![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studniówka! + mały problem ;/
Witam
![]() Potrzebuję porady. Mianowicie, w styczniu mam studniówkę i nie wiem jak sobie poradzić z doborem sukienki... Moda się zmieniła, nie spotyka się już zbyt często dziewczyn w długich sukienkach, poza tym w krótkiej wygodniej. ![]() Więc szukam tylko takiej... No ale tu zaczynają się schody... Mam dosyć masywne nogi, grube kolana i łydki. ![]() I tu moja prośba... jaka sukienka pasuje do mojej figury... ![]() Myślałam nad bombką... no ale taką która sięgała by do tego odcinka pod kolanem... Albo rozszerzaną... Daję przykładowe zdjęcie... i was też prosiłabym o to samo ![]() Dziękuję i proszę o pomoc. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Studniówka! + mały problem ;/
nie nei nie zadnych bombek to jest samobojstwo... ja mam ten sam problem mialam krotka sukienke na 100dniowce i zaluje gdybym miala jeszcze raz to ubralabym piekna dluga moze nie do ziemi ale dluga sukienke to jest bal jedyny w zyciu mowie ci kup piekna dopasowana u gory a na dole puszczona i bedzie boskoooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moda się zmieniła na taką typowo amerykańską, bo tam na prom dziewczyny chodzą ubrane w sukienki jakie ja bym ubrała np. na imprezę w klubie (no chyba, że w 'Gossip Girl' tam mają zawsze suknie balowe
![]() ja bym na twoim miejscu wolała jakąś długą tym bardziej, że masz niekorzystny dół. nie oszukujmy się każda krótka sukienka będzie to eksponować. fajnie potem obejrzeć zdjęcia z takiego prawdziwego balu. u nas nauczyciele byli wprost zachwyceni dziewczynami w sukniach, bo przecież taką zwykłą kieckę to sobie możesz na wesele założyć. ![]()
♫♫♫♫♫♫♫ Edytowane przez halapuca Czas edycji: 2010-09-18 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Są bardzo ładne, delikatne, długie suknie. Z pewnością w takiej będziesz pięknie wyglądać, bo nie warto podążać za trendami czując się niekomfortowo. Bombka odpada, wiem z własnego doświadczenia, bo mam grube uda. Pozdrawiam!
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Fascynuje mnie, skąd macie czas na zastanawianie się nad tym już teraz
![]() ![]() No ale uważam, że wyglądałabyś dobrze w sukience o kształcie litery A. Dopasowana na górze, najlepiej odcinana pod biustem i lekko opadająca na biodra. Długość gdzieś do kolan ![]() EDIT.: nie doczytałam o masywnych łydkach. W takim razie polecam długą. Będziesz najlepiej wyglądać w sukience, która będzie dobrze na Tobie leżała nawet jeśli jako jedyna pojawisz się w długiej niż na siłę wciśnięta w krótką żeby nie odróżniać się od innych. Wtedy też się wyróżnisz tylko, że w ten negatywny sposób. Edytowane przez Kasiiek Czas edycji: 2010-09-18 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Wiesz co ja też myślałam, że przy moich grubych nogach bombka to samobójstwo, ale jednak przymierzyłam i okazała się lepsza od wszystkich prostych i innych wymyślnych. Sięga mi lekko przed kolano, mam ją na wymianę/sprzedaż. Kiedyś na wątku wymiankowym nie mogłam załadować zdjęcia, więc wkleiłam link i teraz zrobię to samo: http://szafa.pl/c3282461-carna-sukienka-elegancka.html . Sukienka na dużo chudszej koleżance, wygląda trochę mniej korzystnie bo jest za duża, ale ogólnie bardzo fajna
![]() Z tym, że ja ją miałam na balu gimn., ale myślę, że na studniówkę też byłaby spoko. I jakbyś była tą moją zainteresowana to PW ![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2010-09-18 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
http://www.snobka.pl/galeria/8615
taka też by nie przeszła?? Tzn. nie identyczna, tylko chodzi mi o dół rozszerzany mniej więcej w ten sposób... no i długość... Gdyby doszedł obcas, może trochę wysmuklił by łydkę. Długiej sukienki nie chcę też z innego względu... Nie chcę zaliczyć tzw. gleby. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Poza tym ja dopiero się rozglądam. Nie mam zamiaru jeszcze we wrześniu jej kupić. ![]() Mam jeszcze dwie inne...http://stylistka.blox.pl/2009/11/SUK...OWKE-2010.html Mam na myśli 2 (niebieską) i 5 (tą krótką różową) co wy na to?? Edytowane przez Parkour_Girl Czas edycji: 2010-09-18 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli masz problem z nogami to załóż długą suknię, ale prostą, a nie wieeelką, balową na kole... Na pewno będziesz dobrze wyglądać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja poszlam na swoja w balowej, rozowej, szytej na zamowienie, i sie dobrze czulam, dobrze mi sie tanczylo
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja swoją sukienkę uszyłam u krawcowej. masz dużo czasu, więc może tak? a wzór wybrałam ze strony projektanta. pokazałam krawcowej zdjęcie, a ona mi odszyła niemalże identyczną. jest to dobry sposób na to, żeby mieć idealną długość i idealnie dopasowaną kieckę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Jeżeli chcesz iść w krótkiej skience (przed kolano) to na Twoim miejscu wybrałabym, dopasowaną małą czarną (sprawdzi się nie tylko na stódniówce, ale będziesz mogła ją wykorzystać jeszcze przy innej okazji) i do tego buty na wysokim obcasie (najlepiej na platformie- wygląda się w nich super, a do tego są niezwykle wygodne), które optycznie wyszczuplą Twoje nogi.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja sukienkę miałam szytą, pierwsza przymiarka 2 tyg przed studniówką, odebrałam 2 dni przed studniówką, całe szczęście, że była od razu idealna...
Jeśli nie masz szczupłych nóg, to bombka odpada. Ten fason prezentuje się dobrze, o ile jest dopasowany, na drobnych dziewczynach. Dopasowana góra, podkreślona talia i prosty, długi dół+fajna fryzura (odradzam wszelkiego rodzaju wielgachne i sztywne koki, bardziej swobodne upiecia) + fajne dodatki i wysokie, wygodne buty i wyglądasz jak księżniczka. Polecam delikatny makijaż robiony przez koleżankę lub zaufaną profesjonalistkę, nie warto eksperymentować, chyba, że masz w planach próbny makijaż. Tyle mogę polecić. Długie, klasyczne suknie nigdy nie wychodzą z mody. Długie: http://yulla-shop.pl/image_func.php?...g&maxwidth=150 proszę się nie sugerować bielą:P http://www.suknie-slubne.sylwesterof...nia-syrena.jpg http://img.szafa.pl/uploads/clothes/...1267646680.jpg Krótkie: http://j.luxlux.pl/l615/951e585b0007...e4a/132751.jpg przykład jak krótka, rozszerzana ku dołowi sukienka może pogrubić: http://m.onet.pl/_m/0ec43c43d7e3e987...021c1,14,1.jpg Taka na pewno wyszczupli i jest elegancka: http://bi.gazeta.pl/im/2/7292/z72925...ebiatowska.jpg Naprawdę odradzam rozszerzane, jeśli krótka, to taka: http://suknie-wieczorowe-allegro.pl/...-36-krakow.jpg To oczywiście tylko przykładowe kroje. Edytowane przez anlaya Czas edycji: 2010-09-18 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Czyli raz na zawsze mam sobie wybić z głowy sukienkę krótszą niż do kostek??
![]() ![]() ![]() ![]() Tzn. do ziemi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A ja nie uważam, że do trochę grubszych nóg krótsza sukienka nie pasuje. Ja też właśnie najchudszych nie mam a uważam, i nie tylko ja, że w tej sukience do której dałam link wyglądałam korzystnie. Trzeba mierzyć, patrzeć, szukać. Ja też się wtedy nachodziłam i właśnie znalazłam tą.
![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2010-09-18 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;22142251]więc wkleiłam link i teraz zrobię to samo: http://szafa.pl/c3282461-carna-sukienka-elegancka.html . Sukienka na dużo chudszej koleżance, wygląda trochę mniej korzystnie bo jest za duża, ale ogólnie bardzo fajna
![]() Z tym, że ja ją miałam na balu gimn., ale myślę, że na studniówkę też byłaby spoko. I jakbyś była tą moją zainteresowana to PW ![]() Skoro jesteś nią tak zachwycona to czemu sprzedajesz? ![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Fajnie by było jakbyś pokazała zdjęcie nóg, bo może się okazać, ze są złe tylko w twoich oczach.
![]() Ja jestem przeciwniczką długich sukienek na studniówkę (jeszcze do tego satynowych z gorsetem i rozkloszowanych - ohyda). Widziałam tylko parę ładnych sukienek tej długości i to na wysokich szczupłych dziewczynach... Wtedy to wygląda ok. Jeśli nie czujesz się dobrze ze swoimi nogami to na wejście załóż wysokie obcasy (tylko bez wiązań w kostce bo to skraca nogi). Nie wiem jakie trzeba mieć paskudne nogi żeby wyglądały źle w długości przed kolana + szpilki. ![]() Bombki moim zdaniem odpadają już na samym początku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ponieważ mi już się nie przyda, nie idę ani na połowinki, ani w 3 kl na studniówkę. Poza tym to jest tylko przykład, mówię tylko, że moje nogi tez nie wyglądają jak u modelek z okładek,a dobrze w czymś takim wyglądałam.. I żeby na wstępie nie odrzucała tego kroju, bo ja też myślałam,że bombka jest nie dla mnie, a po przymierzeniu okazała się najlepsza ze wszystkich, które przymierzyłam
![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2010-09-18 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kurcze, naprawdę nie uśmiecha mi się iść w długiej sukience na studniówkę, bo czuję, ze będę tego żałować... (tak jak każdy)...
![]() Dzisiaj oglądałam zdjęcia z poprzedniego roku w mojej szkole, no i każda dziewczyna bez wyjątku wyglądała naprawdę dobrze w swojej sukience (a nie każda natomiast była szczupła) , i te sukienki nie były długie tylko długości mniej więcej lekko zakrywającej kolano.... ( nie wiem czy to jest ,, za" czy ,,przed" kolanko ![]() ![]() Więc pozostaje mi chyba jedynie przymierzanie... może coś znajdę... Aha... i jeszcze jedno. Jestem bardzo niska, więc jakoś tym bardziej siebie nie widzę w długiej sukience... nie wiem dlaczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja też jestem niska i chyba podobnej budowy więc myślę, że dobrze wyglądałabyś w takim fasonie jak ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mogę powiedzieć jedynie, ze w łydce mam 34 cm, no i kolana też nie należą do szczupłych wiec zakrycie ich to konieczność. Może gdybym była wyższa to problem sam by się rozwiązał. Ważę 55 kg przy wzroście 159cm. Kilka cm więcej i tłuszczyk miałby się gdzie rozłożyć. ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;22149345]Ja też jestem niska i chyba podobnej budowy więc myślę, że dobrze wyglądałabyś w takim fasonie jak ja ![]() ![]() Chyba to jest jedyne rozwiązanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie jesteś bardzo niska, co mają powiedzieć dziewczyny, które mają po 150cm? Sukienka za kolano, jak najbardziej. Ale nie bombka i nie rozszerzana. To i obowiązkowo szpilki lub wysoki obcas. Dobrze sprawdzają się platformy+szpilki. No i sądząc po wymiarach i wadze, myślę, że wyolbrzymiasz problem : ) Chyba, że masz taką budowę, to naprawdę, poszukaj klasycznych rozwiązań. Odcinana pod biustem lub tzw. "tuba"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Boze bron, bys brala sobie do serca napisana gdzies wczesniej porade, brzmiaca "do polowy lydki". TO NAJGORSZA DLUGOSC EVER, tnie lydke na pol i robi krzywde
![]() Poza tym glowa do gory - masz bardzo dobry stosunek wagi do wzrostu ![]() pozdrawiam _______________ http://blognife.wordpress.com/ http://blogmkm.wordpress.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Tez mam 158cm
34cm w lydce 49cm w udzie na studniowke wybralam bombkę, takiej dlugosci jak na zdjęciu, według mnie właśnie bardzo mi wyszczupliła nogi ![]() a ogólnie też mam nieproporcjonalne do reszty i masywne nie wiem może mi sie tylko wydaje że lepiej się prezentowały w tym fasonie ale sama oceń ![]() pamiętaj że studiówka to też wysokie buty więc coś dadzą! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Czyli mam rozumieć, że nic takiego nie wchodzi w grę...?
Załącznik 3418642Załącznik 3418643Załącznik 3418644 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.