|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szkoła poza Polską
Na początku chciałabym Was przeprosić, ale zupełnie nie mam pojęcia, gdzie mogłabym umieścić ten temat.
Po ukończeniu gimnazjum chciałabym uczyć się w liceum, ale choć jeden semestr marzy mi się poza Polską. Mam kilka pytań do tych, którzy wiedzą choć trochę, jak mi pomóc. 1. Czy któraś z Was uczy się poza Polską? 2. Jak to wygląda pod względem zakwaterowania? 3. Chodzicie do Polskiej szkoły? 4. Czy taki semestr bardzo różni się pod względem edukacyjnym od tego w Polsce? Otóż, największe obawy mam związane z językiem. Od kilku lat jeżdżę na kursy do Anglii, dobrze rozmawiam i wgl, ale boję się, że nie zrozumiem, np. o czym mówi babka na biologii. Toteż najbardziej zainteresowana jestem szkołami polskimi, gdzie w najgorszej sytuacji byłby ktoś, kto by mi pomógł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Szkoła poza Polską
Cytat:
![]() Poza tym za granicą w szkole średniej dostajesz tzw. opiekuna, który Ci pomaga przez pewien czas, do momentu, gdy się zaaklimatyzujesz. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.