|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Problem z perłowymi cieniami
Ostatnio zauważyłam pewien problem jeśli chodzi o cienie perłowe... Nie wiem gdzie leży błąd!
Otóż jak nakładam na powieki perłowy cień to nie mam takiej pięknej, mieniącej się tafli w kolorze cienia... Mam dziwnie pomarszczoną powiekę! Na cieniach matowych to też widać, ale nie aż tak mocno, żeby to przeszkadzało, cienie perłowe zaś strasznie to podkreślają... Mam 22 lata, zmarszczek nie mam, powieki bez cieni wyglądają dobrze (to znaczy nie są pomarszczone), nie są suche... Pod cienie zawsze nakładam bazę z Artdeco... Jednak cienie na bazie i bez bazy dają ten sam efekt. Cienie oczywiście nakładam pędzlami z naturalnego włosia. I to nie jest wina danego cienia czy danej marki bo tak dzieje się praktycznie zawsze z cieniami perłowymi... Swatch na dłoni wygląda pięknie, a na oczach cienie to już tragedia... Dopiero pod łukiem brwiowym prezentują się ok. Możecie dziewczyny coś poradzić? Byłabym bardzo wdzięczna. Edytowane przez zzzielona Czas edycji: 2011-02-13 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Problem z perłowymi cieniami
tak to jest-cienie perłowe i matowe (już mniej) zawsze bardzo eksponują zmarszczki na powiekach, nawet te o których nie miałyśmy pojęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() <załamka> :P Ale przy świetle wieczornym tak bardzo tego nie widać... ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Perlowe cienie zawsze podkreslaja niedoskonalosci. Sprobuj cieni lepszej jakosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
okrutnica jakaś... |
może drobniejsza, gładsza perła? Ja stosuję błyszczące cienie, zwłaszcza na wieczór i nie przejmuję się po prostu czy podkreślają mi zmarchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25070358]Perlowe cienie zawsze podkreslaja niedoskonalosci. Sprobuj cieni lepszej jakosci.[/QUOTE]
No właśnie ja stosuję Inglota... To chyba niezłe cienie, co? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Co do tego, ze Inglot ma dobre cienie to bym dyskutowala, al z powyzszym z cytatu sie zgadzam.
![]() |
![]() |
#8 |
okrutnica jakaś... |
akurat cienie Inglot mają dobrą opinię u znanych wizażystów nie tylko w Polsce
![]() najlepiej zmarszczki na powiece ukryje cień satynowy czyli zawierający w sobie mikroskopijne drobinki które odbijając światło optycznie wygładzą powieki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.