|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Badanie w kierunku paciorkowca w ciąży
Hej dziewczyny, mam pytanie. Miałyście pod koniec ciąży pobierany wymaz z pochwy w kierunku paciorkowca (GBS) ?? Jest bardzo niebezpieczny dla nowonarodzonego dzidziusia... Szperam w internecie i z tego co wyczytałam to ten wymaz pobierają w szpitalu albo twój lekarz prowadzący, po czym zanosisz do laboratorium i czekasz na wynik (koszty mniej wiecej do 50 zł) Ja mam taki problem ze moj lekarz zrobi mi to badanie tylko ponoc mam poprosic w laboratorium o probowke i z nia przyjsc do niego na wymaz :/ Nie wydaje mi sie zeby w najzwyklejszym laboratorium gdzie tylko pobieraja krew i przyjmuja mocz mieli takie probowki :/ Czy ktos wie skad mam wziasc ten cholerny test, pytalam w aptece maja dac mi jutro znac, ale babki same byly zdziwione. POMOCY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Badanie w kierunku paciorkowca w ciąży
Nie ma laboratoriów gdzie tylko badaja krew i pobieraja mocz, takie lab. robia tryliard innych badań,idz i zapytaj.
Nie nikt nie robił mi takiego badania. poszukaj moze innego lekarza? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-09-06 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie nikt nie robił mi takiego badania.
poszukaj moze innego lekarza?[/QUOTE] Lekarz jest wporzadku, zreszta to i tak juz koncowka ciazy, tylko zastanawia mnie to skad ja mam wziasc ta probowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja miałam robiony wymaz ale podczas pobytu na patologii ciaży-bezpłatnie
![]() W laboratorium powinnaś dostać ta próbówkę, bo jak nie tam to gdzie indzej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.