|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Oui - Lancome
Lata temu używałam Oui de Lancome - flakonik taki jak na załączonym zdjęciu z podpisem "patryk407" (zdjęcie w celach poglądowych sciągniete z allegro, pozostałe też), ostatnio w perfumerii widziałam Oui w nowym flakonie (zdjęcie na niebieskim tle, flakonik przezroczysty), jest tez zapach we flakonie podobnym do tego wyjściowego, czyli O (znów niebieskie tło, ale tym razem lekko zielony flakon).
Okropnie zakatarzona próbowałam cokolwiek wywąchać z nowego flakonu, ale było to zadanie conajmniej karkołomne i niestety nie przyniosło efektu pozytywnego. Więc postanowiłam zapytać tutaj, bo nadal nie wiem, czy "nowe" Oui to tylko nowy flakon czy także zmodyfikowany zapach. Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Edytowane przez nekome Czas edycji: 2008-12-23 o 20:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oui - Lancome
Witaj
![]() Z tego co się orientuję Lancome zmieniło jedynie opakowanie Oui, zapach pozostał ten sam. Na drugim zdjęciu jest O Oui w nowej buteleczce. Na trzecim zdjęciu jest O de Lancome - to zupełnie inny starszy zapach Lancome'a - świeży, cierpki, zielony, cytrusowo-ziolowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oui wraca
![]() ![]() ![]() fajnie nie muszę już swojego zapasu aptekarsko dawkować. Szczerze mówiąć to widziaąlm to środkowe zdjęcie na allegro i byłam pewna że to podróbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Byłam w perfumerii ani śladu Oui
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bo może w Polsce jest jakieś opóźnienie - wiem że do niedawna dostępne było Oui! w tej ładnej, rzeźbionej butelce, a w Irl już od ponad roku - prawie dwóch tylko butelka prosta (jak na zdjęciu). Może w Pl już się stara skończyła, a nowej jeszcze nie wprowadzili? Na pociechę tylko to, że w tej nowej butelce taniej wychodzi zakup - w przybliżeniu cena 75 ml to cena dawnej 50 ml. Ale ja i tak żałuję, Oui! to moje pierwsze wysokopółkowe perfumy, i szkoda mi że wpakowano je do tak paskudnego opakowańska...Zwłaszcza że poprzednie piękne było, pewnie im za drogo wychodziło produkować:/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Odkopię temat.
od jakiegoś czasu czaję się na te perfumy, bo z tego co się naczytałam pasują do moich wymagań. można dostać gdzieś to stacjonarnie w Warszawie, bo przed kupnem jednak chciałabym powąchać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Stacjonarnie to chyba nigdzie nie ma..
W Douglasie w Złotych i w Quality są klasyki Lancome ale Oui wśród nich nie widziałam. Bardzo podobny moim zdaniem jest Love in White Creeda (w Quality można przetestować)
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubilam ten zapach, byl sliczny, taki swiezy i kwiatowy, ale z charakterem. Szkoda, ze u nas juz go nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.