![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() szkoda mi obcinać :(
Włosy zapuszczam już dłuugo. Próbowałam je odżywić, nawilżyć, stosowałam olejki, WAXa, nie farbowałam ich. Włosy były ładniejsze, ale niestety- z natury są kręcone-mam drobne loki i podczas zapuszczania zwiększała się ich 'szerokość' a nie długość- na czym mi zależało. Dodatkowo bardzo się puszyły, przy wilgotnym powietrzu.
Dlatego więc postanowiłam sobie pomóc prostownicą i teraz jakoś nie mogę się bez niej obejść. Nie mam pojęcia, jak długie musiałyby być moje włosy, żeby układały się w miare dobrze bez konieczności używania prostownicy. Nie wiem, czy kiedykolwiek wyglądałyby zadowalająco ![]() Oczywiście marzyły mi się długie fale 'do łokcia', ale u mnie to chyba niemożliwe. ![]() Tak więc używam prostownicy i podoba mi się jak wtedy wyglądają moje włosy, ale końcówki już po chwili zaczynają się puszyć- chyba dlatego, że są bardzo przesuszone i zniszczone. Nie chcę jakoś bardzo drastycznie kracać moich włosów, ale nie wiem czy nie jest to konieczne ![]() I tu moje pytanie- jak myślicie- o ile musiałabym skrócić włosy, żeby były zdrowsze ? W sumie to takie troche błędne koło, bo chociaż je skróce to i tak będe używać prostownicy dopóki nie urosną na tyle, że nie będą się aż tak mocno kręcić ![]() A więc- co radzicie?
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: szkoda mi obcinać :(
Cytat:
radze kupic lepsza prostownice naprzyklad z remingtona jonizujaca lub wet2streight, sama mam wet2streight i widze masakryczna róznice pomiedzy zwykła prostownica a to co teraz posiadam, a i polecam jedwab na konce i mleczko do prostowania wlosów z loreala jest dobre takie różowe,a ze 2cm mozesz podciąć
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wiesz co jak na moje oko wlosy masz zniszczone juz od karku
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie podobają mi się Twoje włosy jak są wyprostowane
![]() ![]() ![]() Ale jeśli nie, to proponuje klasyczne podcinanie po trochę, np 2 cm, u mnie zawsze to trochę poprawia sprawę, a że zapuszczam to nie podetnę więcej. I stosowanie pod prostownice kosmetyków ochronnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
radze Ci mimo wszystko odstawic prostownice, isc do dobrego fryzjera, zeby odpowiednio wycieniowal wlosy(ew. troche podcial) i poczytal podforum dla kreconych. nie warto zmieniac natury, lepiej podkreslac to, co sie ma.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że prostowanie w Twoim wypadku nie jest dobrym wyjściem... Ale tak, jak ktoś wspomniał - jedwab na końcówki pewnie by pomógł.
A co do fryzjerów... Ja im nie ufam, odkąd znajomej "podcięli końcówki" o dobre 10cm, jak nie więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Loki do łokci są możliwe ale musisz po prostu poczekać. Innej rady nie ma. No i z prostownicą będzie raczej ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się z poprzedniczkami że powinnaś jeszcze raz spróbować z kręconymi włosami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem, koniecznie powinnaś je podciąć, chociaż trochę. zniszczonych, popalonych włosów już nie uratujesz, końcówki zaczną ci się wykruszać, od niszczenia ich prostownicą, więc i tak z zapuszczania za wiele nie wyjdzie, bo choć wlosy będą rosnąć, to końcówki będą się kruszyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam wszystkim
![]() ![]() ![]() fryzjerka ma urlop, więc mam jeszcze troche czasu na zastanowienie się ![]() jak naraze to mam zamiar podciąć je tak gdzieś 5 cm, bo nie wiem czy te 2 cokolwiek pomogą ![]() A tak wgl to znalazłam fajną fryzurke- w załączniku. Tyle, że gdybym się na nią zdecydowała to musiałabym je ciągle prostować ... Bo włosy myję co 2 dni, stosuję te kosmetyki termoochronne i w sumie to nie jest aż tak źle i może włosy nie są aż tak zniszczone, ale ich końcówki są w fatalnym stanie, bo kiedyś strasznie nie chciałam iść do fryzjera na podcięcie końcówek (gdzieś już pisałam o mojej 'przygodzie' z pewną panią fryzjerką, która zamiast 3cm obcięła jakieś 10... ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Niestety widać gołym okiem, że włoski są zniszczone i bez nożyczek się nie obejdzie. Kręcone włosy są z natury suche i trudne do pielęgnacji, więc na pewno ich nie zapuścisz używając często prostownicy. Sama mam kręcone włosy i przez 6mies prostowałam je codziennie. Efekt był okropny, bez prostownicy wyglądałam jak mop
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnas zniszczone i wysuszone koncowki podciac, odstawic prostownice i zaczac dbac o krecone loki
![]() inaczej nic dobrego z tego nie wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wg mnie twoje włosy są bardzo zniszczone, ja bym je obcięła tak jak zaznaczyłam , bo uważam że nic już z nich nie będzie
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wlosy na szczescie szybko rosna wiec nie ma co sie martwic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z przedmówczynią, powinnaś obciąć tyle ile zaznaczyła na zdjęciu, tych spalonych włosów nie uratujesz
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja bym duuuzo dała za kręcone włosy.
![]() Moje zawsze były proste jak od linijki i nawet jak siedziałam z termolakami na głowie 2 h(plus tona lakieru, fuj) to trzymały się maksymalnie godzinę, dwie. teraz mam wycieniowane i dzięki temu się trochę wywijają na końcach.Ale już nie mecze ich ciągłe lokówką, bo to nie ma sensu na codzie n. Tylko włosy sobie niszczyłam. ![]() Tobie tez polecam odłożyć prostownice i zarzec na forum dla zakręconych. Na pewno znajdziesz tam mnóstwo porad i sposobów na dbanie o włoski. ![]() choć mam proste to wiem ze kręcone są bardziej delikatne i podatne na zniszczenie od prostych i warto stosować specjalne preparaty do kręconych, najlepiej bez sls. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
tylko wiecie- takie długie są, gdy je wyprostuję, bo jeśli są kręcone to długość zmniejsza się o jakieś 2/3,
więc jeśli obetnę tyle, ile radzicie, zostanę z jakimś barankiem na głowie... ![]() ehh, zazdroszcze Ci Amiria ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Masz potwornie zniszczone włosy, sama wiem z doświadczenia że człowiek żyjąc na codzień ze swoimi włosami nie zwraca sie na to już takiej uwagi ale obcy mogą spojrzeć realnie na twoje włosy i niestety również potwierdzam zdanie poprzedniczek że są w fatalnym stanie! Lepiej mieć krótsze i zdrowsze niż długie i takie poszarpane.
Costynuuna pokazała długość do jakiej powinnaś ściąć te włosy, choć ja bym ucięła jeszcze krócej. Edytowane przez patycek Czas edycji: 2010-07-14 o 00:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem jesli nadal bedziesz walczyc z naturalna struktura twoich wlosow (tzn. maltretowac je prostownica, nawet najlepsza
![]() Widze, ze podobaja Ci sie proste wlosy, jednak uwierz mi, wiele dziewczyn (w tym ja ![]() ![]() ![]() Niestety Twoje wlosy nigdy nie beda idealnie proste, ale maja potencjal do wygladania o niebo lepiej i wyjatkowo ![]() Co do obciecia, to jest absolutnie konieczne (mowie nie o podcieciu koncowek, ale o scieciu do ramion, ewentualnie troche za). Brutalne, ale niestety dlugie, zniszczone wlosy nie sa ozdoba i sprawiaja, ze wyglada sie na osobe zaniedbana (ktora Ty oczywiscie nie jestes, ale mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A czytałaś Forum dla Zakręconych (kręconowłosych)?
Może końcówki w istocie kwalifikują się do lekkiego podcięcia, ale to niczego nie zmieni (a przynajmniej nie na długo), jeśli Ty nie zmienisz nawyków pielęgnacyjnych. Zakręcone mają mnóstwo rad na puszące się, kręcone, suche włosy. Edytowane przez all_improviso Czas edycji: 2010-07-14 o 05:55 Powód: Lit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
rozumiem twoj bol
![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...nie+keratynowe
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja oczywiscie zafascynowana zdjeciami po prostowaniu keratynowym (idealnie proste, blyszczace wlosy ![]() ![]() ![]() a) nikt mi nie wmowi, ze zabieg ten nie jest inwazyjny dla wlosow (zapach, jaki rozstacza sie podczas zabiegu mowi sam za siebie ![]() b) jej naturalne fale wygladaly o niebo lepiej (czego ona nie dopuszcza do mysli ![]() Po moim poscie moje szanse na odsprzedanie Encanto sa rowne zeru ![]() ![]() Pozdrawiam i wracam do pracy ![]() Edytowane przez cannelle Czas edycji: 2010-07-14 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam Ci ten zabieg, jeżeli będziesz wolala prostować. To jest o wiele lepsze. Jednak lepiej je troche podciąć przed samym zabiegiem. Jeżeli się na niego nie zdecydujesz to podciananie, odżywki i inne rzeczy nie mają sensu skoro zamierzasz dalej prostować. Odstaw prostownice, silikonowe odżywki, przerzucić się na lekkie szampony, używaj olejów, pij i płucz włosy w ziołach. Zmień diete. To na pewno potrwa ale nie pozalujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
myślę, że najpierw pójdę do fryzjerki- obetnę zniszczone włosy- zostawię tak trochę za ramiona
![]() a później wypróbuję to prostowanie kreatynowe ![]() bałam się obcinać włosów, bo czym są krótsze tym bardziej się kręcą x/ gdybym obcięła tyle, ile mówiłyście i nie prostowałąbym ich wyglądałabym jak jakaś owca czy coś ![]() ale jeśli będą proste (po tym prostowaniu kreatynowym) to mogą być nawet do ramion- byle były proste ![]()
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie chce sie sprzeczac, gdyz jak napisalam, sama nie przetestowalam Encanto (jednak moje oczy dochodzily dwa dni po zabiegu do siebie ![]() Najwazniejsze, ze Ty jestes zadowolona (kazdy robi z wlosami to, co uwaza za stosowne ![]() Co do Encanto to z 236 ml w kazdej butelce pozostalo mi na oko ok. 200 ml (w szamponie oczyszczajacym nieco mniej) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze te prostowanie keratynowe nie jest takie zle najlepiej jednak jesli przeprowadzi to fryzjerka
![]() to dobre rozwiazanie dla puszczacych sie i zniszczonych wlosow ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co mi z 5 prostych wlosow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ja zastanawiam się nad prostowaniem keratynowym, bo z lokami tyle zachodu... mam jednak duże wątpliwości, jak potem włosy będą dochodzić do stanu wyjściowego. nie chciałabym przechodzić przez jakiś przejściowy etap totalnego siana, gdy keratyna będzie się wypłukiwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie, nie- ja słyszałam, że ona spłukuje się stopniowo, a włosy podobno i tak są na koniec lepsze niż w stanie początkowym- czyli zanim zastosowało się to prostowanie kreatynowe. ![]() może gdybyś się zdecydowała to kupiłybyśmy od Cannelle na pół te wszystkie specyfiki? ![]() bo spróbować można, a jak na pół to koszty zawsze mniejsze, w razie gdyby się nie udało ![]() a jeśli nie to może Ty Ann? kurcze, zależy mi bardzo żeby znaleźć kogoś, kupić to od Canelle na pół ![]() Cannelle, proszę Cię, wstrzymaj się narazie ze sprzedażą, oki? jak coś to ja jestem chętna, ktoś jeszcze? ![]()
![]() ![]() ![]() włoosy... ![]() Możesz być kim chcesz ![]() Edytowane przez ChudaMaruda Czas edycji: 2010-07-15 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.