|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaka bluzka do takiej spódnicy?
Witam. Proszę o radę jaką wizytową bluzkę można założyć do długiej pistacjowej spódnicy, na szczególną, bardzo uroczystą okazję? Spódnica ma kolor bardzo żywy, jest raczej sztywna, długa do ziemi, lekko rozkloszowana. Zależy mi na bluzce eleganckiej, najlepiej z krótkim rękawem lub bez. Na pewno będę ją szyła więc będę wdzięczna za każdą radę i zdjęcie.
Anna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaka bluzka do takiej spódnicy?
co do kolorow to ja widze to tak:
- jezeli jestes niska to powinnas wybrac jakis odcien pistacji, moze pastelowy, albo po prostu delikatniejszy od spodnicy - jezeli jestes wysoka to dobry bylby kolor czekolady [bardzo modne w tym sezonie polaczenie kolorow], albo moze kosc sloniowa..albo jakis krem...byle nie bylo to kredowo biale ![]() co do kroju: - jezeli masz ramiona proporcjonalne do bioder to mozesz wybrac bluzke bez rekawkow, widzialabym nawet taka typowa 'chinke' z satyny ze stojka w kolorze czekolady - jezli masz jakos zaburzone proporcje sylwetki [biodra szersze od ramion] to mozesz wybrac bluzeczke z rekawkami 3/4...co jest i praktyczne i ladne, jesli w tym wypadku cos bedzie nie tak to mozesz sobie walnac poduszki na ramiona - jesli masz maly biust to fajnie wyglodalby dekolt karo - odradzam jakies dziwne falbanki bo ani to modne ani ladnie nie wyglada bo wedlug mnie falbanki pogrubiaja ![]() - wlasnie przyszlo mi do glowy takie cos: koszulka na ramiaczkach [czekolada albo delikatniejsza pistacja] i do tego bluzka z szyfonu w mniej wiecej tym samym kolorze, ta szyfonowa bluzeczka moze byc taka przedkladana i zawiazywana w talii cieniutkim paseczkiem + na szyjke cos ladnego szyfony w tym sezonie sa bardzo modne a do tego praktyczne, bo ktora z nas nie lubi czuc sie lekko i zwiewnie jak motylek ![]() zauwazylam ze w sklepach z tkaninami jest bardzo duzy wybor slicznych zdobionych szyfonow idealnie nadajacych sie na eleganckie bluzki no i kolejny pomysl: jak nie szyfon to moze byc tez cienki len albo indyjska bawelna, ja mam sliczna biala dwuwarstwowa spodnice z bawelny indyjskiej w srebrne cieniutkie prazki, jest niezastapiona na upaly w najnowszej burdzie widzialam wykroje na szyfonowe bluzki ale chyba nie takie jak Ci sugeruje ![]() na bluzce chince o ktorej wspomnialam na poczatku, moznaby walnac jakas ladna gotowa aplikacje z cekinow badz koralikow, np w prawym dolnym rogu eh no to sobie pofantazjowalam ![]() jak mi sie cos przypomni to dopisze ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.