|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciąża bez stosunku?
Potrzebuję uczciwej porady, nie przesadzonej w jedną czy drugą stronę.
Przedwczoraj zrobiłem sobie z dziewczyną alkoholowy wieczór. Co ważne ona była w środku fazy płodnej. Po spożyciu pewnej ilości wódki z piwem zaczęliśmy się pieścić (w tym 69), przez całe igraszki nie miałem wytrysku, tylko ejakulat bo to u mnie typowe. Raczej nie dotykałem swoimi rękoma swojego przyrodzenia, ale często całowałem się z partnerką która pieściła go wcześniej oralnie. Ja pieściłem ją oralnie, może trochę też palcami - ale kila razy pod czas zabaw myłem odruchowo ręce i sprzęt pod wodą. Na samym końcu skończyłem się w jej ustach (może jakaś kropla została na pościeli) i poszliśmy grzecznie spać - z tym że ona nago. Następnego rana ona znów pieściła mnie oralnie - może gdzieś na pościeli zostawiłem jakiś mały swój ślad który szybko wysech. Ja nie pieściłem jej już tego dnia. Chodzą mi różne myśli po głowie - np. czy jak pięściłem ją oralnie tego wieczoru to czy ten mój ejakulat przy całowaniu się z nią a potem moich pieszczotach nie mógł się dostać do niej? lub czy jeśli otarła się gdzieś o zabrudzone prześcieradło to nie mogło się do niej coś przedostać ?. Czy to było niebezpieczne? Jaki są szanse zajścia w ciążę ? Czy powinien się martwić ? Czy od razu lecieć do apteki po antykoncepcje awaryjną? Proszę o poważne wypowiedzi... normalnie bym się tym chyba nie przejmował, ale tym razem jestem jakoś niespokojny może dlatego że bardzo nie chcę ewentualnego dziecka. Proszę o pomoc, uspokojenie lub wskazówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża bez stosunku?
Nie będzie z tego ciąży, więc się nie martw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]() Mój drogi nie mogło dojść do zapłodnienia, gdyżź Twoje plemniki nie posiadają spadochronków i nie portafią same przedostać się do pochwy Twojej partnerki! Aby doszło do zapłodnienia musi: 1) dojśc do wytrysku - go nie było 2) wystrysk w POCHWIE a nie na pościeli 3) Kobieta musi mieć dni płodne - domniemasz tylko, a tego nie wiesz gdyż zapewne nie prowadzicie obseracji cylku 4) w preekulcie nie udowodniono, że znajdują się plemniki 5) plemniki muszą mieć odpowiednie warunki do przeżycia, a wiesz mi na "powietrzu" nie przeżywają Chłopcze EDUKACJA, EDUKACJA i jeszcze raz EDUKACJA!!! Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-05 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki za post. Ad.3) prowadzi obserwację i były na 90%. Ale co do reszty to raczej mam podobne zdanie. Więc wychodzi na to że raczej mogę być w miarę spokojny. -- Z natury rzeczy jestem bardzo ostrożny stąd te wątpliwości tym bardziej, że naczytałem się w necie takich rzeczy że już sam nie wiem co o tym myśleć. W każdym razie dzięki za odpowiedź --- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Tak, tak... warto filtorwać informacje, które się czyta w necie...
Bo nawet może dojść do zapłodnienia w solarium, korzystając z tego smego ręcznika...etc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Czyli mówisz, że w takim przypadku nie ma co szaleć z postinorami itd. (mimo że był to typowo 14 dzień cyklu) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem ciąża niemożliwa, no bo z czego niby miałaby być? To na prawdę nie jest takie proste jak się wydaje
![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
NIE BYŁO SEKSU BEZ ZABEZIECZENIE NIE MA CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Książka do biologii do klasy I gimnazjum powinna odpowiedzieć na nurtujące Cię pytania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Nie będzie z tego ciąży.
![]() PS. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Obawiam, że niedługo będą zakładane wątki typu spojrzałem/am na chłopaka/dziewczynę czy może być z tego ciąża
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ej szanują tą swoją dziewczynę a nie myśli od razu o antykoncepcji awaryjnej... to jest poważna dawka hormonów która nie jest organizmowi obojętna.
dziewczyna nie zajdzie w ciążę o ile nie jest wiatropylna ![]() i PRZED nastepnym razem dowiedz się trochę więcej żebyś nie musiał gorączkowo szukać odpowiedzi po fakcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
o ciążę aż tak łatwo nie jest
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sorrki, ale przeczytałam pierwszego twojego posta i oplułam cały monitor ze śmiechu.
![]() ![]() Nigdy tego nie robiłam, nie wyśmiewałam się z głupich postów, ale ten mnie rozbawił. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.