Tak mi strasznie smutno :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 22:16   #1
babbyyss
Przyczajenie

Tak mi strasznie smutno :(

Dziś moje urodziny.Za parę dni czyli 25 Września nasza rocznica ślubu.Rok po ślubie. A mój mąż nawet nie złożył mi życzeń.. Pokłóciliśmy się wczoraj o głupoty bo wstał rano i był nerwowy że nawet nie miał papierosów ..mieliśmy jechać na zakupy i jakoś tak od słowa do słowa się pokłóciliśmy i nie oddzywaliśmy się do siebie.. Myślałam że rano wstanie pomoże mi ,musiałam wszystko sama zrobić.Przyszła rodzina.. zachowywał się jakby nic się nie stało..Poszli i dalej to samo.Nawet żadnego kwiatka ani dwa słowa : Wszystkiego najlepszego.

Jest taki zimny dla mnie bardzo mi smutno.
babbyyss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 00:05   #2
gooniek
Zakorzenienie

Dot.: Tak mi strasznie smutno :(

nie dziwie Ci się, najważniejsza osoba w Twoim życiu tak sie zachowuje w Twój dzień.
nie wiem co Ci mam poradzić...

pozdrawiam

studiuję kosmetologię już ostatni rok
kocham swojego ukochanego!

8 grudnia 2008

www.goniaroniaa.blogspot. com
gooniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 09:13   #3
babbyyss
Przyczajenie

Jeszcze gdybyśmy pokłócili się tak że ja bym nie wiem mu co powiedziała,ale to nie była nawet taka kłótnia .. były gorsze.
Nawet mimo kłótni powinien mi chociaż powiedzieć Wszystkiego Najlepszego i dalej się nie odzywać a nie nie usłyszałam od niego .. tylko wielce obrażony jest jakbym ja mu coś zrobiła.
Nie wiem .. to chyba koniec naszego małżeństwa już nawet nie ma co się cieszyć że niedługo nasza pierwsza rocznica.
Ten związek stracił dla mnie sens.
Stary 2010-09-13, 11:47   #4
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

No i co, rozwiedziecie się, bo Ci życzeń na urodziny nie złożył???
Przepraszam, nie wiem ile macie lat, ale dorośnijcie oboje! Milczenie to najgłupszy z możliwych sposobów obrażania się. Dzisiaj macie razem siąść, wyłączyć telewizory, laptopy i inne takie i porozmawiać. Bez żadnych pretensji, krzyków i oskarżeń. Choćbyś nawet nie czuła się winna całej sytuacji, wyciągnij rękę na zagodę i powiedz, że smutno Ci, gdy się tak zachowujecie (tak, wina musi być rozłożona na oboje partnerów, bo jak zaczniesz od pretensji do niego, to nic nie da taka rozmowa). Myślę, że jak już się dogadacie, to mąż wynagrodzi Ci te urodziny tak, ze niedługo sami się będziecie śmiali z tej sytuacji.
Kazdy ma gorsze i lepsze dni, trzeba się nauczyć z tym żyć, a nie robić tragedie i rozwodzić się po kadym "fochu". Wbrew pozorom małżeństwo to nie bajka, ale ciężka praca, choć moim zdaniem gra jest warta świeczki. Pozdrawiam i powodzenia!
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 12:13   #5
takaya
Zakorzenienie

Możliwe, że życzeń nie złożył bo nie pamięta to typowe dla facetów, mogą pamiętać w tym roku a za rok zapominają.
Jasne, że nie ma co się rozwodzić jak tylko pojawia się jakiś kryzys! Po to się pobieraliście, by od razu się rozwodzić gdy natraficie na jakąś przeszkodę?!
Rozumiem, że Ci przykro, ale jeszcze nie raz będziesz miała urodziny Porozmawiaj z mężem zapytaj się dlaczego wciąż jest zły. Wiem, że to bywa trudne, ale aby się pogodzić trzeba kompromisu z obu stron i obie strony powinny przeprosić. My zawsze tak robimy, wszystko jedno kto zawinił.
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 09:10   #6
babbyyss
Przyczajenie

Dziękuje wam dziewczyny macie racje .. przemyślałam to wszystko. Usiadłam wraz z moim Mężem porozmawialiśmy powiedziałam mu jak mi przykro i że nie rozumiem czemu tak się zachował.Wszystko sobie wytłumaczyliśmy .Mam nadzieje że nam się ułoży .
Stary 2010-09-14, 09:16   #7
gooniek
Zakorzenienie

powodzenia

studiuję kosmetologię już ostatni rok
kocham swojego ukochanego!

8 grudnia 2008

www.goniaroniaa.blogspot. com
gooniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 09:54   #8
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Na pewno się ułoży i zawsze to będzie kolejny wniosek na przyszłość - każde z Was się zastanowi przez ułamek sekundy zanim obrazi się na drugą osobę.
Powodzenia
Stary 2010-09-14, 16:09   #9
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
No i co, rozwiedziecie się, bo Ci życzeń na urodziny nie złożył???
Przepraszam, nie wiem ile macie lat, ale dorośnijcie oboje! Milczenie to najgłupszy z możliwych sposobów obrażania się. Dzisiaj macie razem siąść, wyłączyć telewizory, laptopy i inne takie i porozmawiać. Bez żadnych pretensji, krzyków i oskarżeń. Choćbyś nawet nie czuła się winna całej sytuacji, wyciągnij rękę na zagodę i powiedz, że smutno Ci, gdy się tak zachowujecie (tak, wina musi być rozłożona na oboje partnerów, bo jak zaczniesz od pretensji do niego, to nic nie da taka rozmowa). Myślę, że jak już się dogadacie, to mąż wynagrodzi Ci te urodziny tak, ze niedługo sami się będziecie śmiali z tej sytuacji.
Kazdy ma gorsze i lepsze dni, trzeba się nauczyć z tym żyć, a nie robić tragedie i rozwodzić się po kadym "fochu". Wbrew pozorom małżeństwo to nie bajka, ale ciężka praca, choć moim zdaniem gra jest warta świeczki. Pozdrawiam i powodzenia!

chyba troche wyolbrzymilas ten problem
no ale dobrze,ze w koncu porozmawialiscie,ale szkoda,ze sama na to nie wpadłaś od razu
chyba w małżeństwie <i przed też>rozmowa z partnerem to normalna rzecz

w każdym razie powodzenia
Stary 2010-09-14, 18:05   #10
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

chyba troche wyolbrzymilas ten problem
no ale dobrze,ze w koncu porozmawialiscie,ale szkoda,ze sama na to nie wpadłaś od razu
chyba w małżeństwie <i przed też>rozmowa z partnerem to normalna rzecz

w każdym razie powodzenia
Może wyolbrzymiłam, ale jak przeczytałam to zdanie:
Cytat:
Napisane przez babbyyss Pokaż wiadomość
Ten związek stracił dla mnie sens.
to aż się we mnie zagotowało. Chciałam jakoś dobitnie przedstawić sytuację autorce wątku, żeby się pozbierała i nie dramatyzowała. Ważne, że się udało i pogadali ze sobą
Stary 2010-09-14, 18:20   #11
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Może wyolbrzymiłam, ale jak przeczytałam to zdanie: to aż się we mnie zagotowało. Chciałam jakoś dobitnie przedstawić sytuację autorce wątku, żeby się pozbierała i nie dramatyzowała. Ważne, że się udało i pogadali ze sobą
to bylo do autorki,a nie do Ciebie-ze ona wyolbrzymila, a z Toba sie zgodzilam
ale juz problem rozwiazany
Stary 2010-09-14, 18:34   #12
Taverney
Zakorzenienie

babbyss, trzymamy kciuki żeby Wam się udało. Nieporozumienia się zdarzają i będą zdarzać, drobne przykrości też... ale ważne, żeby być ponad to i iść dalej trzymając się za ręce.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 18:50   #13
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

A to sorry, źle odczytałam przesłanie postu
Stary 2010-09-16, 14:05   #14
AnnaMagdalenaZ
Raczkowanie

ROZMAWIAĆ i sie obrażać na max 3 godziny, nie ma sensu sie do siebie nie odzywac, "ciche dni" to masakra.
I nie kłócić się o pierdoły.
Powodzenia!
AnnaMagdalenaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 15:15   #15
babbyyss
Przyczajenie

Dziewczyny dziękuje wam bardzo za te słowa co tu napisałyście.
Macie racje wyolbrzymiłam za bardzo to wszystko.Ale taka ostatnio czułam się odrzucona przez mojego Męża do tego ta cała sytuacja z urodzinami. Najważniejsze aby rozmawiać .
Z Mężem rozmawialiśmy chyba z dwa dni o tym wszystkim.Powiedziałam mu też że od pewnego czasu w ogóle się mną nie interesuje i żeby to zmienił.
Minęło już parę dni .. Stara się być dla mnie dobry i przyznał mi racje że ostatnio sam był jakiś dziwny .
Urodzin mi nie wynagrodził bo po co? Najważniejsze aby mnie kochał i aby o mnie dbał.

Jeszcze raz dziękuje wam bardzo.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości