|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co warto zwiedzić nad morzem
Nie znalazłam takiego wątku. Jeśli istnieję to proszę o link i zamknięcie tego.
Co warto zobaczyć nad Bałtykiem? Poszukuję miejsc godnych polecenia, które można zobaczyć przy nawet nie za pięknej pogodzie. Najbardziej interesują mnie okolice Gdańska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co warto zwiedzić nad morzem
a to dalsze czy blizsze okolice Gdanska i czy jestes zdana na komunikacje autobusową/kolejową czy bedzie na Pomorzu samochodem??
ja z uporem maniaka polecam Żuławy, ale to raczej dla zmotoryzowanych, do tego Sztutowo (obóż koncentracyjny) i podróż kolejką wąskotorową Sztutowo-Brzeg Wisły. Z drugiej stroyn Trójmiasta, jednak już spory kawałek do Zarnowca, obejrzec co zostalo z wielkich planow pierwszej polskiej elektrowni jądrowej. W samym Gdańsku Twierdza Wisłoujście... jest tego cala masa, tylko zalezy co kto lubi i co fascynuje. pozdrawiam, jak cos pytaj, postaram sie pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mieszkać planujemy w Mikoszewie. Będziemy autem. Podróż kolejką jest już pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
My wybieramy się właśnie do Trójmiasta - głownie nastawiam się na zwiedzanie. Na pewno Malbork - Zamek Krzyżacki.
Własnie zaraz idziemy kupić jakiś przewodnik, aby wiedzieć co gdzie i jak. Ale ten obóz mnie zaciekawił... Edytowane przez ellish Czas edycji: 2010-07-20 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Trójmiasto i Malbork również mamy zamiar zwiedzić.
http://www.mierzeja.pl/atrakcje.html Podaję stronkę, na której są niektóre atrakcje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
skoro Mikoszewo to wiadomo ... blisko mierzeja wiślana, od razu za Wisłą Gdańsk. Jak pisała Ellish Malbork... dodatkowo podróż poza Trójmiasto to: domek w Szymbarku (odwrócony do góry nogami)
![]() Jak nie ma pogody to wycieczka do Trójmiasta... w Gdynia oceanarium, muzeum miasta Gdyni, w Gdańsku jest tego więcej... http://www.wrotapomorza.pl/pl/turystyka/atrakcje tutaj link strony Urzędu Marszałkowskiego woj pomorskiego wszystko czarno na białym. pozdrawiam z Trójmiasta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
proponuje Sopot. blisko np. Gdynia i akwarium morskie, Gdansk ze swoim Dlugim Targiem i Westerplatte. Poza tym sam Sopot w sezonie to moc atrakcji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Westerplatte - zamiast tam jechac popłynąc statkiem pirackim z Gdańska, Malbork, Muzeum morskie w Gdańsku, Żuraw w Gdańsku, popłynąc sobie tramwajem wodnym na Hel, latarnia morska. W gdańsku równiez mozna zwiedzic katownie.
Jest w czym wybierac. Bylam w Sopocie - plaza, plaza, molo, knajpy - jedyne chba atrakcje. Nic poza tym ciekawego. No chyba, ze ktos lubi lezec i sie prazyc a przy tym wypic piwo. ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2010-08-16 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
W okolicach Gdańska sama niedawno byłam i w planach miałam plażowanie w Rewie - tam jest taki cypelek i uprawia się windsurfing, ale nie byłam tam bo padał deszcz. Chciałam też zobaczyć kaktusiarnię w Rumii, ale nie zobaczyłam, bo przyszłam za późno (czynne do 17). Ale pochodziłyśmy po Gdyni, Sopocie, Gdańsku. W Gdańsku Główne Miasto, Gdańsk Oliwa z katedrą i parkiem oliwskim, Gdańsk Wrzeszcz na deszczowe dni - galeria handlowa. Jak padal deszcz byłyśmy tez w Akwarium Morskim. Na Helu jest fokarium, latarnia morska, ładna plaza. A ja plażowałam też w Kuźnicy, Dębkach.
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Aaa no i mysle że fajnie byłoby pojechać np. do Łeby - Słowiński Park Narodowy, albo na wyspe Sobieszowską. Nie byłam tam, bo plan nie wypalił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dla tych co jeszcze kiedyś tu być może zajrzą polecam Rewę
![]() ![]() PS. z Gdyni dobry dojazd miejską komunikacją.
Braon de dhrúcht na bhflaitheas, Is deach de thobar na ngrás, Go mbronna Dia ar d`anam Is ar ár n-anam féin... Edytowane przez Fraoch Czas edycji: 2010-09-17 o 20:01 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.