![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierścionek nie spodobał się narzeczonej - co teraz?
Witam!
Na forum zarejestrowałem się ponieważ potrzebuję pomocy. A któż mi lepiej doradzi niż zaręczone już kobiety...Otóż 2 tygodnie temu oświadczyłem się mojej kobiecie. Ten dzień był dla mnie wyjątkowy. Jak się później okazało, dla niej nie...Następnego dnia po zaręczynach powiedziała, że pierścionek jej się nie podoba. Zupełnie tego nie rozumiem, bo kiedyś sama mi go pokazywała...Nagle zmieniła zdanie. Obraziła się nawet za to na mnie. Teraz jestem w kropce i nie wiem co powinienem zrobić. Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierścionek nie spodobał się narzeczonej - co teraz?
nie rozumiem....nawet jakbym dostala plastikowy pierscionek z automatu, to nie bylabym w stanie powiedziec, ze jest brzydki komus, kto wlozyl tyle milosci w to, zeby podjac decyzje i mi sie oswiadczyc...;/
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą mój TŻ jak mi się oświadczał zrobił mi niespodzianke, sam wybrał, całkowicie inny niż mój gust, ale pierścionek sam w sobie jest bardzo oryginalny i nosze go z dumą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najpierw spokojnie....Zapytaj się jaki pierścionek by chciała...i o co jej chodzi.... Powiedz ze sprawiła Ci przykrość. A jak nie pomoże to jej powiedz że jak się nie podoba to niech odda. Ciekawe co zrobi
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziwne to dla mnie... a może tu wcale nie chodzi o pierścionek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapytaj jej czy to napewno chodzi o wygląd pierścionka..., czy czasem nie o uczucia, może uraziło ją co innego, wszystko sie między wami dobrze układało? (szczerze mówiąc ja bym skakała z radości na jej miejscu, jakikolwiek byłby to pierścionek bo on jest akurat najmniej ważny, liczy sie to że facet którego kocham nad życie chce spędzić ze mną całe życie, że mnie kocha... ) Powodzenia zycze i napisz nam potem co sie dowiedziałaęś po rozmowie ze swoją narzeczoną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wszystko między nami układało się dobrze. Tzn. było tak jak w każdym związku, raz wzloty, raz upadki. Rozmawialiśmy nie raz o swojej przyszłości i byliśmy pewni, że chcemy być ze sobą już na zawsze. Zaręczyny planowałem już od dawna. Chciałem, żeby było tak, jak to sobie wymarzyła. Pierścionka też szukałem przez parę miesięcy. Pokazywała mi, co jej się podoba, a co nie. Starałem się. Zaręczyny było naprawdę wspaniałe i jak mi się wtedy wydawało, ona też była nimi zachwycona. Przyjęła pierścionek, powiedziała TAK. A po zaręczynach dowiaduję się, że pierścionek jej się nie podoba. To był dla mnie cios. Mówiłem jej, że sprawiła mi przykrość. To powiedziała mi tylko, żebym pomyślał jaką ja jej przykrość sprawiłem pierścionkiem, który jej się nie podoba i sobie poszła. Nie wiem teraz, czy ją przepraszać, kupić jej inny pierścionek. Zupełnie zgłupiałem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
y,dziwne dziwne. Może po prostu nie chce tych zaręczyn? Nie wiem ,ale gdyby jej zależało to nie miało by znaczenia co to za pierścionek. Tak mi się wydaje. Tak czy siak dobrze ,że przyjeła zaręczyny więc chyba nie ma się o co martwić
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rany... co za kapryśna dziewczyna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
No po tym co piszesz to widać że włożyłeś w to dużo serca, kompletnie nie rozumiem twojej dziewczyny...raczej porozmawiaj z nią o co tak na prawde jej chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
powiem szczerze ze dla mnie jest to niewyobrazalne...przyjac zareczyny, udawac zadowolona , sztuczny umiech na twarzy itp (bo tak wnioskuje z opisu sytuacji) a potem obrazic sie za wyglad pierscionka... osobiscie nawet jak bym dostala zawleczke z kapselka tymbarka byla bym w niebowzieta. poza tym ja nie dostalam pierscionka od razu a i tak sie cieszylam jak nigdy.
najlepiej sprobuj z nia porozmawiac czy to zeczywiscie o pierscionek chodzi i moze sprobuj jej powiedziec ze to chyba nie powinno byc najwazniejsze.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
tez sie zastanawiam.
Albo rozpieszczona jedynaczka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Heh powiem Ci ze chcialabym bym byc na miejscu tej dziewczyny :P
Kompletnie nie rozumiem jej zachowania, bo ono jest chore!!! Przeciez tu nie pierscionek jest wazny tylko to, w jakim celu jej go wreczasz! WYdaje mi sie ze jest wam potrzebna calkowicie szczera rozmowa, bo nie fajnie sie ona zachowuje. Co to w ogole za teks "mi tez sprawiles przykrosc tym pierscionkiem"? Na pewno bym nie kupowala nowego bo to przesada, a przepraszac raczej tez nie masz za co. Po prostu zapytaj czy dla niej rzeczy materialne sa tak istotne.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Też mi się wydaje, że to nie o pierścionek chodzi.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A może ja faktycznie nie mam gustu i pierścionek jest beznadziejny...
Próbowałem z nią rozmawiać. Pytałem o co chodzi. I ona mi wtedy właśnie powiedziała, że sprawiłem jej przykrość tym pierścionkiem. I teraz po waszych postach tak sobie myślę, że to może faktycznie nie jest wina tego nieszczęsnego pierścionka , tylko chodzi o coś innego. Ona już tak ma, że jak coś jej nie pasuje to mówi o tym dopiero po jakimś czasie. Ale mimo wszystko bardzo ją kocham i wydaje mi się, że ona mnie też. Ponad rok temu niefortunnie dowiedziałem się o tym, że mnie zdradziła. Było mi ciężko, ale wybaczyłem. A ona tak bardzo starała się wszystko naprawić. Ciężko jest mi teraz uwierzyć w to, że może faktycznie już jej nie zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nie znam waszej sytuacji wiec cieżko jest oceniać nie znamy okoliczności zdrady i nie wiemy dokładnie co się dzialo potem między wami ale może rzeczywiście ona nie chce wychodzic za ciebie... tylko troche dziwny pretekst sobie wymyśliła. nie wiem już sama. a masz może fotkę pierścionka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia pierścionka niestety nie mam. Mógłbym wkleić link do strony z tym pierścionkiem, ale nie chcę być posądzany o jakąś reklamę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
MOj TZ ma inny gust niz ja, mimo, ze ja wybrałam sobie pierscionek, to jakby tak nie było to i tak nie powiedziałabym ze mi sie nie podoba, bo to jedyna taka okazja w zyciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() moj chlopak nie tak dawno stwierdzil ze chce zareczyn dla pierscionka i bardzo mnie to zabolalo bo wcale tak nie jest ale jednak widacze sa takie dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- wstaw zdjecie ze strony jak sie da zapisac obrazek ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No niestety na zdjęciu ze strony jest link do tejże strony. Jeżeli by to wam nie przeszkadzało to wstawiłbym link. Inaczej niestety nie da rady, bo pierścionek jest u niej, a chwilowo z powodu jej focha nie widujemy się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Noooo..... Wypraszam sobie bezwzględnie. Jestem jedynaczką, dodatkowo z tych jedynaków co to "ptasiego mleka" im nigdy nie brakowało i chyba (przynajmniej) w sensie materialnym dzięki możliwościom rodziców nie zabraknie, ale nikogo nie ranię. I znam wielu życzliwych, wrażliwych, mądrych jedynaków - rozpieszczonych, ale w porządku.
A co do meritum: - to zwykłe chamstwo - zachowanei Twojej dziewczyny. Niech sama sobie kupi jaki jej się podoba. Ale to nie będzie zaręczynowy pierścionek. Mój (były już) narzeczony kupił mi pierścionek wart relatywnie niewiele (chociaż byłby w stanie wydać więcej), ale byłam dumna jak paw i pokazywałam komu popadnie, sama z siebie. Nie przyszło mi nigdy do głowy, żeby nawet pomysleć czy mi się podoba - po prostu nie o to tu chodzi. Edytowane przez evitanna Czas edycji: 2009-08-12 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
nom to wstaw
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
przecież możesz wstawic link z pierścionkiem
![]() no nie no jeszcze focha walnęła-co za baba ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-08-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa tego pierscionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
No to wklejam link do tego pierścionka.
http://www.izloto.com/webupdate/img/...d_1213_3_p.jpg Myślicie, że jest beznadziejny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jest ładny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna powiedziec tez ze gdy ktos ma mase jest ha* ale sa ludzie tez co maja kase i maja klase. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie jest sliczny
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.