|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nietypowy problem - proszę o pomoc
Wątek nietypowy, ale porusza istotną dla mnie kwestię. Proszę o wyrozumiałość. Piszę tutaj, bo mogę zachować anonimowość. Wstydzę się strasznie swojej przypadłości
![]() Chciałam podzielić się z Wami moim problemem, proszę doradźcie mi coś. ![]() Otóż moim dużym problemem jest nieświeży oddech ![]() ![]() Zauważyłam też że nasila się to w stresujących sytuacjach ![]() Ja już naprawdę nie wiem co z tym robić... Poradźcie mi? Może powinnam iść z tym do lekarza? Do takiego pierwszego kontaktu czy jakiegoś specjalisty? Jaka jest przyczyna? Jak z tym walczyć. Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nietypowy problem - proszę o pomoc
Idz do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem powinnaś udać się do lekarza internisty i powiedzieć o tym problemie.. Lub jakoś inaczej to ująć. Stawiam, ze to problemy żołądkowe, nie sądze by taka pielegnacja jamy ustaej nie przynosiła rezultatów.
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Być może masz za duży poziom kwasu żołądkowego i podchodzi on tak wysoko, że powoduje nieświeży oddech. Spróbuj wziąść Ranigast max, może poskutuje ale najlepiej byłoby iść do lekarza bo ewidentnie jest to jakaś przypadłość niezależna od higieny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Gdy jedna wizyta u lekarza nic nie da, najlepiej jest odwiedzić paru specjalistów. Przyczyny mogą być różne. Stomatolog powinien sprawdzić kondycję zębów i dziąseł. Laryngolog też się przyda (często na migdałkach odkładają się tzw. kamienie migdałkowe, które powodują mega nieprzyjemny oddech), u gastrologa też warto zawitać, jeśli podejrzewasz że to żoładek... Przyczyny mogą być różne; ważne żeby je znaleźć i zlikwidować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zdecydowanie nie ma to związku z higieną, dbasz o jamę ustną tak jak trzeba i tak jak zauwazyłaś, problem leży "głębiej" może to być jakaś bakteria albo problemy z żołądkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
refluks, zapalenie migdałków, wydzielina z nosa spływająca gardłem, krwawienie z dziąseł(śmierdzi krew), próchnica, grzybica układu pokarmowego, zaburzenia wydzielania śliny (za mało, a ślina wypłukuje resztki jedzenia), zatoki.
proponuję kolejność: stomatolog(wyleczenie ubytków i chorob dziąseł) następnie laryngolog (zatoki i migdałki) wymaz z gardła -> laboratorium do określenia jakie bakterie zasiedlają jamę ustną szczegolnie język. zmiana diety, wyrzucenie z niej fast foodów, kolorowych napojow. następnie wykluczenie refluksu i innych chorob przewodu pokarmowego i żołądka.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
jestę wieszczę
|
Najpierw proponuję iść do dentysty i sprawdzić ząbki dokładnie. Jeżeli wszystko z nimi w porządku i z dziąsłami też, wybierz się do internisty. On skieruje Ciebie na dodatkowe badania. Twoje problemy mogą się brać od żołądka. Nadkwasoty.
Jeżeli z żołądkiem wszystko w porządku, to są domowe sposoby na nieświeży oddech. Oprócz częstego mycia zębów, używania płynów i nici dentystycznych, polecam zakup w aptece tabletek z cynkiem, takich do ssania. Neutralizują nieprzyjemny zapach. Wspomniałaś, że ma to coś wspólnego ze stresem, ale lepiej zrobić szereg badań dla bezpieczeństwa ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.