![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
On nie akceptuje mojego stylu
Problem polega na tym, że chłopak nie akceptuje mojego ubioru.
Na codzień odkad pamietam nosze glany (10 lub 20 dziurkowe) i zazwyczaj kolory szarości/czerni z przebłyskami innych kolorow. Czytałam już pare podobnych wątków lecz mój przypadek jest dziwny. On niechce bym ubierała się tak "nie kobieco i malo seksownie" a ja chodzę jeszcze do liceum i wiadomo- nie wszystko mozna, na dodatek jest strasznie zazdrosny(odleglosc nas dzielaca to 140km). Poza glanami mam tylko 1 pare trampek i jakies adidasy z w-f u. jak mam go przekonac do mojego stylu? butów zmieniac niechce wiec co w zestawieniu z glanami bedzie wygladac bardziej kobieco? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: On nie akceptuje mojego stylu
Cytat:
Zajrzyj na ten wątek - nie dokładnie o tym samym, ale.. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=468672
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę że nie chodzi o wydekoltowane czerwone bluzeczki tylko o to że najprawdopodobniej wyglądasz jakbyś nosiła żałobę albo prowadziła fanklub gotów.
Ok, jak ci to pasuje... Tylko wiesz, STYL, a noszenie tylko szarych i czarnych ubrań to nie to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
moje ubrania nie sa tylko czarne i szare ale w wiekszosci tak... mama mnie tak ubierala od malego, moi rodzice tez noszą w podobnym stylu ciuchy.... tyle ze ja wybieram te bardziej mllodziezowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/...727/index.html
http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/...741/index.html tutaj masz np. zdjęcia tej postaci tylko butów nie widać ale jej dają glany do takich strojów.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem ,że jak cie poznał to miała,s tipsy i szpilki ?
widzialy gały co brały ,ew. ty sprobuj go nakłaniac do innego ubierania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale skąd pewność że ty faktycznie masz styl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli naprawdę Ciebie kocha to takie błahostki jak ubiór nie powinny mieć dla niego żadnego znaczenia.
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam nosić glany i nigdy nie usłyszałam, że ubieram się mało kobieco, a wręcz przeciwnie.
![]() kolorowe rajstopy + glany, to idealne połączenie jak dla mnie. ![]() czarne spodenki, czarna sukienka, czarna spódnica do tego,wedle uznania ![]() ![]() nie zmieniaj się na siłę, to najwazniejsze. widział jaka jesteś - nie chciał być przecież z Tobą dlatego, żeby Cię zmieniać. fajnie, że masz swój styl i tego się trzymaj, jeśli TY CHCESZ, możesz coś zmienić, żeby być bardziej kobieca, ale pamiętaj, że Ty jesteś w tym najważniejsza i to Ty masz się dobrze czuć. Edytowane przez hoppipolla Czas edycji: 2010-09-23 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Otóż to. Przedtem ubierałaś się nieco inaczej? Nie rozumiem. Jeśli chłopak nie potrafi zakceptować tego jaka jesteś, Twojego stylu, to może lepiej zdobyć się na jakąś szczerą rozmowe. Jednego się trzymaj - nie zmieniaj się dla niego. Bądź sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, gdyby cudowny facet nosił
http://img.archiwumallegro.pl/?199510192 i wmawiał usilnie ŻE TO JEST JEGO STYL też pewnego dnia byście powiedziały "skarbie uwielbiam koszulę, błagam załóż bo wyglądasz okropnie" Uwielbiam takie mądre rady na temat akceptacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
autorko, a w jakich słowach Twój TŻ oznajmia Ci, że nie akceptuje Twojego stylu? od zawsze Ci to powtarzał, czy tak nagle mu się odwidziało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ubieram sie tak od zawsze i wczesniej zadnego "ale" nie było... choc w sumie nie znam zadnego jego kolegi czy kolezanki (a ma ich o wiele wiecej ode mnie)... on zna wszystkich prawie moich znajomych... Juz pare razy słyszalam "nie zakladaj glanow jak ze mna idziesz czy mnie odwiedzasz"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ewentualnie możesz się poświęcić raz na jakiś czas i na jakieś wasze wyjścia założyć bardziej kobiece buty niż glany i ogólnie delikatniej się ubrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
High Quality Since 2007
|
Też wyszukałam czegoś w googlach i mam np. takie propozycje:
http://stylio.pl/zdjecia/183/183559_...ia/glany+1.jpg http://stylio.pl/zdjecia/166/166745_...i/Red+Wall.jpg http://szafiareczka.blox.pl/resource...20091121_2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ty jeszcze z nim jesteś? ja bym nie chciałabyć z kimś kto nie akceptuje tego jaka jestem i się mnie wstydzi miałam takie adidaski które mojemu tżowi się bardzo nie podobały ale nigdy mi nie powiedział żebym przy nim się w nich nie pokazywała
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-09-23 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() próbowałaś z nim rozmawiać? nikt z jego znajomych nie nosi glanów [ swoją drogą, zapytaj jakby się poczuł, gdybyś nie chciała go zabrać do znajomych ma nosi adidasy, buty jak buty..] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A Ty w ogóle chcesz wyglądać bardziej kobieco, czy tylko ulegasz naciskowi chłopaka?
Pytam, bo jesteś w takim wieku, że wiele osób zaczyna się zastanawiać nad swoim stylem, kombinować ze zmianami itp - może dla Ciebie też nadszedł taki etap, a może nie. Moim zdaniem nie powinnaś się zmieniać na siłę, ale nie powinnaś też być nadmiernie "zamknięta" w swoich obecnych ciuchach. Próbowanie nowych rzeczy to nic złego. Uważam, że bardzo bezsensowne jest upieranie się ślepo przy czymś, na świecie jest masa różnych ciekawych rzeczy, butów też, nie jedne glany istnieją ![]() ![]() W każdym razie... Przemyśl sobie sama jakie zmiany by Ci się mogły spodobać, jakie nie. Może idź do sklepu, poszukaj jakichś rzeczy które uznasz za interesujące (tylko postaraj się nie wypatrywać wyłącznie czarnych ![]() Co do rzeczy pasujących do glanów - nie wypowiem się bo ich nigdy nie nosiłam, ale uważam, że łączenie delikatnych kobiecych ciuszków z ciężkimi butami nie jest "modnym kontrastem", tylko zwykle źle dopasowanym strojem ![]() Zresztą... W bojówkach i białej bokserce też można wyglądać mega kobieco, kobiecość to coś więcej niż ciuchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula, chyba żartujesz. Kiedyś trzeba zmienić taki styl ubioru. Albo znaleźć drugą połówkę z tego samego kręgu.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2010-09-23 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moje pytania: Czy Tobie taki styl odpowiada, czy sie podoba? Czy ubierasz się tak bo lubisz czy dlatego, że nie znasz innych ciuchów? Czy obawiasz sie, ze gdybys założyła coś innego to rodzice by tego nie zaakceptowali? Przede wszytskim: czy Ty chcesz nosic coś innego niz do tej pory? Masz ochotę założyć inne buty? Chciałabys spróbować? Wiecie, tu problem jest może mniej w tym co chce chłopak ale bardziej w tym, ze dziewczyna po prostu ubiera sie tak jak rodzice ją nauczyli i nie wiem czy dokłądnie jest to to, co jej się podoba. I może chciałaby spróbować ubrac coś innego? tak po prostu, na próbę. Jasne, można całe życie ubierac się tak samo jak mama i tata ale czasem mozna spróbować założyc cos innego.
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Ubieram się tak bo lubię ten styl
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zmieniaj się, nie chcesz tego. jeśli chcesz udoskonalić - zrób to, ale wedle własnego gustu. życzę powodzenia i porozmawiaj z TŻtem, bo co to za związek, kiedy jedno wstydzi się drugiego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja też nie rozumiem- czy zaczęłas się tak ubierać od niedawna? Ja ubierałam się w ten sposób do około siedemnastego roku życia. Ale zrozumiałabym, gdybym była z jednym facetem od powiedzmy tamtego okresu do teraz i właśnie na obecnym etapie życia mojemu partnerowi nie spodobałyby się glanisze
![]() Natomiast w tym przypadku również jestem za powolnymi zmianami, ot uroczymi dodatkami, zmianie np. workowatych spodni na bardziej przy ciele etc. Wiem, że łatwo mówić, bo kiedy miałam 14 lat na ten przykład najwłaściwsze wydawały mi się glany i czarne wielkie koszulki z nazwami zespołów, ale to mija ![]() Aha, czy Twój chłopak jest od Ciebie starszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko: jesli chęć zmiany stylu ubierania wychodzi z Ciebie- fajnie, próbuj, kombinuj, dziewczyny podały Ci tu kilka dobrych propozycji. Jesli jest zależny tylko od TŻta- daj sobie spokój. Jeszcze warto zastanowić sę nad tym, co mówi Muszynianka- popatrz na siebie krytycznie. Bo o ile wyglądasz schludnie i czysto- wszystko ok, glany to przecież nic złego. Ale jesli nosisz sie niechlujnie itd itp.... no to moze warto byłoby się nad zmianą zastanowić.
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-09-23 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...B3opaka+zmiany
bliźniaczy wątek
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
jestesmy w tym samym wieku. Martwi mnie tez to ze raz na jakis czas gdy specjalnie dla niego ubiore sie bardziej kobieco to jest wtedy tak zazdrosny ze nigdzie nie mozemy wyjsc... Bo co tylko ktos sie na mnie spojrzy to
On się wkurza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Uważam, ze potrzebna wam bardzo powazna rozmowa. I nie tylko na temat ubierania się.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.