Rozstępy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 12:44   #1
Addicted to love
Rozeznanie

Rozstępy.

Hej,.

Edytowane przez Addicted to love
Czas edycji: 2017-01-04 o 14:10
Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 12:55   #2
dornie
Raczkowanie

Dot.: Rozstępy.

Wszystko zależy jakiego koloru są twoje rozstępy ,jeżeli są czerwone bądź różowe musisz im zrobić terapie szokową kosmetykami przeciw rozstępom lub wybrać sie na zabiegi do kosmetyczki.Pamiętaj by wmasowywać dosyć długo kosmetyk. Walka z rozstępami to bardzo długa droga potrzebne będa również jakieś suplementy z witaminami oraz dobra dieta.
Jeżeli twoje rozstępy mają już kolor perłowy lub taki białawy to niestety raczej ich nie usuniesz już..chyba że istnieją jakieś zabiegi w salonach kosmetycznych ale to musisz się dowiedzieć no to już zaawansowane stadium jest.

A wiem że powstał suplemet który stosuje się przy antykoncepji żeby własnie nie było żadnych negatywnych skutków przy braniu piguł.Nazywa się Asequrella pomagają na lipido ,wzrost wagi i takie tam.

Edytowane przez dornie
Czas edycji: 2010-09-13 o 13:23
dornie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 13:10   #3
malina885
Zadomowienie

Też mam taki problem, tylko ja zauważyłam u siebie rozstępy na pośladkach;/ w lipcu odstawiłam antykoncepcje .. a tu takie cholerstwo się pojawiło
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 13:19   #4
dornie
Raczkowanie

Malinko współczuje ale niestety nic więcej nie poradzicie masaże,kremy,witaminki ...jeżeli uprawiacie sport to bardzo delikatne rozciąganie przed wysiłkiem i po bo gwałtowne ćwiczenia od razu uszkadzają skóre....miałam to nie dawno w szkole więc mogę wam tyle poradzić...

Wiem że są tebletki,suplement diety który można stosowąc przy braniu piguł...działa on własnie na nieporzadane skutki brania tabletek anty.nazywa sie Asequrella.

Edytowane przez dornie
Czas edycji: 2010-09-13 o 13:25
dornie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 13:22   #5
Olcia
Zakorzenienie

Takich pytan jest mnostwo na kazdym forum(nawet po kilkanascie:|), na tym na pewno takze, wystarczy uzyc wyszukiwarki...
Rozstepow sie nie da pozbyc CALKOWICIE.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 13:35   #6
BJean
Wtajemniczenie

Są żele do kąpieli dla matek karmiących.
olejki do masażu dla matek karmiących.
jest gąbka syrenka do masażu.

jest też peeling kawowy.

używaj wszystkiego i czekaj na efekty. Piersi powinny mieć troszeczkę wzmocniony mięsień, szczególnie gdy są duze.
myślę, że troszkę pompek lub ćwiczeń z hantelkami (lub butelkami z wodą) nie zaszkodzi a pomoże.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 13:51   #7
paula-zla
Zakorzenienie

Kup mocznik na BU i dodawaj do kremów. Szoruj się Syrenką (od dołu do góry, podobno poprawia się krążenie).
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 13:53   #8
Suziii90
Raczkowanie

ja mam ten sam problem tylko nie od tabsów bo nie zażywam tylko ogólnie i nie tylko na piersiach ale i posladkach... ;/ też się strasznie z tym źle czuje i krępuje przed TŻ
Suziii90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 14:22   #9
Addicted to love
Rozeznanie

[QUOTE=BJean;22035039]

a co to za gabka?? pierwszy raz slysze mozna ja kupic normalnie w jakims duzym sklepie typu Auchan albo cos w tym stylu??
Stary 2010-09-13, 14:40   #10
paula78
Zakorzenienie

Na wszytsko pomaga wyszukiwarka !!

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 14:41   #11
Olcia
Zakorzenienie

[QUOTE=Addicted to love;22036265]
Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość

a co to za gabka?? pierwszy raz slysze mozna ja kupic normalnie w jakims duzym sklepie typu Auchan albo cos w tym stylu??
w rossmannie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 15:45   #12
ewelinka_111
Zadomowienie

syrenką po piersiach? no nie wiem, to bardzo ostra gąbka, już lepiej coś delikatniejszego...

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 15:47   #13
Addicted to love
Rozeznanie

no to jak wkoncu ?? bo wlasnie mialam zamiar skoczyc po ta syrenke
Stary 2010-09-13, 16:45   #14
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
no to jak wkoncu ?? bo wlasnie mialam zamiar skoczyc po ta syrenke
jak dla mnie to mozna 'syrenka po piersiach', wszystko zalezy od przyzwyczajenia sie do tej ostrosci, na mnie juz nie robi wrazenia.
ale tak czy inaczej rozstepow nia nie zlikwidujesz ;]
i przejrzyj zasoby internetu, bo jak mowilam, jest tego masa.
Stary 2010-09-13, 17:46   #15
paczek1990
Wtajemniczenie

Ja też mam rozstępy-na pośladkach/kolanach/piersiach. I pozostało mi się tylko do nich przyzwyczaić. Mam je od jakichś 5lat-okres w którym przytyłam-nie były to tabletki anty.
Jak są jeszcze różowe to stosuj jakieś maści an rozstępy. Jak już bledną to pozostaje Ci się z nimi oswoić. Też się sowich wstydziłam, ale teraz są mi obojetne. A Tż ich pewnie nawet nei zauważył więc nim się nie przejmuj
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 17:59   #16
anulcia_88
Rozeznanie

Również się nabawiłam rozstępów będąc nastolatką w chwili obecnej się do tego przyzwyczaiłam i mam to gdzieś - nic z tym już nie zrobię.
Mojemu Tż-owi to nie przeszkadza i akceptuje mnie taką jaką jestem.
A nie wiem czy Asequrella coś da...wątpię w ten "cud" farmaceutyczny...

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 18:00   #17
anka68
BAN stały

Polecam krem Gerbera - koszt ok. 25 zł i droższy, ale bardzo skuteczny GALENIC ELANCYL - krem przeciw rozstępom - ok. 100 zł.

Edytowane przez anka68
Czas edycji: 2010-09-13 o 18:13
anka68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 19:48   #18
malina885
Zadomowienie

dziś kupiłam serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulitowe z Eveline, bedę walczyć z mankamentami urody zobaczymy czy to coś da..
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:26   #19
intrigo
Przyczajenie

Z doświadczenia wiem, że samymi kosmetykami nie da się uzyskać efektów. No, przynajmniej u mnie. Akurat nie miałam rozstępów na biuście, ale te z ud zwalczyłam masażem taką szorstką gąbką i domowymi biczami wodnymi - czyli gorąca, zimna, gorąca, zimna. Jest jedno pocieszenie- jak całkiem nie znikną, to zostaną w postaci jasnych kresek, które na przykład u mnie są widoczne tylko przy rozciągnięciu skóry. Łącz masaż z kosmetykami. Lepiej szybciej zacząć kurację, bo im później, tym gorzej. Kremy nie muszą być specjalistyczne- ważniejsze jest to, by nawilżały. Czasem pomocna może być sama oliwka Spróbuj też lekkich ćwiczeń na ujędrnienie.
intrigo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 20:38   #20
Addicted to love
Rozeznanie

bylam u kosmetyczki troche sie dowiedziec powiedziala wlasnie o Eveline i o Vichy (z naciskiem na Vichy ) . tylko sie zastanawiam czy Vichy bedzie skuteczne, a kosztuje cos kolo 100 zł.
i pomyslalam ze najpierw sprobuje Eveline a jak nie pomoze to dopiero Vichy, ale czy nie bedzie juz za pozno??

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez intrigo Pokaż wiadomość
Z doświadczenia wiem, że samymi kosmetykami nie da się uzyskać efektów. No, przynajmniej u mnie. Akurat nie miałam rozstępów na biuście, ale te z ud zwalczyłam masażem taką szorstką gąbką i domowymi biczami wodnymi - czyli gorąca, zimna, gorąca, zimna. Jest jedno pocieszenie- jak całkiem nie znikną, to zostaną w postaci jasnych kresek, które na przykład u mnie są widoczne tylko przy rozciągnięciu skóry. Łącz masaż z kosmetykami. Lepiej szybciej zacząć kurację, bo im później, tym gorzej. Kremy nie muszą być specjalistyczne- ważniejsze jest to, by nawilżały. Czasem pomocna może być sama oliwka Spróbuj też lekkich ćwiczeń na ujędrnienie.
chyba nie jestem na tyle odwazna zeby wyprobowac to na piersiach a znasz moze jakies cwiczenia na ujedrnienie??
Stary 2010-09-13, 20:48   #21
intrigo
Przyczajenie

Eveline jest dobrą firmą, także spokojnie Połącz z masażem, lekkimi ćwiczeniami i już Unikaj drastycznych diet, bo to też powoduje rozstępy. Ale jesteś szczupła, więc to Ci raczej nie grozi

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
bylam u kosmetyczki troche sie dowiedziec powiedziala wlasnie o Eveline i o Vichy (z naciskiem na Vichy ) . tylko sie zastanawiam czy Vichy bedzie skuteczne, a kosztuje cos kolo 100 zł.
i pomyslalam ze najpierw sprobuje Eveline a jak nie pomoze to dopiero Vichy, ale czy nie bedzie juz za pozno??

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

chyba nie jestem na tyle odwazna zeby wyprobowac to na piersiach a znasz moze jakies cwiczenia na ujedrnienie??
To było odniesienie na przyszłość, co do ud Ale jeśli chodzi o taki masaż biustu, to delikatne strumienie wody byłyby ok, gdy zmieniasz z ciepłej na zimną, wspomagasz krążenie. Dzięki temu Twój specyfik firmy Eveline lepiej się wchłonie- w głębsze warstwy skóry. To samo z masażem- masuj delikatnie pod prysznicem. Ćwiczenia... Powinny być lekkie, trzeba je odpowiednio dobrać, żeby nie podziałało w drugą stronę. Myślę, że pompki damskie będą ok. Główną rolę w zwalczaniu rozstępów odgrywa jednak masaż w połączeniu z kosmetykiem
intrigo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 22:21   #22
Davidoffka
Raczkowanie

Palmers najlepszy na rozstępy. Można go kupić w drogeriach wispola, kosztuje jakieś 20-30 zł nie pamiętam dokładnej ceny, ogólnie jest dla kobiet w ciąży, ale ja go stosuje cały czas
Davidoffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 11:28   #23
sereniti
Zakorzenienie

ja kupiłam właśnie palmersa dla kobiet w ciąży bo wyskoczyły mi bordowe krechy na udach i pewnie na brzuszku coś się pojawi - wiadomo w ostatnich 2 miesiącach ciąży brzuch może się rozrosnąć bardzo i powiem Ci że po tygodniu te świeże na udach prawie zniknęły. ja kupiłam na allegro za 23 zł ale te nie dla cięzarnych są tańsze a pewnie równie skuteczne
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 19:39   #24
Addicted to love
Rozeznanie

.

Edytowane przez Addicted to love
Czas edycji: 2017-01-04 o 14:11
Stary 2010-09-24, 13:40   #25
kadu87
Raczkowanie

Może powinnaś zastanowić się nad zmianą tabletek? Koleżanka właśnie przez tabletki anty dostała dużych rozstępów i za późno się zorientowała. Teraz ma już trwałe "blizny"które można usunąć tylko laserem.
kadu87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-24, 13:56   #26
BJean
Wtajemniczenie

rozstępy od tabletek anty?... nie.... raczej od przytycia.

od hormonów to sie robi cellulit;p

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-24, 14:53   #27
kadu87
Raczkowanie

Nie bezpośrednio od tabletek ale właśnie od szybkiego powiększenia się biustu, tycia itp. ale jest to spowodowane właśnie tabletkami anty więc może zmiana na jakieś inne.
kadu87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 11:11   #28
Davidoffka
Raczkowanie

Palmersa można kupić w perfumeriach Wispol
Davidoffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości