|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zazdrosny chłopak.
Jestem z chłopakiem od 4 miesięcy. Z moim byłym (Kuba) utrzymuję bardzo dobry kontakt (często piszemy, dzwonimy do siebie). Mój chłopak (Andrzej) nie ma nic przeciwko abyśmy mieli jakiś kontakt ale jest strasznie zły, bo nie chce powiedzieć mojemu ex, że mam nowego chłopaka (mój były byłby zły a ja nie chcę go ranić). Ostatnio odezwał się do mnie stary kolega którego poznałam przez Kubę i zaprosił mnie na domówkę (niestety nie mogę iść tam z chłopakiem bo mój ex się dowie, że się z kimś spotykam bo to jego środowisko). Zadzwoniłam do byłego bo musiałam mu opowiedzieć o tej sytuacji i powiedziałam, że w sumie fajnie gdybyśmy się tam spotkali, wypili piwo i pogadali. Podczas rozmowy dowiedziałam się, że Kuba spotyka się z jakąś dziewczyna co mnie ucieszyło. Po rozmowie wymienialiśmy SMS-y i były się pytał czy z kimś się widuję, czy go kocham (nie kocham). Siłą rzeczy musiałam powiedzieć, że się z nikim nie spotykam. Do byłego nic nie czuję i już nigdy między nami do niczego nie dojdzie oprócz rozmowy.
Mój obecny chłopak strasznie się w☠☠☠☠ił, że chce iść na imprezę sama (nie mogę go zabrać jak pisałam wcześniej) i przy okazji pogadać z byłym. O te SMS-y czy go kocham też. Od jakiegoś czasu ciągle mi mówi, że powinnam powiedzieć Kubie o nas przez co prowokuję między nami kłótnie. Czy mój obecny chłopak nie jest zbytnio zaborczy/zazdrosny? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zazdrosny chłopak.
Twój obecny chłopak owszem popełnia duży błąd, ale taki że z Tobą jest. Przekładasz dobro eksa nad obecnego i zganiasz jeszcze na niego winę
Oby przejrzał na oczy i z Tobą zerwał (Chociaż pewnie troll)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co piszesz to ani jednego ani drugiego nie kochasz. Obydwoje powinni Cię kopnąć tyłek, bo tylko na to zasługujesz.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Niech już zacznie się szkoła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87039244]Twój obecny chłopak owszem popełnia duży błąd, ale taki że z Tobą jest. Przekładasz dobro eksa nad obecnego i zganiasz jeszcze na niego winę Oby przejrzał na oczy i z Tobą zerwał (Chociaż pewnie troll)[/QUOTE]To nie tak, po prostu nie rozumiem co by zmieniło to, że mój były by wiedział. Nic, po prostu by się z tym źle czuł. To nie jest troll, pół nocy się o to kłóciliśmy i nie wiem co mam robić. Bardzo mi zależy na obecnym chłopaku, ale zależy mi też na byłym jako kolega przyjaciel. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I to jest czysta relacja. Jeśli wiesz, że straciłabyś przyjaźń byłego, gdyby się dowiedział o obecnym, to on nie jest twoim przyjacielem, tylko zazdrosny o kobietę facetem i rywalem Twojego obecnego, który słusznie ma pretensje. Ile ty masz lat, dziewczyno, dwanaście? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Przecież Kuba Ci powiedział, że spotyka się z inną dziewczyną, dlaczego Ty nie możesz powiedzieć Kubie, że masz chłopaka?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Ukrywasz swój związek, bo stawiasz uczucia byłego ponad uczuciami obecnego chłopaka? Nie dziwię się, że jest zazdrosny, skoro to byłego stawiasz na pierwszym miejscu.
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87039358]Zmieniłoby to, że byłabyś fair w stosunku do obecnego jak i poprzedniego. W tej chwili bawisz się obydwoma, efekt będzie taki, że zostaniesz sama, to kwestia czasu.[/QUOTE] Myślisz, że da się to jakoś inaczej rozwiązać? Nie chcę się rozstawać z obecnym chłopakiem, ale też nie chcę powiedzieć byłemu. |
||
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A były jest dla ciebie ważniejszy od obecnego. Zastanów się, dlaczego. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Krzywdzisz ich obydwu swoim postępowaniem.
Skoro wiesz, że były Cię wciąż kocha to tkwiąc z nim w relacji "przyjacielskiej" i nie mówiąc mu o tym, że kogoś masz powodujesz, że on nie może o Tobie zapomnieć, utrudniasz mu odejście, bo on w rzeczywistości żywi nadzieje, że do siebie wrócicie. Nie myślisz o nim lecz o sobie. Mówiąc mu prawdę, że kogoś masz raz, że jesteś szczera z nim, on przestaje żyć złudzeniami to jeszcze ma wybór jak chce może dalej się z Tobą przyjaźnić lub odejść. Sądze jednak, że po tej informacji wasze drogi rozeszłyby się szybko. A ty z jakiegoś powodu nie chcesz go zostawić i skupić na rozwijaniu obecnego związku. Edytowane przez tiuteraz Czas edycji: 2019-07-30 o 13:03 |
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że przyjaciel może przestać się z Tobą przyjaźnić jak kiedyś odkryje, że od miesięcy coś przed nim ukrywasz.
|
|
|
|
|
#16 | |||
|
Przyczajenie
|
Powinnam dać mu spokój?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ile macie lat?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Z chłopakiem czy przyjacielem?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Nie za fajnie jest być w związku, gdzie druga połówka cię ukrywa. I to jeszcze przed byłym. Na dłuższą metę, to nigdy nie wypali.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Też mi się tak wydaje. Chłopak już nie wytrzymał i zerwał z nią. I słusznie.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak. twój obecny chłopak jest zły. Ty masz dobre serduszko za to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

(Chociaż pewnie troll)