|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży
Witam! mam do Was pytanko. Czy mogłybyście mi polecić jakiś sprawdzony i dobry krem zapobiegający rozstępom. Jestem w 2 miesiącu ciąży jeszcze nie mam rozstępów ale chciałabym się jakoś już zabezpieczyć. Z góry dziękuję za dobre rady. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży
Hej!
Przede wszystkim GRATULACJE! ![]() Też bałam się rozstępów w ciąży, ale czas pokazał, że niepotrzebnie ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zapytaj w aptece o krem Gerbera dla kobiet w ciazy zapobiegajacy rozstepom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja jestem w 9 miesiacu ciązy i od 6 miesiaca stosuje Mustele, bo pojawily mi sie wtedy wlasnie rozstepy na piersiach.
Stosuje krem na rozstepy na piersi a na brzuch, biodra i uda Mustele dwufazowa przeciw rozstepom i jak dla mnie efekty sa super. Na brzuchu nie mam ani jednej kreseczki, a przytylam jak narazie 14 kg. Brzuch jest nawilzony od rana do wieczora. Stosuje go na dzien i na noc. A moja skora moze sie jeszcze rozciagac, choc niewiele mi juz zostalo do porodu,wiec niewiele sie juz rozciagnie. Na piersiach rozstepy powoli sie rozjasniaja wiec wszystko jest ok. Dlatego polecam MUSTELE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No widzisz Kofeinko - co skóra, to inna reakcja
![]() Pozdrówka i szczęśliwego rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie info! Jak widać trzeba samemu metoda prób i błędów wypróbować co komu pasuje. Pozdrawiam wszystkie mamy i życze dużo szczęścia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
to ja tez sie pochwlae zaczelam 13 tydzien i mam juz pierwsze zdjecie mojego dzidzusia. W prezencie od pani ginekolog byla probka olejku "Frei oel", bardzo mi sie spodobal bo nie musze robic masazu i ladnie sie wchlania nie to co oliwka dla dzieci. Ja narazie przytylam 2 kilo i mam nadzieje ze w 15-tu sie zmieszcze, bo nie chce miec rozstepow a im wiecej przytyjemy tym wieksze prawdopodobienstwo ze bedziemy je miec a po drugie zawsze bylam osoba ktora szybko tyje gorzej ze schudnieciem i to tez jest przyczny ze chce potem latwiej miec do zgubienia tych zbednych kilogramow. Nawilzaj i natuszczaj pozadnie skore zeby byla podatna na rozciaganie i odzywiaj sie racjonalnie, zadnego jedzenia za dwoch zadnego poddawania sie napadom glogu i zagryzaniu ogorkow kiszonych jednoczesnie z czekoladom to tylko pust kalorie i dziecko nic z tego nie ma a ty mam zbedne kilogramy. Jedz duzo warzyw i owocow, meczne produkty tez s apotrzebne dziecko potrzebuje bialka bi musi sobie z czegos to ciako zbudowac. Swoja droga ja nie moge jesc mlecznych produktow mdli mnie chodz jeszcze nie skonczylo sie przytulaniem do toalety, ale .... hihihihi
Pozdrawiam Monia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Monia czy mogłabyś dac jakies namiary na ten olejek? A tak przy okazji jeszcze jedno pytanko- czy w czasie ciąży męczyły Was zaparcia? Bo to jest jak na razie mój jedyny objaw ciąży. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W czasie ciazy stosowalam dwa Gerbera i Mustele. Gerber moim zdaniem byl do niczego, za to Mustela o niebo lepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
moni napisał(a):
> W prezencie od pani ginekolog byla probka olejku "Frei oel", bardzo mi sie spodobal bo nie musze robic masazu i ladnie sie wchlania nie to co oliwka dla dzieci. Moni, ja uzywalam tego "Frei oel" przez cala ciaze. Czy jest dobry? Jest moze troszke rzadszy od zwyklej oliwki dla dzieci i zawieral witaminy E i A, troszke lepiej sie wchlanial, a jeszcze lepiej gdy masowalo sie nim wilgotna skore. Ogolnie polecam, ale teraz uzywalabym mimo wszystko czego innego (np. olej migdalowy z witaminami). Jest instrukcja jak wykonywac masaz w ciazy z olejkiem, zeby rezultaty byly jak najlepsze. Tutaj http://www.freioel.de/ pod "produkte" jest na pierwszym zdjeciu ten olejek i jak klikniesz na to zdjecie, to tam bedzie "Schwangerschaft-Massage" i technika tegoz masazu (oczywiscie przy zagrozonej ciazy ow masaz odpada). Ja po ciazy nie mialam ani jednego rozstepu, ale mysle, ze jesli mialabym b. duzy brzuch to i one by sie pewnie pojawily niezaleznie od wcierania olejkow. Jedyne co wtedy mozna tym zdzialac to ten stan znacznie zlagodzic, ale wcieranie nigdy nie gwarantuje 100% unikniecia rozstepow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
dana23, Monika T dala ci juz namiary na ten olejek tylko tak sobie mysle gdzie mieszkasz bo on chyba w PL nie dostepny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
A ja myślę, że jeśli ma się skłonność do rozstępów, to i tak nic nie pomoże.
W ciąży przytyłam łącznie około 8 kg i do końca 4-tego miesiąca nie pojawił się u mnie ani jeden rozstęp. Oczywiście smarowałam się nie tylko oliwką, ale i kremami. Śmiesznie to wyglądało, bo oliwkę miałam w każdym miesjcu, w którym przebywałam nieco dłużej - przed komputerem, przy kanapie przed TV, przy łóżku i w łazience. ![]() I niestety. Nagle, z dnia na dzień, pojawił się pierwszy mały rozstęp. Po kilku dniach następny... W dniu porodu mój brzuch wyglądał jak poorany nożem. ![]() Teraz wcieram Mustelę i Cepan i mówiąc szczerze widać już poprawę, ale nadal rozstępy są szerokie, ciemne i jest ich bardzo dużo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić - z własnego doświadczenia - krem p. rozstępom Fissan; znajdziesz w aptece, opakowanie z tego co pamiętam biało- różowo- niebieskie czy fiolet. Ja przytyłam w obu ciążach po kilkanaśie kilo, ciąże były jedna po drugiej - więc skóra na brzuchu "dostała za swoje".
Smarowałam się Fissanem w obu ciążach i na brzuchu nie mam ANI jedngo rozstępu. Wprawdzie jest mało komfortowy w użyciu, dosyć tłuste mazidło i ciężko się wchłania - po aplikacji nosiłam koszulę w palcach aby ją odsunąć od brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzidziusia jeszcze nie planuję (choć juz powolutku zaczynam sie rozmarzać na jego temat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
A właśnie, że nie ma reguł
![]() Ja też przed ciążą miałam rozstępy na udach i piersiach ( z odchudzania) a w ciąży nie zrobiły mi się nowe ( no, przepraszam, słownie jeden się zrobił, na biodrze). Widzisz, nie potrafimy przewidzieć reakcji swojego ciała, najlepiej więc wierzyć, że "wszystko będzie dobrze" a wiarę tę podeprzeć używanie odpowiednich kosmetyków. Polecam za dziewczynami Mustelę oraz oliwkę, używałam jeszcze Vichy oraz Kolastynę- też dobre!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
fi napisał(a):
> A właśnie, że nie ma reguł ![]() Mam nadzieję... ![]() > Polecam za dziewczynami Mustelę oraz oliwkę, używałam jeszcze Vichy oraz Kolastynę- też dobre! Wiesz, ja jeszcze mam troszkę czasu, ciążę planuję za jakieś dwa lata, ale jakoś podejrzanie polubiłam ostatnio to forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
czytałam kiedys o badaniach kobiecego mleka: właśnie w mleku przeciętnej kobiety, które dla dziecka ma byc najzdrowsze znaleziono cała masę substancji pchodzących właśnie z kremów na rozstępy, kremów do pielęgnacji piersi, całą masę trucizn. bym się obawiała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja moge z czystym sercem polecic oliwke Bambino i Johnsona
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży
A ja po obejrzeniu zdjęć pociążowych Hally Berry, polecam trzymanie kciuków. Działają tak samo jak kosmetyki, nawet te z najwyższej półki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja sie niczym nigdy nie smarowalam, jedynie CZASEM zwykłym balsamem, którego używałam wcześniej. Nie mam ani jednego rozstepu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A ja 5 miesięcy przed zajściem w ciążę zaczęłam smarować się rilastilem (tak to szło?) i mustelą i do dziś (ponad 10 miesięcy po urodzeniu) mam rozstępy w promieniu 5 cm wokół pępka. Na to żaden krem nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei od 3 miesiąca do końca ciąży smarowałam brzuch mustelą. Tylko brzuch. No i po porodzie ani jednego rozstępu. Za to na biuście i pośladkach, czyli teoretycznie w miejscach mniej narażonych na rozciąganie rozstępy się pojawiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
myślę że rozstępy są spowodowane uwarunkowaniami genetycznymi. Dlaczego? Jak byłam nastolatką w wieku 13-16 lat bardzo wahała mi się waga, to chudłam to tyłam choć częściej chudłam. I nabawiłam się rozstępów na piersiach. Jako dziecko wstydziłam się czerwonych kresek, mama powiedziała że samo zniknie. Nie znikło. Nie było wtedy preparatów czy kremów. Stosowałam na przemian wodę zimną - wodę ciepłą - wodę zimną na swoje piersiątka, myślałam że to im pomoże, że zniknie, robiłam tak chyba do 20 lat. Rozstępy są, ale za to mam piękne jędrne piersi, których zazdrości mi nie jedna koleżanka.
Teraz zaszłam w ciążę, jestem w pierwszym trymestrze i mój biust skoczył o 2 rozmiary do góry. Piersi robią jeszcze lepsze wrażenie. Zastanawiam się jak im pomóc. Na razie stosuję oliwkę HIPP dla dzieci na całe ciało. I jestem z tych efektów nawilżania bardzo zadowolona ![]() ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-11-05 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.