|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem na studiach - proszę o radę.
Witajcie. Mam pewien problem, który może wydać się banalny. Jestem na dosyć ciężkim kierunku studiów. Dużo osób już odpadło ale ja jakoś się trzymam i nie chce zaprzepaścić wszystkiego przez jedną głupotę. Zacznę od tego, że w czerwcu zdałam wszystkie egzaminy. W indeksie brakuje mi tylko wpisu z jednego przedmiotu. Nie miałam z niego egzaminu (będziemy mieć dopiero w sesji zimowej egzamin z dwóch semestrów), ocenę wyciągano na podstawie ocen cząstkowych z kolokwiów, których było w semestrze sześc. Nie zaliczyłam jednego z nich i w związku z tym, mimo pozostałych pozytywnych ocen nie mogłam dostać wpisu. Zostało mi to jedno kolokwium na wrzesień. Na stronie uczelni jest już od jakiegoś czasu wykaz sesji poprawkowej ale nigdzie nie ma tam mojej poprawki.
Początkowo nie przejmowałam się tym jednym zaliczeniem bo najważniejsze było dla mnie, że zdałam wszystkie egzaminy, ale teraz zaczynam się denerwować. Myślałam, że będę wiedziała dużo wcześniej kiedy mam poprawę i że z tego względu, iż jestem jedyną osobą, która to kolokwium pisze, będzie ono mogło odbyc się w pierwszym tygodniu września. A to wszystko dlatego, że potem mam praktyki w dużej firmie i nie wiem co zrobię, jak ta jedna rzecz będzie kolidowac z godzinami, w których mam byc w firmie. Będę musiała potem je odrabiać, w trakcie roku akademickiego, co względu na mój tok studiów byłoby ciężkie. Sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana z tego względu, iż wykładowcy, z którym mam te zajęcia ma nie być we wrześniu. Już wcześniej uprzedzał, że jeśli ktoś czegoś nie zaliczy to ma poprawę z innym wykładowcą (w sumie to na korzyść, bo ten facet nie jest zbyt przyjemny). I teraz już nie wiem co mam robić. Nie wiem czy jest sens jeszcze czekać do końca sierpnia bo przecież nie chce dowiadywać się z dnia na dzień, że mam jechać i coś pisać (ogranicza mnie 400 km). Nie wiem czy mam napisać do tego wykładowcy, a ma w zwyczaju nie odpisywanie na maile, czy lepiej do opiekuna roku? Poza tym czy wypada pisać, że zależałoby mi na tym, aby było to przed rozpoczęciem praktyk? Sprawa bardzo zagmatwana, ale może jakieś doświadczone studentki mi poradzą. Nie wyobrażam sobie, żeby przez jedno kolokwium wylecieć ze studiów, ale u nas to wszystko jest chyba możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem na studiach - proszę o radę.
a zadzwonić do katedry/ zakładu nie możesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
wnioskuję, że jesteś na pierwszym roku.
przede wszystkim telefon do katedry,mail do prowadzącego i mail do osoby, która ewentualnie będzie przeprowadzać poprawkę. nie wiesz kto? pisz do wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
albo do sekretariatu...?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na wykazie sesji poprawkowej zwykle nie ma takich przedmiotów, gdzie zostały pojedyncze osoby - trzeba umówić się indywidualnie z wykładowcą. Napisz do swojego wykładowcy, kiedy ma konsultacje we wrześniu i czy możesz wtedy pisać, a jeśli nie to on na pewno Ci powie co masz zrobić.
![]() |
#6 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
napisz/ zadzwoń do wykładowcy i przedstaw jak się sprawy mają
ewentualnie czy nie mogłabyś dostać dnia wolnego na praktyce na to zaliczenie ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A starosta to jakiś istnieje u Was?? Skoro masz taki kawał na uczelnię to ktoś kto jest na miejscu powinien to załatwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
jeszcze mi przyszło do głowy, że może macie jakieś forum uczelniane/kierunkowe,na pewno jest ktoś jeszcze kto ma do tego prowadzącego interes.razem łatwiej coś załatwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za rady dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.