|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
REVITOL HAIR REMOVAL CREAM - ku przestrodze!!
Otóż dziewczyny, pewnie pomyślicie, że to nieładnie zakładać temat na forum celem obsmarowania jakiejś firmy, ale skoro ja zostałam przez nią tak nieuczciwe potraktowana, więc może ten temat uchroni i Wasze portfele. Tym bardziej, że zanim kupiłam ten felerny specyfik szukałam na polskich babskich forach i nic konkretnego nie znalazłam. Czas to zmienić.
Zatem o tym rzekomo cudownym, magicznym wręcz kremie dowiedziałam się z internetu. Krem objęty 90 dniową gwarancją w przypadku niezadowolenia, cytując z ich strony: "Gwarancja 90 dni - jeżeli odeślesz opakowanie produktu w tym terminie, otrzymasz od nas zwrot pieniędzy." Cholerstwo naprawdę drogie, bo ponad 80 zł, z wysyłką wyszło mnie ponad 90.. Krem przyszedł i okazał się nie wart funta kłaków. Wypróbowałam go na swoich włoskach, trzymając ponad dwa razy dłużej niż zalecane, efekt zerowy!!!! Dałam do wypróbowania mamie i cioci, ich wrażenia identyczne. Odesłałam krem na adres zwrotny i czekałam na zwrot pieniędzy. Po napisaniu do obsługi klienta lakoniczna pani odpisała mi, że gwarancja mnie nie obejmuje, gdyż krem należało odesłać na adres AMERYKAŃSKIEGO PRODUCENTA ![]() Kremy za 8 zł z Rossmana dają 100 razy lepszy efekt, jednym słowem w całości nie polecam tego produktu i firmy z nim związanej. Temat jest ku przestrodze, żeby każda pani, która wpisze tę nazwę w google miała szanse poznać "drugą stronę" barykady.. Swoją drogą dziewczyny, czy nie ma już szans na odzyskanie tych pieniędzy? jakieś prawa konsumenta, czy coś... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: REVITOL HAIR REMOVAL CREAM - ku przestrodze!!
Przeczytałaś dokładnie regulamin tej promocji? To był najważniejszy krok. Firma zwykle przeznaczy na rekompensaty daną kwotę. Kiedy ta pula się wyczerpie program zostanie zakończony.
W praktyce odzyskanie takich pieniędzy jest dość trudne. Napisz do nich list dlaczego produkt nie spełnił Twoich oczekiwań, że go przesłałaś i w przypadku nie wywiązania się firmy z promocji, którą oferują na swojej stronie! rezygnujesz z umowy i oczekujesz zwrotu pieniędzy, albo w skrajnym przypadku odesłania produktu. Jeżeli firma nie wywiąże się z danej klientowi obietnicy to poweźmiesz czynności prawne. Pierwszą rzeczą, którą powinnaś zrobić jest porada prawna. Tutaj masz linki z telefonami i adresami do Federacji Konsumentów. Dają tam oni nieodpłatne porady prawne. Link 0800 800 008 - to numer telefonu, który powinien znać każdy. Z inicjatywy UOKiK rusza infolinia konsumencka, która umożliwia każdemu konsumentowi w Polsce bezpłatny kontakt telefoniczny z prawnikiem. Życzę dobrego rozwiązania sprawy. ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo za konkretną pomoc
![]() ![]() Niestety teraz jestem ciągle w rozjazdach, jak wrócę wreszcie do domu to postaram się tym zając, bo coś takiego jest niedopuszczalne. Są firmy, które zawsze obejdą się z klientem elegancko i uczciwie, i niestety są i takie "cwaniaki".. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Co prawda nie musiałam korzystać z gwarancji, bo u mnie krem bardzo dobrze działa (zamawiałam jakieś 3 tygodnie temu), ale w czym problem - wysyłka do USA listem kosztuje max 15zł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No właśnie w tym problem, że krem odesłałam na adres zwrotny i TYLE GO WIDZIAŁAM!!! teraz nie mam ani pieniędzy ani kremu
![]() ![]() powinni go zwrócic, ale taka to "uczciwa" firma.... pewnie niejedną osobę w ten podły sposób oszukali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
O rany dziewczyno no to się upomnij czy coś - mają ci przynieść pieniądze pod drzwi??? Swoją drogą*nadal nie rozumiem po co reklamacja, bo u mnie po kilku tygodniach produkt ciągle świetnie się spisuje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to chyba oczywiste, że zgłosiłam tą sprawę. osoba, z którą się kontaktowałam po informacji, że odesłałam krem na adres zwrotny i oczekuję zwrotu pieniędzy bądź kremu zerwała kontakt.
no to cudownie, że Tobie krem działa jak powinien, a mi nie usunął nic, mimo, że mam delikatne włoski i mimo, że trzymałam go trzy razy dłużej niż powinnam, podobnie było u jeszcze dwóch osób z mojej rodziny. krem był FATALNY, a jak poszperać w internecie, to można natknąć się na mnóstwo innych negatywnych opinii. jedynie na stronie tego ustrojstwa są same ochy i achy, bo najzwyczajniej w świecie nie akceptują negatywnych komentarzy. przestrzegam przed zakupem tego kremu, bo w żadnym wypadku nie jest wart takich pieniędzy!!!! W ŻADNYM... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
I takie pisanie jest właśnie bez sensu - po prostu napisz, że u Ciebie nie zadziałał, bo to czy jest wart pieniędzy jest inną sprawą. Też nie uważam, że jest jakoś wyjątkowo tani (i nie jest), ale w moim przypadku sprawdził się wyśmienicie, bo np. mogłam go stosować do miejsc intymnych, gdzie praktycznie żadnym innym depilować się nie można.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.