Pytanko do forumowiczek: Lista ostatnich postow na glownej stronie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-05-05, 11:08   #1
zlosliwiec
Gość

Pytanko do forumowiczek: Lista ostatnich postow na glownej stronie

Witam

Mielismy juz kilka sygnalow, ze ilosc nowych postow, czesto w tematach plotkowo-towarzyskich, praktycznie spamuje liste ostatnich wpisow na glownej stronie.

Faktycznie, niektore "gorace" watki potrafia skutecznie zawalic cala liste.

Dlatego mam propozycje, zeby przestawic te liste z pokazywania poszczegolnych postow na pokazywanie watkow, tak jak jest to zrobione tutaj
http://www.wizaz.pl/forum_30.php

Mozna oczywiscie nieco poprawic wyglad, dodac kilka informacji do tej listy (np. nick osoby wpisujacej ostatniego posta)...

Jak sie to Wam widzi?
Jakies uwagi?
Wnioski? [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/icon35.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 11:17   #2
sarenka
Zakorzenienie

Re: Pytanko do forumowiczek: Lista ostatnich postow na glownej stronie

[b] <font color=6495ED> [img]icons/icon20.gif[/img] tak tak tak!!!! [img]icons/icon20.gif[/img] to prawda, że czasem jeden z wątków [najczęściej z Plotkowego] rozrasta się w przeciągu krótkiego czasu do niezwykle pokaźnych rozmiarów i trudno wówczas wyłowić inne mniej gorące tematy.

a co do szczegółow to muszę pomyśleć [img]icons/icon41.gif[/img]

[img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 11:19   #3
palomino
Zakorzenienie

Ale chodzi żeby zastąpićjedną listę (znaczy listę postow) listą wątkow???
Sam pomysl ciekawy
Ale możnaby dodać np kto ostatni post dopisal i kto zakladal wątek (to juz chyba jest), Bo jak sie ostatnia osoba dopisuje to dobrze by bylo żeby bylo widać kto - od razu [img]icons/icon7.gif[/img]
(a może nawet ze trzy ostatnie osoby [img]icons/icon12.gif[/img] )
Mam nadzieje ze nic nie namotalam [img]icons/icon12.gif[/img]

Daloby sie zrobić?

cmoki [img]icons/icon7.gif[/img]
zwiewam na zajęcia hehehe
Stary 2003-05-05, 11:22   #4
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Ja mam jeszczę inną propozycję, aby rozdzielić forum na głownej stronie na dwa fora. Jedno to by były fora typowo kosmetyczne ( wizażowe, kosmetyczne, medycyna estetyczna, masaż) a drugie fitness, ploteczki, targowisko, usmiechnij sie, itd.)

Ułatwiło by to nowym użytkowniczkom wyławiać więcej wątków branżowych.

Cmoczki [img]icons/icon7.gif[/img]

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 11:22   #5
zlosliwiec
Gość

palomino napisał(a):
> Ale chodzi żeby zastąpićjedną listę (znaczy listę postow) listą wątkow???

Tak, dokladnie o to chodzi.

> Sam pomysl ciekawy

[img]icons/icon7.gif[/img]

> Ale możnaby dodać np kto ostatni post dopisal i kto zakladal wątek (to juz chyba jest), Bo jak sie ostatnia osoba dopisuje to dobrze by bylo żeby bylo widać kto - od razu [img]icons/icon7.gif[/img]

Nie wiem, czy nie obciazyloby to za bardzo bazy, bo takie procedury moga mocno wygrzewac nasze serwery... Teoretycznie do zrobienia, praktycznie... hm... po co?

> (a może nawet ze trzy ostatnie osoby [img]icons/icon12.gif[/img] )

A moze 5? Tylko po co?

> Mam nadzieje ze nic nie namotalam [img]icons/icon12.gif[/img]
>
> Daloby sie zrobić?
>
> cmoki [img]icons/icon7.gif[/img]
> zwiewam na zajęcia hehehe
Stary 2003-05-05, 11:25   #6
zlosliwiec
Gość

Si, Szefowa. Ale nasza glowna stronka nie jest z gumy, mielibysmy problem polegajacy na tym, ze takie podzielone listy mialyby tylko po 10-15 wpisow, nie wiecej.

A poza tym gros aktywnosci pojawia sie w samych watkach, wtedy te aktywniejsze po prostu czesciej bylyby na topie listy, a mniej aktywne pod nimi.

Unizony [img]icons/1cmok.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 11:25   #7
palomino
Zakorzenienie

zlosliwiec napisał(a):
> > Ale możnaby dodać np kto ostatni post dopisal i kto zakladal wątek (to juz chyba jest), Bo jak sie ostatnia osoba dopisuje to dobrze by bylo żeby bylo widać kto - od razu [img]icons/icon7.gif[/img]
>
> Nie wiem, czy nie obciazyloby to za bardzo bazy, bo takie procedury moga mocno wygrzewac nasze serwery... Teoretycznie do zrobienia, praktycznie... hm... po co?

po to Zlo że sam temat nie zawsze mowi cokolwiek, po nicku można wiecej wylapać.
A jeszcze jedno ale jest takie - co ze zmianą tematu w środku wątku? Nie będzie widać [img]icons/icon22.gif[/img] [img]icons/icon12.gif[/img]
ps - chyba sie przyzwyczailyśmy do poprzednie procedury - co? [img]icons/icon12.gif[/img]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-05-05, 11:30   #8
palomino
Zakorzenienie

Re: Pytanko do forumowiczek: jeszcze jedno

Aaa - mam jakiś argument - powiem na sobie - ja czytam cale forum, ale np niektore osoby nie muszą - i wtedy - jak ktoś mnie np nie lubi to niekoniecznie może chce otwierac wątek gdzie costam napisalam - wiec chocby dlatego moznaby wsadzić kto napisal pierwszy i ostatni post

No ale do przemyślenia [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 11:39   #9
sarenka
Zakorzenienie

<font color=FF1493> tylko czy oby na topie nie znajdowałyby się wątki "plotkowe"???

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 11:41   #10
zlosliwiec
Gość

Primo: sio na zajecia! [img]icons/icon10.gif[/img]
Secundo: taka informacja o watku musi byc w miare krotka, a wiec:
- temat
- data ostatniego posta
- nick osoby wpisujacej ostatniego posta
jest calkiem, ale to calkiem enough. Jesli zaczniemy dodawac cos jeszcze, to skrocimy niniejszym cala liste.

Milego wykladowania

palomino napisał(a):
> Aaa - mam jakiś argument - powiem na sobie - ja czytam cale forum, ale np niektore osoby nie muszą - i wtedy - jak ktoś mnie np nie lubi to niekoniecznie może chce otwierac wątek gdzie costam napisalam - wiec chocby dlatego moznaby wsadzić kto napisal pierwszy i ostatni post
Stary 2003-05-05, 11:44   #11
zlosliwiec
Gość

Mogloby im sie zdarzyc, ale jeden watek nie moglby juz "zasmiecic" calej listy [img]icons/icon7.gif[/img]

sarenka napisał(a):
>tylko czy oby na topie nie znajdowałyby się wątki "plotkowe"???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-05-05, 11:46   #12
palomino
Zakorzenienie

zlosliwiec napisał(a):
> Primo: sio na zajecia! [img]icons/icon10.gif[/img]

No ide juz ide [img]icons/icon12.gif[/img] Nawet nic powiedzieć nie dają [img]icons/tongue.gif[/img] Tylko zajecia i zajecia [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]

Stary 2003-05-05, 11:47   #13
zlosliwiec
Gość

palomino napisał(a):
> po to Zlo że sam temat nie zawsze mowi cokolwiek, po nicku można wiecej wylapać.

To tylko pomoze utrzymac dyscypline nadawania tematow. Taki sobie temat pt. POMOCY!!!!!! mialby lekko przerabane na wejsciu [img]icons/icon12.gif[/img]

> A jeszcze jedno ale jest takie - co ze zmianą tematu w środku wątku? Nie będzie widać [img]icons/icon22.gif[/img] [img]icons/icon12.gif[/img]

Ano nie z glownej strony. Ale po zaladowaniu watku owszem [img]icons/icon7.gif[/img]

> ps - chyba sie przyzwyczailyśmy do poprzednie procedury - co? [img]icons/icon12.gif[/img]

Chyba nawet bardzo [img]icons/icon7.gif[/img]

>
> cmoki [img]icons/icon7.gif[/img]

Odwzajemnione [img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 11:48   #14
Ula-M
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Ula-M GG do Ula-M

Hmm... a ja myślałam jeszcze o czymś innym, tzn zostaje jedna lista nowych postów, ale z każdego wątku pokazywane są tylko np. 2 ostatnie posty. Jeśli w ciągu 10 minut wątek rozrośnie się do 20 postów, to i tak na liście byłyby tylko dwa ostatnie. Tylko teraz pytanko, czy dałoby się zrobić coś takiego [img]icons/icon10.gif[/img]
Buziaki [img]icons/1cmok.gif[/img]
Ula
Ula-M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 11:49   #15
zlosliwiec
Gość

To jest do zrobienia, ale mogloby wprowadzac w blad...

Ula napisał(a):
> Hmm... a ja myślałam jeszcze o czymś innym, tzn zostaje jedna lista nowych postów, ale z każdego wątku pokazywane są tylko np. 2 ostatnie posty. Jeśli w ciągu 10 minut wątek rozrośnie się do 20 postów, to i tak na liście byłyby tylko dwa ostatnie. Tylko teraz pytanko, czy dałoby się zrobić coś takiego [img]icons/icon10.gif[/img]
> Buziaki [img]icons/1cmok.gif[/img]
> Ula
Stary 2003-05-05, 11:51   #16
zlosliwiec
Gość

Re: Lista ostatnich postow... Mala dygresja...

na przyklad ten watek na glownej stronie zajalby w nowym ukladzie tylko jedna linijke... [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 11:58   #17
Ula-M
Raczkowanie

Oj, czepiasz się [img]icons/icon12.gif[/img] Zawsze można napisać, ile w danym wątku jest postów [img]icons/icon7.gif[/img] No ale fakt, po przemyśleniu chyba jednak to pierwsze rozwiązanie (tzn z pierwszego posta [img]icons/icon7.gif[/img] ) jest najlepsze, trzeba by tylko dodać nicki, powiedzmy założyciela postu i, jeśli się da, nicka osoby która odpowiadała ostatnia. Ja już jestem za [img]icons/icon7.gif[/img]
Ula
Stary 2003-05-05, 12:01   #18
Ula-M
Raczkowanie

Tak mi się jeszcze przypomniało, że jeśli ktoś "siedzi" na jakimś wątku [img]icons/icon7.gif[/img] i chce być na bieżąco, to przecież jest jeszcze opcja dostawania maili z wpisami z tego wątku, wychodzi mniej więcej na to samo, co taka lista z każdym jednym postem osobno, ale nie zaśmieca strony.
Stary 2003-05-05, 12:02   #19
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

No tak Zło-tko, ale w takiej formie nie widać jak dany wątek się rozwija, kto na niego odpowiada, a dla mnie przynajmniej jest to bardzo ważna informacja. To jedno, a drugie, że fora branżowe jednak mają o wiele mniejszą produkcję wątków, ale dużo większą poczytność. I na gł. stronie taki wątek ( po podzieleniu ) i tak dłużej się utrzyma niż w galopującym zestawieniu razem z plotkowym.

Może by jednak spróbować takiego rozwiązania i poczekać na opinie. [img]icons/icon7.gif[/img]

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-05-05, 12:06   #20
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Ulo [img]icons/icon7.gif[/img]to prawda, ale co z osobami, które tylko czytają?? A jest ich naprawdę ogromna ilość.

aGAz
Stary 2003-05-05, 12:20   #21
Ula-M
Raczkowanie

Aguś, chodziło mi tu o wątki plotkowe, raczej nie wydaje mi się, żeby nowe osoby na wizażu tak namiętnie je śledziły i się nie udzielały [img]icons/icon7.gif[/img] W takim wypadku mail jest dobrym rozwiązaniem dla plotkar [img]icons/icon12.gif[/img] Ale może jestem w błędzie, mnie w każdym razie, kiedy się nie udzielałam, interesowały tylko kosmetyczne wątki i te obserwowałam. Ale podział na kosmetyczne i plotkowe też by się przydał, chociaż po 10 ostatnich wątków, bo po temacie nie zawsze można się zorientować, czego dotyczy wątek. Ale gdzie jest Zło? Narobił zamieszania i poszedł [img]icons/icon12.gif[/img] Zło, może wymysliłeś coś nowego? [img]icons/icon7.gif[/img]
Ula

Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> Ulo [img]icons/icon7.gif[/img]to prawda, ale co z osobami, które tylko czytają?? A jest ich naprawdę ogromna ilość.
>
> Cmoczki [img]icons/icon7.gif[/img]
>
> aGAz
Stary 2003-05-05, 12:22   #22
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Dokładnie.
Można nawet dostawać wszystkie wpisy ze wszystkich forum! [img]icons/icon7.gif[/img]
(możecie mi pogratulować - codzinnie mam do przejrzenie około 250 maili!)
Mnie się podoba tak, jak jest. [img]icons/icon9.gif[/img]
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 12:24   #23
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Popieram pomysł Zło w całej rozciągliwości... [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] Dla osób tylko czytających to wygoda, bo jest wiecej widocznych wątków i nie trzeba grzebolić... Dla osób piszących też wygoda, bo też widać więcej wątków i nie trzeba grzebolić [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img], a ponadto jeśli będzie widać ilość odpowiedzi i ostatniego odpowiadającego, to bardzo łatwo śledzić rozój wątku i kolejnych rozmówców. Tylko amm prośbę, zeby wtedy ładował się ostatni post, a nie cały wątek albo pierwszy, bo będziemy dostawać szału [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]

Poza tym widzę same plusy.

Do rozważenia jest też propozycja Agi, ale będzie trudno podzielić forami i na pewno będzie to mniej wygodne.

Dałam głos, zmykam [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 12:26   #24
Ula-M
Raczkowanie

O, może kosmetyczne newsy przesunąć pod bramkę sms, a wtedy na liście ostatnich postów zmieściłoby się jakieś 30 wpisów [img]icons/icon10.gif[/img] Po 15 dla każdego forum (tzn kosmetyczno-wizażowego i plotkowo-uśmiechowego [img]icons/icon7.gif[/img] ) To chyba nie tak mało? A co do wyświetlania pojedynczych postów albo tylko tytułu wątku i ilości wpisów, to mnie osobiście podoba się bardziej to drugie rozwiazanie, ale może niech ktoś jeszcze się wypowie.. [img]icons/icon12.gif[/img]
Ula
Stary 2003-05-05, 12:28   #25
systematica
Wtajemniczenie

Witam gorrąco po cudnym weekendzie [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img]

palomino napisał(a):

> po to Zlo że sam temat nie zawsze mowi cokolwiek, po nicku można wiecej wylapać.

no właśnie, pal:
ten tytuł wątków ... przydałoby się nazywać je tak, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi i czy warto zabierać głos;

moje propozycje :
- albo propozycja Agnieszki (ale rozumiem, że Zło ma zastrzeżenia natury technicznej, więc nie szemram) - chyba że przychyliłby sie do podziału tych dwóch nurtów w stosunku 25 "merytorycznych" / 5 "pozostałych" (5 wystarczy, zeby zobaczyć, czy jest nowy post)

- albo wyłączenie z 30 ostatnich postów na głównej stronie p postów z forum plotkowego i technicznego i targowiska (to są fora dla bywalców, i tak znajdą)

- ew. dodanie na głównej stronie linka do forum plotkowego i targowiska

- propozycja Zło - też jak najbardziej !!! (tylko jestem za tym, żeby nie uwzględniać postów z technicznego, i byc może, targowiska

przyznam się, że do tej pory nie przykładałam wielkiej wagi do tego, jak korzysta sie z forum poprzez stronę główną, bo sama nie wchodze na forum w ten sposób, tylko korzystam z subskrybcji
ale przyjrzałam się i muszę stwierdzić, ze jest sporo racji w głosach żeby uporządkować te część dtronki głównej -
w tej chwili tak dużo już mamy forów, te 30 ostatnich postów nic nie daje, a nowy użytkownik serwisu może dostać kręćka, a co w ogóle chodzi

a w ogóle, bardzo serdecznie polecam subskrybcję!
to jest znakomita forma śledzenia dyskusji na forum, - w postach przesyłanych mailem od razu widać i forum, i tytuł wątku, i autora postu - a przesyłanie, z niewielkimi wyjątkami, idzie migusiem [img]icons/icon7.gif[/img] )

cmokaski
[img]icons/icon40.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 12:35   #26
Ula-M
Raczkowanie

Maguś, Słonko, pamiętasz jeszcze o liście Wanted na technicznym? [img]icons/icon10.gif[/img] Tam się już wejść nie da [img]icons/icon12.gif[/img]
A poza tym witaj z powrotem [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 12:41   #27
DominikaS
Zadomowienie

To ja poproszę
Zyję...
Ide pod prysznic...

Jak mam zrobić tą subskrybcję żeby mi do skrzynki wszystko przychodziło?
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 12:42   #28
zlosliwiec
Gość

Nie popedzac Magi bo straci oddech! :-)

Ula napisał(a):
> Maguś, Słonko, pamiętasz jeszcze o liście Wanted na technicznym? [img]icons/icon10.gif[/img] Tam się już wejść nie da [img]icons/icon12.gif[/img]
> A poza tym witaj z powrotem [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-05-05, 12:45   #29
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

maga napisał(a):
> Witam gorrąco po cudnym weekendzie [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img]
>
Witaj, Wielka Matko Mrowiska [img]icons/icon10.gif[/img]

>
> moje propozycje :
> - albo propozycja Agnieszki (ale rozumiem, że Zło ma zastrzeżenia natury technicznej, więc nie szemram) - chyba że przychyliłby sie do podziału tych dwóch nurtów w stosunku 25 "merytorycznych" / 5 "pozostałych" (5 wystarczy, zeby zobaczyć, czy jest nowy post)
>
Tu sie nie zgodzę, plotkowe jest jednym z najczęściej używanych forów, jak będzie 5 postów na pierwszej stronie, dostaniemy szału co chwila sprawdzając forum...

> - albo wyłączenie z 30 ostatnich postów na głównej stronie p postów z forum plotkowego i technicznego i targowiska (to są fora dla bywalców, i tak znajdą)

Też się też nie zgadzam, ja śledzę na bieżąco, co dziewczyny podsyłają na techniczne, z 1 strony jest mi najwygodniej... Subskrypcja jest fajna, ale ja i tak dostaję masę masę poczty, wolę odświeżać 1 stronę...
>
> - ew. dodanie na głównej stronie linka do forum plotkowego i targowiska
>
Jest to jakiś pomysł... Ale nie wiem... Dla uzależnionych chyba niewystarczający [img]icons/icon12.gif[/img]

> - propozycja Zło - też jak najbardziej !!! (tylko jestem za tym, żeby nie uwzględniać postów z technicznego, i byc może, targowiska
>
UWZGLĘDNIAĆ!!! Choćby z powodów wychowawczych, jak dziewczyny zobaczą, ile wysiłku wymaga znalezienie zdjęć do ślepaków, może zaczną ostrożniej ładować nowości bez zdjęć... Albo same poszukają dokładniej... [img]icons/icon12.gif[/img]

Tyle mojego zdania [img]icons/icon10.gif[/img]

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-05, 12:46   #30
zlosliwiec
Gość

Re: subskrybowanie forum

Jak juz wyjdziesz spod prysznica, to kliknij prosze w ikonke Subskrybuj dostepna na kazdym z for. (tak, tak, subskrypcja dziala na poziomie forum, w ten sposob mozesz dostawac maile z tych for, z ktorych chesz).

Cmokaski poprysznicowe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości