Teraz waże dokładnie 78 kg przy wzroscie 180 cm. Pierwszy cel to 67kg, a następny 62 kg ![]() Pozdrawiam cieplutko Kobietki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie po 1 dniu uderzeniówki tylko -0,3 kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=CryBaby86;25176432]Hej! Książkę można znaleźć w necie. Gdzieś na forum jest link, a jak nie znajdziesz mogę Ci przesłać
![]() O, tak chętnie ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam mleka tylko do kawy,kawe wypijam jedną dziennie wiec tego mleka tylko do zabielenia uzywam
![]() Własnie zjadłam wątróbke drobiową,pieczoną w rekawie w piekarniku ![]() Dzis w pracy było mi tak jakos slabo chyba za mało rano zjadłam,ale nie chce mi sie jesc,miałam pełen żołądek a kreciło mi sie w głowie,chyba za malo wartosciowe produkty zjadam ![]() Ale jutro na kolacje WARZYWA no i stane na wadze,zobaczymy ile kg mniej po 5 dniach 1 fazy ![]()
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a orientujecie się może czy w 2 fazie można jeść kiełki i ser tofu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
A jak to wygląda z zupami na tej diecie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
zupki głównie na chudym mięsie, w internecie dużo jest przepisów
a jak bedziesz na PW to nawet mozna kremy robic warzywne! mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
W 1F z zup to raczej rosół na piersi z kurczaka albo zołądkach,czy wątróbce z lanymi kluseczkami(kluseczki to otreby z jajkiem oczywiscie)
![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501350
Laski chodzcie do nas\ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.