|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
grill z płytą kamienną i z patelenkami do sera - macie jakieś pomysły?
Dziewczyny,
mój TZ kupił grill Severin z kamienną płytą i patelenkami do raclette'a. Ale ja nie mam doświadczenia z tego typu grillem. Macie pomysły co można na nim wyczarować? Zastanawiam się czy w tych patelenkach koniecznie trzeba piec ser raclette, czy można inny zwykły żółty. Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: grill z płytą kamienną i z patelenkami do sera - macie jakieś pomysły?
każdy żółty ser się nada
![]() na płycie można grillować np. kurczaka pokrojonego w cienkie paski i zamarynowanego odpowiednio wcześniej - kurczak robi się szybko, także nie ma strachu czy aby na pewno jest już gotowy później takie kawałki kurczaka możesz wrzucić na patelenke, dołożyć np. paprykę i przykryć serem aha, przed użyciem sprawdź w instrukcji czy płyta wymaga smarowania tłuszczem czy też nie, żeby nie spotkała Cię przykra niespodzianka w postaci przyklejonego na amen mięcha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja mam chyba taki sam
![]() na patelenkach grilluję np. sery pleśniowe, brie czy camembert (najfajniej wychodzi president, bo sie nie rozlewa jak inne), do tego na kamiennej płycie robię piersi z kurczaka, cukinię w plastrach, bakłażana, ziemniaki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
bardzo dziękuję za rady. Jutro wypróbuję grill ![]() Nie wiem tylko czy smarować miesko z kurczaka oliwą przed położeniem nam tę płytę. W instrukcji nic nie ma na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, ja zawsze marynuję mięso (drób, bo innych nie jadam z reguły
![]() ![]() ![]() smaku mi narobiłaś, chyba ściągnę swojego grilla z szafy.... rzadko to robię, bo to wielkie strasznie jest, ale takiego mam smaka na grillowanego camemberta, że chyba się nie powstrzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.