krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-08-14, 21:29   #1
dana23
Przyczajenie

krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży

Witam! mam do Was pytanko. Czy mogłybyście mi polecić jakiś sprawdzony i dobry krem zapobiegający rozstępom. Jestem w 2 miesiącu ciąży jeszcze nie mam rozstępów ale chciałabym się jakoś już zabezpieczyć. Z góry dziękuję za dobre rady. Pozdrawiam
dana23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-14, 22:34   #2
Yolla
Rozeznanie

Re: krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży

Hej!
Przede wszystkim GRATULACJE!
Też bałam się rozstępów w ciąży, ale czas pokazał, że niepotrzebnie Oczywiście zaraz na początku ciąży dylemat jaki preparat kupić i padło na MUSTELĘ - specjalnie dla kobiet w ciąży, no i do dziś nie mogę odżałować tamtych wydanych pieniędzy . Byćmoże są osoby, którym te balsamy odpowiadały, ale mnie wręcz drażniły! Nie wchłaniało mi się to jak potrzeba, a jak w końcu się wchłonęło, to nawilżania nie czułam i ogólnie jak dla mnie, to taki jakiś ulepek na ciele Szybko przerzuciłam się na oliwkę dla dzieci i tak stosowałam do końca ciąży. Efekty super, a muszę zaznaczyć, że przytyłam 17 kg i miałam co dźwigać przed sobą
Pozdrawiam
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-14, 22:44   #3
aga01
Zakorzenienie

Zapytaj w aptece o krem Gerbera dla kobiet w ciazy zapobiegajacy rozstepom Nie pamietam od ktorego do ktorego miesiaca ciazy mozna go stosowac... kosztuje ok.23 zl, nie ma intensywnego zapachu co nie powinno Ci przeszkadzac A jest skutecznym zabezpieczeniem przed rozstepami Ja go nieststy stosowalam by zmniejszyc rozstepy i jestem w miare zadowolona , ale latwiej zapobiec niz likwidowac Pozdrawiam
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-14, 22:58   #4
kofeinka
BAN stały

Ja jestem w 9 miesiacu ciązy i od 6 miesiaca stosuje Mustele, bo pojawily mi sie wtedy wlasnie rozstepy na piersiach.
Stosuje krem na rozstepy na piersi a na brzuch, biodra i uda Mustele dwufazowa przeciw rozstepom i jak dla mnie efekty sa super.
Na brzuchu nie mam ani jednej kreseczki, a przytylam jak narazie 14 kg.
Brzuch jest nawilzony od rana do wieczora. Stosuje go na dzien i na noc. A moja skora moze sie jeszcze rozciagac, choc niewiele mi juz zostalo do porodu,wiec niewiele sie juz rozciagnie.
Na piersiach rozstepy powoli sie rozjasniaja wiec wszystko jest ok.
Dlatego polecam MUSTELE
kofeinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-14, 23:11   #5
Yolla
Rozeznanie

No widzisz Kofeinko - co skóra, to inna reakcja
Pozdrówka i szczęśliwego rozwiązania
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-15, 09:31   #6
dana23
Przyczajenie

Dzięki za wszystkie info! Jak widać trzeba samemu metoda prób i błędów wypróbować co komu pasuje. Pozdrawiam wszystkie mamy i życze dużo szczęścia!
Stary 2004-08-16, 18:36   #7
201608040942
Konto usunięte

to ja tez sie pochwlae zaczelam 13 tydzien i mam juz pierwsze zdjecie mojego dzidzusia. W prezencie od pani ginekolog byla probka olejku "Frei oel", bardzo mi sie spodobal bo nie musze robic masazu i ladnie sie wchlania nie to co oliwka dla dzieci. Ja narazie przytylam 2 kilo i mam nadzieje ze w 15-tu sie zmieszcze, bo nie chce miec rozstepow a im wiecej przytyjemy tym wieksze prawdopodobienstwo ze bedziemy je miec a po drugie zawsze bylam osoba ktora szybko tyje gorzej ze schudnieciem i to tez jest przyczny ze chce potem latwiej miec do zgubienia tych zbednych kilogramow. Nawilzaj i natuszczaj pozadnie skore zeby byla podatna na rozciaganie i odzywiaj sie racjonalnie, zadnego jedzenia za dwoch zadnego poddawania sie napadom glogu i zagryzaniu ogorkow kiszonych jednoczesnie z czekoladom to tylko pust kalorie i dziecko nic z tego nie ma a ty mam zbedne kilogramy. Jedz duzo warzyw i owocow, meczne produkty tez s apotrzebne dziecko potrzebuje bialka bi musi sobie z czegos to ciako zbudowac. Swoja droga ja nie moge jesc mlecznych produktow mdli mnie chodz jeszcze nie skonczylo sie przytulaniem do toalety, ale .... hihihihi
Pozdrawiam Monia
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-08-17, 06:24   #8
dana23
Przyczajenie

Monia czy mogłabyś dac jakies namiary na ten olejek? A tak przy okazji jeszcze jedno pytanko- czy w czasie ciąży męczyły Was zaparcia? Bo to jest jak na razie mój jedyny objaw ciąży. Pozdrawiam
Stary 2004-08-17, 09:54   #9
manolita
Zakorzenienie

W czasie ciazy stosowalam dwa Gerbera i Mustele. Gerber moim zdaniem byl do niczego, za to Mustela o niebo lepsza.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 10:11   #10
monika_t
Rozeznanie

moni napisał(a):
> W prezencie od pani ginekolog byla probka olejku "Frei oel", bardzo mi sie spodobal bo nie musze robic masazu i ladnie sie wchlania nie to co oliwka dla dzieci.

Moni, ja uzywalam tego "Frei oel" przez cala ciaze. Czy jest dobry? Jest moze troszke rzadszy od zwyklej oliwki dla dzieci i zawieral witaminy E i A, troszke lepiej sie wchlanial, a jeszcze lepiej gdy masowalo sie nim wilgotna skore. Ogolnie polecam, ale teraz uzywalabym mimo wszystko czego innego (np. olej migdalowy z witaminami). Jest instrukcja jak wykonywac masaz w ciazy z olejkiem, zeby rezultaty byly jak najlepsze. Tutaj http://www.freioel.de/ pod "produkte" jest na pierwszym zdjeciu ten olejek i jak klikniesz na to zdjecie, to tam bedzie "Schwangerschaft-Massage" i technika tegoz masazu (oczywiscie przy zagrozonej ciazy ow masaz odpada).
Ja po ciazy nie mialam ani jednego rozstepu, ale mysle, ze jesli mialabym b. duzy brzuch to i one by sie pewnie pojawily niezaleznie od wcierania olejkow. Jedyne co wtedy mozna tym zdzialac to ten stan znacznie zlagodzic, ale wcieranie nigdy nie gwarantuje 100% unikniecia rozstepow.
monika_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-18, 21:07   #11
201608040942
Konto usunięte

dana23, Monika T dala ci juz namiary na ten olejek tylko tak sobie mysle gdzie mieszkasz bo on chyba w PL nie dostepny.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-19, 20:41   #12
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

A ja myślę, że jeśli ma się skłonność do rozstępów, to i tak nic nie pomoże.
W ciąży przytyłam łącznie około 8 kg i do końca 4-tego miesiąca nie pojawił się u mnie ani jeden rozstęp.
Oczywiście smarowałam się nie tylko oliwką, ale i kremami. Śmiesznie to wyglądało, bo oliwkę miałam w każdym miesjcu, w którym przebywałam nieco dłużej - przed komputerem, przy kanapie przed TV, przy łóżku i w łazience. Nawilżałam sobie nią skórę wielokrotnie w ciągu dnia a dodatkowo 2xdziennie kremik - był Penaten, Dax Cosmetics, Vichy, Mustela, Gerber...
I niestety. Nagle, z dnia na dzień, pojawił się pierwszy mały rozstęp. Po kilku dniach następny... W dniu porodu mój brzuch wyglądał jak poorany nożem.
Teraz wcieram Mustelę i Cepan i mówiąc szczerze widać już poprawę, ale nadal rozstępy są szerokie, ciemne i jest ich bardzo dużo.
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-19, 20:50   #13
lisica
Raczkowanie

GG do lisica

Ja mogę polecić - z własnego doświadczenia - krem p. rozstępom Fissan; znajdziesz w aptece, opakowanie z tego co pamiętam biało- różowo- niebieskie czy fiolet. Ja przytyłam w obu ciążach po kilkanaśie kilo, ciąże były jedna po drugiej - więc skóra na brzuchu "dostała za swoje".
Smarowałam się Fissanem w obu ciążach i na brzuchu nie mam ANI jedngo rozstępu. Wprawdzie jest mało komfortowy w użyciu, dosyć tłuste mazidło i ciężko się wchłania - po aplikacji nosiłam koszulę w palcach aby ją odsunąć od brzucha ale warto było. Naprawdę, nie mam na brzuchu ani jednego rozstępu. A że jest to też sprawa indywidualna, kwestia skóry itd. to się zgadzam.
lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-19, 22:39   #14
misioczat
Wtajemniczenie

Ja dzidziusia jeszcze nie planuję (choć juz powolutku zaczynam sie rozmarzać na jego temat ) ale mam takie pytanko: jak myślicie, czy to, ze moja skóra nie wytrzymała procesu rośnięcia wzdluż i niestety mam rozstępy miedzy innymi na pośladkach moze oznaczac wieksze prawdopodobieństwo, że w ciąży, kiedy zacznę rosnąć wszerz porobią mi się rozstępy na brzuchu? W jaki sposób i czy w ogóle mogę temu zapobiec?
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-20, 09:34   #15
fi
Zadomowienie

A właśnie, że nie ma reguł
Ja też przed ciążą miałam rozstępy na udach i piersiach ( z odchudzania) a w ciąży nie zrobiły mi się nowe ( no, przepraszam, słownie jeden się zrobił, na biodrze).
Widzisz, nie potrafimy przewidzieć reakcji swojego ciała, najlepiej więc wierzyć, że "wszystko będzie dobrze" a wiarę tę podeprzeć używanie odpowiednich kosmetyków.
Polecam za dziewczynami Mustelę oraz oliwkę, używałam jeszcze Vichy oraz Kolastynę- też dobre!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-08-20, 10:19   #16
misioczat
Wtajemniczenie

fi napisał(a):
> A właśnie, że nie ma reguł
Mam nadzieję...
> Polecam za dziewczynami Mustelę oraz oliwkę, używałam jeszcze Vichy oraz Kolastynę- też dobre!
Wiesz, ja jeszcze mam troszkę czasu, ciążę planuję za jakieś dwa lata, ale jakoś podejrzanie polubiłam ostatnio to forum no i przy okazji topiku spytałam z ciekawości o rozstępy Bo tak sobie myślę, że może warto by było odpowiednio wcześniej zacząć przygotowywać skórę do ciąży, bo a nuż jednak tendencje z pupy objawią się gdzie indziej, albo zajdę w ciążę wcześniej.. Wiem, gdybam na zapas, ale ja tak sobie lubię gdybać na te dzidziusiowe tematy
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-20, 10:23   #17
baasia
Przyczajenie

GG do baasia

czytałam kiedys o badaniach kobiecego mleka: właśnie w mleku przeciętnej kobiety, które dla dziecka ma byc najzdrowsze znaleziono cała masę substancji pchodzących właśnie z kremów na rozstępy, kremów do pielęgnacji piersi, całą masę trucizn. bym się obawiała...
baasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 09:09   #18
Katrina2688
Przyczajenie

Talking Dot.: krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży

Ja moge z czystym sercem polecic oliwke Bambino i Johnsona Smarowalam si od 4 miesiaca 2 razy dziennie dodatkowo mój gin polecil mi ze maslo kakaowe rewelacyjnie sie sprawdza, ma te same skladniki co nie jeden drogi krem ! Polecam serdecznie przynajmniej troche grosza zostanie w kieszeni
Katrina2688 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 09:37   #19
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: krem zapobiegający rozstępom w czasie ciąży

A ja po obejrzeniu zdjęć pociążowych Hally Berry, polecam trzymanie kciuków. Działają tak samo jak kosmetyki, nawet te z najwyższej półki.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 11:35   #20
julka910
Zakorzenienie

Ja sie niczym nigdy nie smarowalam, jedynie CZASEM zwykłym balsamem, którego używałam wcześniej. Nie mam ani jednego rozstepu
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 19:39   #21
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

A ja 5 miesięcy przed zajściem w ciążę zaczęłam smarować się rilastilem (tak to szło?) i mustelą i do dziś (ponad 10 miesięcy po urodzeniu) mam rozstępy w promieniu 5 cm wokół pępka. Na to żaden krem nie pomoże.
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 10:35   #22
katherine_24
Raczkowanie

Ja z kolei od 3 miesiąca do końca ciąży smarowałam brzuch mustelą. Tylko brzuch. No i po porodzie ani jednego rozstępu. Za to na biuście i pośladkach, czyli teoretycznie w miejscach mniej narażonych na rozciąganie rozstępy się pojawiły Więc coś jednak w tych kremach być musi.
katherine_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-05, 15:42   #23
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

myślę że rozstępy są spowodowane uwarunkowaniami genetycznymi. Dlaczego? Jak byłam nastolatką w wieku 13-16 lat bardzo wahała mi się waga, to chudłam to tyłam choć częściej chudłam. I nabawiłam się rozstępów na piersiach. Jako dziecko wstydziłam się czerwonych kresek, mama powiedziała że samo zniknie. Nie znikło. Nie było wtedy preparatów czy kremów. Stosowałam na przemian wodę zimną - wodę ciepłą - wodę zimną na swoje piersiątka, myślałam że to im pomoże, że zniknie, robiłam tak chyba do 20 lat. Rozstępy są, ale za to mam piękne jędrne piersi, których zazdrości mi nie jedna koleżanka.

Teraz zaszłam w ciążę, jestem w pierwszym trymestrze i mój biust skoczył o 2 rozmiary do góry. Piersi robią jeszcze lepsze wrażenie. Zastanawiam się jak im pomóc. Na razie stosuję oliwkę HIPP dla dzieci na całe ciało. I jestem z tych efektów nawilżania bardzo zadowolona czy przejmuję się rozstępami? Nie, ponieważ wiem, że jest w moim życiu ktoś, kto będzie mnie kochał bez względu na wygląd. Poza tym on nie jest wieczny - prędzej czy później przeminie. Przejmuję się tym, bym szczęśliwie doczekała się rozwiązania

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2016-11-05 o 16:03
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości