|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Rozjaśnianie włosów z balejażem
Witam wszystkie Wizażanki,
otóż mam parę pytań do bardziej znających się osób ![]() ![]() Parę dni temu postanowiłam przestać eksperymentować, poszłam do fryzjera. Poprosiłam o w miarę jednolity kolor, żebym mogła mieć całe włosy takie same... Kobieta nałożyła mi balejaż blond + dość ciemny brąz (cola?) ... Jestem bardzo niezadowolona z tego powodu, chciałabym za jakiś miesiąc, dwa rozjaśnić sobie te pasemka ciemniejsze SAMA, no ale teraz mam dylemat.... Czy jak nałożę rozjaśniacz albo krem rozjaśniający na CAŁE wlosy (krem rozjaśniający Garniera będzie skuteczny? bo boję się, że mi nie chwyci) - to czy bardzo mocno zniszczą mi się znowu włosy i czy nie będzie tak, że z obecnych pasemek blondu zrobi mi sie jakas dziwna platyna, a z brązowych żółtko albo rudy? Czy może lepiej rozjasniac systematycznie ciemniejsze pasma wlosow zeby stopniowo dochodzic do upragnionego koloru? Co ile wtedy to robić, jakieś rady? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozjaśnianie włosów z balejażem
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;18248289]
Czy jak nałożę rozjaśniacz albo krem rozjaśniający na CAŁE wlosy (krem rozjaśniający Garniera będzie skuteczny? bo boję się, że mi nie chwyci) - to czy bardzo mocno zniszczą mi się znowu włosy i czy nie będzie tak, że z obecnych pasemek blondu zrobi mi sie jakas dziwna platyna, a z brązowych żółtko albo rudy?[/QUOTE] Tak sie wlasnie stanie, a poza tym te jasne sie wykrusza (pamietaj, ze juz wczesniej rozjasnialas) [/QUOTE] Czy może lepiej rozjasniac systematycznie ciemniejsze pasma wlosow zeby stopniowo dochodzic do upragnionego koloru? Co ile wtedy to robić, jakieś rady?[/QUOTE] Taka metoda jest bezpieczniejsza i szybciej zniwelujesz roznice miedzy ciemnymi i jasnymi pasmami. Teraz myj wlosy szamponem przeciwlupiezowym, zeby ten braz sie troche wyplukal, a za miesiac/dwa rozjasnij ciemne pasma (u fryzjera). Potem chodzilabym juz do fryzjera na balejaz co 1,5 miesiaca. Pozdrawiam. Edytowane przez karojen24 Czas edycji: 2010-03-31 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Tak, tylko wlasnie w tym lezy problem, ze nie stac mnie na fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to znajdz "zreczna" kolezanke, ktora to ci zrobi (to nie takie trudne, tylko trzeba kontrolowac czas rozjasniania i wybrac dobry rozjasniacz (Londacolor ma niezly jak na "sklepowy produkt" i cena ok.13-14zl)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dzięki bardzo, spróbuję tą Londę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Taka metoda jest bezpieczniejsza i szybciej zniwelujesz roznice miedzy ciemnymi i jasnymi pasmami. Teraz myj wlosy szamponem przeciwlupiezowym, zeby ten braz sie troche wyplukal, a za miesiac/dwa rozjasnij ciemne pasma (u fryzjera). Potem chodzilabym juz do fryzjera na balejaz co 1,5 miesiaca. Pozdrawiam. [/QUOTE] ja mam dokładnie ten sam problem, tzn. moje naturalne włosy są koloru brązowego, ale farbowałam je kasztanem. Teraz zrobiłam baleyage i bardzo chciałabym mieć jednolite, ciemnoblond ( miodowe), ale boję się, że rozjaśnianie u fryzjera nada im kolor zbyt jasny...Co powinnam zrobić, żeby moje włosy były takiego kolorku jak chcę? Pozdrawiam, Gotita. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;18266585]Dzięki bardzo, spróbuję tą Londę
![]() Ale odczekaj ok. miesiac i rozjasnij te pasma "na folie", trzymaj ok. 40-50 min (tak chyba jest tam napisane). Koniecznie kontroluj czas rozjasniania. Nakladaj najlepiej partiami i partiami zmywaj (tzn. kolejne boki glowy, srodek i tyl). Ta Londa to taka niebieska do pasemek albo do calosci wlosow. Jest jeszcze zolta, ale tej nie testowalam. Ps: dziwi mnie tylko to, ze chcialas jednolity kolor wlosow, a fryzjerka polozyla Ci 2 kolory, w dodatku tak skrajnie rozne?! Edytowane przez karojen24 Czas edycji: 2010-03-31 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;18248289]Witam wszystkie Wizażanki,
otóż mam parę pytań do bardziej znających się osób ![]() ![]() Parę dni temu postanowiłam przestać eksperymentować, poszłam do fryzjera. Poprosiłam o w miarę jednolity kolor, żebym mogła mieć całe włosy takie same... Kobieta nałożyła mi balejaż blond + dość ciemny brąz (cola?) ... Jestem bardzo niezadowolona z tego powodu, chciałabym za jakiś miesiąc, dwa rozjaśnić sobie te pasemka ciemniejsze SAMA, no ale teraz mam dylemat.... Czy jak nałożę rozjaśniacz albo krem rozjaśniający na CAŁE wlosy (krem rozjaśniający Garniera będzie skuteczny? bo boję się, że mi nie chwyci) - to czy bardzo mocno zniszczą mi się znowu włosy i czy nie będzie tak, że z obecnych pasemek blondu zrobi mi sie jakas dziwna platyna, a z brązowych żółtko albo rudy? Czy może lepiej rozjasniac systematycznie ciemniejsze pasma wlosow zeby stopniowo dochodzic do upragnionego koloru? Co ile wtedy to robić, jakieś rady? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi ![/QUOTE] Moja przygoda z włosami jest podobna, z tą jednak różnicą, że ja miałam czarne, teraz mam brązowawe (rudawe?) i planuję balejaż blond ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Temat już trochę umarł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.