|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ta cholerna miłość!!!!
Jestem w zwiazku prawie 4 lata. Przez pierwszy rok to wiadomo troszke szczeniackie bycie ze soba, pozniej zaczelam sie angazowac w to coraz bardziej i bardziej, pokochalam mojego faceta jak nikogo innego na swecie, bardzo duzo razem przeszlismy, dobre i zle chwile, lecz od 3 lat staram sie walczyc z jego nalogiem - marihuana, wystarczy ze "spuszcze go" na chwile, a on siega po to. Chce wyjsc z kolezankami i nie mialabym nic przeciwko zeby on wyszedl z kolegami, ale nie moge, nie moge bo sie boje ze on bedzie jaral - a kto wie czy nic gorszego?? . nie pozwalam mu na nic - owszem, ale to tylko dlatego ze tak strasznie sie boje o niego! zeby nie zniszczyl sobie zycie. Pluje sobie w twarz dlaczego on nie ma znajomych z ktorymi pojdzie fajnie spedzic czas przy piwie, meczu, cokolwiek. Tylko ma samych takich miedzy ktorymi nie istnieje kolezenstwo - wychodza zajaraja posmieja lub zlapia zmule i do domu. Wiaze z nim przyszlosc, nie chce mu ciagle zabraniac, ciagle go kontrolowac ale co mam zrobic ?? A nie znajduje w sobie tyle sily zeby to skonczyc - on ma ten komfort w glowie, ze co by nie zrobil, pogadam pokrzycze pogniewam powyzywam ale i tak z nim bede. A ja poprostu chcialabym widziec przyszlosc z nim...
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ta cholerna miłość!!!!
wez kobieto otworz oczeta bo matka jego nie jestes i nie pilnuj go bo nie upilnujesz. chciabys mu pomoc ale niestety w glowie mu nie siedzisz. zastano sie czy ten hmmm ... zwiazek jest satysfakcojunacy bo maryśka to nie fajki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Niestety póki on sam nie będzie chciał to nie rzuci marychy... Zastanów się czy na pewno ten facet da Ci szczęście, bo taki nałóg to poważna sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Daj mu swobodę, ale wcześniej stanowczo powiedz, że nie będziesz tolerowała jego wybryków z maryśką. jeśli zapali to odpowiedź jest prosta. nie jesteś dla niego tak ważna jak marihuana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wiesz jeśli już się zacznie to strasznie trudno jest przestać. Chcesz go niańczyć do końca życia, całymi dniami go pilnować i zamartwiać się o niego, nie spełniając swoich celów i pragnień?
Zastanów się, czy warto być z kimś takim. Wiem, że pomyślisz, że nam tu wszystkim łatwo mówić, bo praktyce jest o wiele gorzej. Skoro mówisz, że chcesz wiązać z nim swoją przyszłość, to powinnaś brać to pod uwage. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Niestety, ale to on musi chciec z tym skonczyc
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Z uzależnieniem jest ciężko walczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Jak widzisz, nie upilnujesz go. Zresztą nie na tym, ma polegać związek "z przyszłością". Musisz postawić mu ultimatum - Ty albo jaranie..
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mają rację - dopóki on sam nie zechce tego rzucić, to tego nie zrobi, a Twoje pilnowanie i kontrolowanie doprowadzą do frustracji i problemów ze sobą, ze związkiem i ze wszystkim. Zastanów się, czy na pewno chcesz związać swoją przyszłość z ćpunem.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ale z was wariatki!
trawka to nie twarde dragi. ja nie pale, bo zle to na mnei dziala, ale wiekszosc moich znajomych tak i to sa normalni ludzie, którzy sa wykształceni, pracuja na dobrych stanowiskach, maja partnerow. moj chlopak pali i jakos nie mam utrudnionego z nim kontaktu. to taki nałog jak papierosy, duzo gorszym nalogiem jest alkoholizm tak u nas w Polsce tolerowany.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Powiedz mu raz że nie masz zamiaru tolerować u niego palenie i niestety ale jeśli będzie to dalej robił, zostawisz go. Jeśli zapali powiedz że Cię zawiódł i że musisz się zastanowić nad waszym związkiem i skończ z nim rozmowę (bez krzyków, płaczu itd). Może to mu coś uprzytomni.Ale jeśli w takiej sytuacji on zapali to jednak znaczy, że cienko z szacunkiem Ciebie i cienko z hierarchią wartości u niego. Całe życie go pilnować nie będziesz a ta ciągła kontrola w końcu Ciebie
wykończy. Cytat:
![]() (Na każdego źle działa, wiesz chociaż jakie mogą być konsekwencje palenia?)
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2010-09-24 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Im bardziej będziesz mu zabraniać tym bardziej jego będzie ciągnęło do jarania. Moim zdaniem trochę dramatyzujesz i demonizujesz marihuanę, ale to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi go podzielać. Chciałabym zadać pytanie, czy zauważyłaś jakiś negatywny wpływ popalania na TŻta? Czy są jakieś zmiany w jego zachowaniu albo w przyswajaniu wiedzy, czy odbieraniu rzeczywistości?
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Oby tylko na marihuanie sie skończyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie jak pisały koleżanki wyżej.
On sam musi tego chcieć, Ty możesz mu ewentualnie pomóc. Ja gdy zaczęłam być z obecnym TŻ też miał takich kolegów i sam palił. Jednak chciał się od nich 'uwolnić' i od marychy tak samo. I małymi kroczkami daliśmy radę. Owszem, zapalimy sobie we dwóch raz na pół roku, ale nie ma już tak jak kiedyś. ![]()
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.