![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Piesi- ich brak
mam 15lat i 9 mies. idę teraz do LO. Mój problem polega na tym, że mam bardzo małe piersi i do tego różnią sie od siebie rozmiarem. Wiem że napiszecie że mam jeszcze dużo czasu, jeszcze urosną, ale ja się po prostu ich wstydzę. Patrząc na moje koleżanki po prostu zżera mnie zazdrość. Boję się ze już mi nie urosną. Dodam że jestem osobą bardzo drobną mam 154 cm wzrostu i ważę jakieś 45 kg. Od 5 mies. mam też okres baaaaardzo nieregularny. Słyszałam że jak już się ma miesiączkę to piersi nie rosną. Czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piesi- ich brak
dziewczyno nie przejmuj sie cyckami hehhe. jak beda mialy urosnac to urosna a jak nie to zaakceptuj je. male piersi tez moga byc super. jestes dosc drobna osoba i co chcialbys miec D lub E? pokochaj swoje piersi i nie zazdrosc bo jedna chce miec duze inna chce miec male. sa jakie sa zaakceptuj je.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
gringolada ma rację. Ja tylko od siebie dodam (sama mając mały biust i małe widoki na to, że w wieku 24 lat mi urośnie), że mały biust jest bardzo praktyczny, bo nie dodaje kilogramów i lat(!) - za jakiś czas zobaczysz, że to duża zaleta, kiedy nie wyglądasz jak karmiąca matrona. Nie obwisa, łatwo o niego zadbać i nie patrzy smętnie w ziemię. Nie przeszkadza w uprawianiu sportów, nie cisną cię ramiączka od stanika (wielka zmora pań z obfitym biustem).
A gdy chcesz, by sukienka wyglądała ekstra zakładasz porządny stanik i biust jest jak należy. Dobrze dobrany model robi cuda i z dwóch "wisienek" robi się 65D (i to bez żadnej waty w miskach). Aha, to nie prawda, że piersi nie rosną po miesiączce. One zmieniają się całe życie. Najczęściej panie po porodzie dostrzegają, że mimo zrzuceniu kilogramów biust maja dużo większy niż przed ciążą i nie chodzi o to, że się wyciągnął i obwisł. Edytowane przez annan_ Czas edycji: 2010-07-05 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
jak ja kocham takie wątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;20483609]jak ja kocham takie wątki
![]() czemu taka reakcja? Ja jakoś potrafię zrozumieć problem tej dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
po trzech ciążach i po 40 mies. karmienia piersią stanik 65 D jest za duży pod biustem 74 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20485415]bzdura
po trzech ciążach i po 40 mies. karmienia piersią stanik 65 D jest za duży pod biustem 74[/QUOTE] stanik stanikowi nie równy. Ja noszę taki rozmiar przy 72 cm pod biustem i 84 w biuście, made in M&S. Skoro na niektórych nazwa rozmiaru robi wrażenie to napisałam. I nie ma się co bulwersować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
nie przejmuj sie - ja mam 19 lat i moje piersi ciagle rosna . wiec duzo czasu przed toba.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
między drugą a trzecią ciążą nie byłam w stanie dobrać sobie stanika na dziale damskim w M&S, 30 B http://www.marksandspencer.com/2-Pac..._10:Pink&page= były za duże, oferta dla dziewczynek 74, 84 karmiąca matrona w tej chwili stanik 65 D jest ciut za duży, gdyby nie wkładki to by się marszczył nie zawsze po ciąży i zakończeniu karmienia biust jest większy Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-07-05 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20486419]ang. 30C (65D), pl 65 C
między drugą a trzecią ciążą nie byłam w stanie dobrać sobie stanika na dziale damskim w M&S, 30 B http://www.marksandspencer.com/2-Pac..._10:Pink&page= były za duże 74, 84 karmiąca matrona w tej chwili stanik 65 D jest ciut za duży, gdyby nie wkładki to by się marszczył nie zawsze po ciąży i zakończeniu karmienia biust jest większy[/QUOTE] wiadomo, myślę że nikt tego nie miał na myśli ![]() inne przypadki że biust jest większy- w przypadku kiedy pocieszamy ta dziewczynę, lepiej przytoczyć drugą opcję, bo wtedy sie lepiej poczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jak twierdzi moja przyjaciółka... "Przynajmniej jak urodzisz dziecko, to nie będziesz musiała zarzucac za siebie"
![]() A tak na poważnie, to sama mam ten sam problem, tylko jestem o 3 lata starsza. I doskonale rozumiem. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z dużym biustem (ja- 75 D) smętnie patrzymy na płaściejsze koleżanki (siostra-B) bo mogą nosić sukienki bez staników, mogą kupować staniki w H&M i innych sklepach które o dużej miseczce i małym odwodzie nie słyszały.
Spróbuj kupić stanik push up - taki żeby z miseczki gdzie masz większą pierś wyjąć gąbkę, przy mniejszej zostawić i może się wyrównają. Piersi zazwyczaj są asymetryczne i powinno się kupować biustonosz w rozmiarze tej większej.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem. Jestem dość szczupła i mam mały biust. Nie łam się, gdy przytyjesz piersi też Ci urosną
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jeśli jest duża asymetria - może trzeba wybrać się do lekarza i sprawdzić, czy wszystko jest ok? Piersi są nierówne, ale czasem jest to spora różnica i wtedy to zaczyna być problemem.
Nie martw się, też mam mały biust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Słuchaj nie marwt się tym
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze pocieszam tym, że na starość nie będę miała gigantycznych zwisów
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Muszę przyznać ze trochę mnie pocieszyłyście, ale najgorszy jest dla mnie fakt że wyglądam tak wg. mnie dziecinnie, a przecież idę do Liceum ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
malaa09 ma racje. mam ten sam problem choc mam 24lata. staram sie nie patrzec na inne dziewczyny i troche to pomaga. a jeszcze bardzej pomaga moj chlopak, kocha je takie jakie sa
![]() jedyne czego nie nawidze to kupowania bielizny i kostiumow kapielowych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie jesteś szczuplutka? Jak przytyjesz trochę, to i nabierzesz kobiecych kształtów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
a mogłybyście mi jeszcze doradzić, jak mam sie ubierać żebym ni była postrzegana jako takie dziecko. Bo w końcu jestem niska i baardzo szczupła . Może jakieś wzory, kroje, stylowe dodatki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- jednak ja zaakceptowałam swój rozmiar, w staniku push up nie piersi wygladaja całkiem całkiem, choc nie obrazilabym sie gdybym miała rozmiar C albo chociaż B |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s kotka jestem niewiele młodsza od Ciebie i już myślałam że tylko ja w tym wieku takie malutkie piersi mam, bo większość to takie biuściaste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
o kurcze :/ trochę się przestraszyłam, ale nadal się łudzę że ze mną będzie inaczej. ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
urosną urosną a po ciąży nawet kilkakrotnie
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
hmmm.... możliwości po ciąży na razie wykluczmy ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Mi biust urósł dośc sporo w 1 klasie liceum w wakacje właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja dostalam miesiaczke w wieku 12 lat, od tego czasu biust mi nie rosnie (nawet zmalal bo schudlam
![]() ![]() ale nie ma sie co martwic, maly biust jest ok, szczegolnie mozna to docenic jak sie jest starsza- 30 lat w gore, odejmuje wiele lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.