Libido - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 20:34   #1
fleur05
Zadomowienie

Libido

Słuchajcie, wam też tak bardzo waha się libido?
Czasem mam ochotę wręcz pożreć TŻ, a czasem on się koło mnie kręci, kręci, a ja chciałabym jedynie spać.
Zwykle mnie nakręci, ale to i tak nie jest to samo. Jest fajnie, ale tylko fajnie!
Aż mnie to ostatnio przeraża, w jeden dzień nie mogę wytrzymać, a w inny grzeczna się robię.
To chyba ma coś wspólnego z cyklem. Około owulacji powinnam być bardziej nakręcona. Ale w sumie miałabym dużo tych owulacji w miesiącu...

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 21:13   #2
anulcia_88
Rozeznanie

Dot.: Libido

Wydaje mi się, że wiele czynników wpływa czy mamy ochotkę na igraszki łóżkowe czy też nie...
Ja też mam różnie - np. jestem zmęczona, rozdrażniona, źle się czuję i nawet nie myślę wtedy o seksie...
Też np. tabletki antykoncepcyjne wpływają na libido - u mnie na szczęście nie zmniejszają go

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 21:19   #3
Dzikun
Zakorzenienie

U mnie jedynym symptomem okresu jest to, że wtedy mam ochotę pożreć TŻta, jak to pięknie określiłaś
Natura jest złośliwa
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 21:24   #4
ama4
High Quality Since 2007

Też mi się zmienia poziom libido... to chyba normalne. Grunt to jakoś się zgrać w chęciach
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 14:51   #5
Seniorrita
Raczkowanie

To jest całkowicie normalne nie ma sie co przejmować nie zawsze wspolne chwile maja oznaczac tylko teges tamteges jak ostatnio zasnelam po prostu w nocy w ramionach Tz a on zaraz po mnie to oboje stwierdzilismy, ze to bylo piekne i takie czule
Seniorrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 17:07   #6
Laetitia89
Raczkowanie

GG do Laetitia89

Cytat:
Napisane przez Seniorrita Pokaż wiadomość
To jest całkowicie normalne nie ma sie co przejmować nie zawsze wspolne chwile maja oznaczac tylko teges tamteges jak ostatnio zasnelam po prostu w nocy w ramionach Tz a on zaraz po mnie to oboje stwierdzilismy, ze to bylo piekne i takie czule
Zgadzam się. Takie gesty są piękne i czułe

Wahaniami libido nie ma co się martwić. Człowiek to nie maszyna, żeby wcisnąć guzik i działa tak jak się jej każe. U nas brak ochoty na seks Tz tłmaczy 'zmęczeniem materiału'. Po prostu czasem ma się takie dni, że sie jest zmęczonym i po prostu nie ma się na nic sił. Albo jak np po wyposzczeniu mamy ochotę rzucić się na partnera to w odwrotną stronę też bywa. Ale to tylko niektóre przykłady, które mogą ale nie muszą wpływać na zmiany libido
Laetitia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 07:20   #7
Annaoj
Raczkowanie

Cześc, tez akurat o tym ostatnio rozmyślalam- czasem mogę trzy razy dziennie a czasem przez tydzień nic. Zbadalam nawet poziom hormonów- wszystko ok. Najbardziej to sie boję ,ze to starośc zbliża sie do mnie ogromnymi krokami i dlatego libido spada

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 08:56   #8
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Jak widzisz jest to całkiem normalne To ja się zaczynam zastanawiać, czy ze mną jest wszystko ok, bo mam ciągle ochotę na sex (no chyba że śpię :P).
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 22:07   #9
anka68
BAN stały

Ja mam największą ochotę na sex podczas miesiączki .
A do tego libido to będzie adekwatny poniższy dowcip:
Druga w nocy, żona budzi męża i mówi do niego:
- Chłopa mi się chce!
A chłop na to zaspany:
- Skąd ja ci o drugiej w nocy chłopa wezmę?!
anka68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 21:26   #10
mmarta85
Przyczajenie

u mężczyzn poziom hormonów jest względnie stały , wahania są w obrębie doby, satąd np. mogą woleć seks rano (ale nie koniecznie) dlatego też zwykle ich poziom libido jest stały, oczywiście gdy nie są zmęczenia, chorzy, zestresowani itd.

a u nas kobitek jak w kalejdoskopie, hormony powodują wahania libido i nie ma szczególnych reguł kiedy mamy wyższy a kiedy niższe

no i oczywiście na mas też wpływa stres , zmęczenie, choroba, złe emocjie itd, itd.
ja osobiście się cieszę, że mój mężczyzna to rozumie (bo mu to tłumaczyłam z biologicznego i psychologicznego punktu widzenia) i mimo , że sam na dość wysokie libido (stałe ) to gdy ja nie mam ochoty, nie obraża się i wszytsko jest ok
mmarta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 22:03   #11
_Czarodzielnica_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
U mnie jedynym symptomem okresu jest to, że wtedy mam ochotę pożreć TŻta, jak to pięknie określiłaś
Natura jest złośliwa
Ehh, mam DOKŁADNIE tak samo. Podczas okresu moje libido jest bardzo wysokie, a później trochę spada.

Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard

Czarodzielnica na blogspocie
_Czarodzielnica_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 13:06   #12
Jagosza8
Przyczajenie

a ja mam straszny problem z libido , strasznie mi spadło prawie w ogóle nie mam ochoty na sex strasznie cierpi na tym mój związek biorę tą asequrelle i pije żeń szeń bo to niby pomaga ale jak na razie to chyba nie ma efektu , może znacie jeszcze jakies inne sposoby na poprawę libido ?? bardzo proszę o pomoc
Jagosza8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 16:41   #13
antosia2808
Raczkowanie

Nigdy nie narzekałam na swoje libido jednak muzę przyznać ,że odkąd stosuję tabletki anty trochę mi spadło .lecz podkreślam troche
antosia2808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 18:35   #14
fleur05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagosza8 Pokaż wiadomość
może znacie jeszcze jakies inne sposoby na poprawę libido ?? bardzo proszę o pomoc
Nakręcony TŻ
Zwykle się sprawdza...

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 21:43   #15
_Czarodzielnica_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jagosza8 Pokaż wiadomość
a ja mam straszny problem z libido , strasznie mi spadło prawie w ogóle nie mam ochoty na sex strasznie cierpi na tym mój związek biorę tą asequrelle i pije żeń szeń bo to niby pomaga ale jak na razie to chyba nie ma efektu , może znacie jeszcze jakies inne sposoby na poprawę libido ?? bardzo proszę o pomoc
Tydzień przerwy w spotkaniach z TŻtem - pomaga w 100%. Jak to któraś wizażanka nazwała - "wyposzczenie".

Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard

Czarodzielnica na blogspocie
_Czarodzielnica_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości