On pisze, ze jest wolny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 18:19   #1
cukrowalalka
Przyczajenie

Angry

On pisze, ze jest wolny

Witajcie drogie wizażanki!

Zwracam sie do Was o pomoc, ponieważ mam problem.
Z moim TZ jestem od 1,5 roku i uklada nam sie znakomicie.
Ostatnio jednak odkryłam , że ma on na jednym z portali społecznosciowych zaznaczone w ustawieniach ze jest singlem i ze szuka kobiet
Normalnie jest wspaniałym ciepłym mezczyzną, można powidziec, ze jest miedzy nami jak w bajce. Stale zapewnia mnie, że tylko ja sie liczę, traktuje mnie cudownie, widzę ze jest bardzo zakochany !
ale na pewno nie pozwolę się tak traktowac jesli chodzi o ten profil!
nie mam pojecia co mam z tym zrobic co byscie kochane zrobily na moim miejscu?
wiem, ze na pewno rozmowa jest konieczna.. ale jak ja zacząc? co powiedziec? jak zareagowac na jego tłumaczenia, ktore zapewne wystapią?
Blagam o rady! każda będzie dla mnie cenna !
cukrowalalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:23   #2
Asiaa90
Zakorzenienie

Dot.: On pisze, ze jest wolny

a moze poprostu zalozyl konto na jakims portalu i nie przygladal sie dokladnie co gdzie pisze... a bylo juz ustawione np ze jest wolny..nie przyjrzal sie, nie zwrocil dokladnie uwagi co tam jest w tych ustawieniach i tak poprostu zostalo ? moze nie warto osadzac go odrazu ?
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:26   #3
cukrowalalka
Przyczajenie

ale tam sie wyswietla ze on loguje sie prawie codziennie, a te ustawienia o statusie zwiazku widnieja na samym srodku profilu wiec musi to widziec
Stary 2010-09-21, 18:28   #4
Asiaa90
Zakorzenienie

hmm.. no bo z jednej strony skoro wiedzial, ze wejdziesz na jego profil i zobaczysz to no to by zmienil ze zajety... ?
chyba, ze myslal, ze go nie nakryjesz ? ze nie dowiesz sie, ze ma tam konto
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:28   #5
andzia1989r
Zakorzenienie

Przypuszczam, że to FB, tylko taki kojarze z takimi ustawieniami.

Nie ma tam odgórnie narzucone: wolny. Status związku lub w ogóle brak takiego ustawienia wybiera sam użytkownik.

Może założył te konto dość dawno temu i jest nieaktywne, albo założył je dawno i tego nie zmienił po prostu bo nie zwrócił uwagi.

Pozostaje Ci porozmawiać. A jak zacząć: Kochanie widzę, że masz konto na portalu takim a takim, zabolał mnie fakt, że deklarujesz tam, że jesteś wolny, czy mógłbyś mi to wytłumaczyć?
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:30   #6
201803080934
Konto usunięte

ja np. na facebooku też mam ustawione, że jestem wolna, mój tż ma, że jest w związku, a jakoś żadne z nas problemu nie robi.
a twój tż umawia się z kimś? pisuje flirtujące wiadomości? sprośne komenciki na profilach innych osób? bo o co ci właściwie chodzi kobieto?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:32   #7
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

A co to za portal? Może naprawdę nie zauwazył, że ma ustawione, że wolny albo ustawił, że wolny jak jeszcze nie byliście razem i zapomniał.
Spytaj sie go wprost i już.

Edytowane przez Czarna_Złośnica
Czas edycji: 2010-09-21 o 18:35
Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 18:32   #8
cukrowalalka
Przyczajenie

to nie jest FB. to portal bardzo malo popularny . w ustawieniach zaznacza sie status zwiazku i to czego tam szukamu ..on ma ustawione ze : FLIRTU Z KOBIETAMI... wyswietla sie tez godzina jego logowania i jest tam niemal codzeinnie... nie wydaje mi sie zeby to bylo ok wobec mnie.
musze z nim koniecznie porozmawiac, bo przez to nadszarpalo sie moje zaufanie
Stary 2010-09-21, 18:34   #9
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
ja np. na facebooku też mam ustawione, że jestem wolna, mój tż ma, że jest w związku, a jakoś żadne z nas problemu nie robi.
a twój tż umawia się z kimś? pisuje flirtujące wiadomości? sprośne komenciki na profilach innych osób? bo o co ci właściwie chodzi kobieto?
No ja tam nieco rozumiem jej wzburzenie.

Jeśli to fb to ja widzę dwa wyjścia: nie ustawić nic (coś w stylu to moja sprawa więc spier... wścibskie koleżanki) albo ustawić, że w związku. Dla mnie jasno określone, że wolny... no byłoby nie w porządku, gdy można wybrać coś neutranego lub zadeklarowanego.

To taka głupota, ale może zaboleć.
Stary 2010-09-21, 18:34   #10
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
on ma ustawione ze : FLIRTU Z KOBIETAMI
no i flirtuje? czy tylko ma tak ustawione i nic z tego nie wynika? boże, żeby z takim czymś po forach latać...

Cytat:
Jeśli to fb to ja widzę dwa wyjścia: nie ustawić nic (coś w stylu to moja sprawa więc spier... wścibskie koleżanki) albo ustawić, że w związku. Dla mnie jasno określone, że wolny... no byłoby nie w porządku, gdy można wybrać coś neutranego lub zadeklarowanego.
może on nie wie, że ona jest taka cięta na te sprawy. bo mojemu nie przeszkadza, że mam `wolna`, więc co będę zmieniać ^^.

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2010-09-21 o 18:36
Stary 2010-09-21, 18:35   #11
kermitowa
Zadomowienie

Zapytaj go wprost skoro to Cie tak meczy.
Stary 2010-09-21, 18:37   #12
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cukrowalalka Pokaż wiadomość
to nie jest FB. to portal bardzo malo popularny . w ustawieniach zaznacza sie status zwiazku i to czego tam szukamu ..on ma ustawione ze : FLIRTU Z KOBIETAMI... wyswietla sie tez godzina jego logowania i jest tam niemal codzeinnie... nie wydaje mi sie zeby to bylo ok wobec mnie.
wnioskuje z tego, że to portal randkowy.
Zapytaj sie go i będziesz wiedziała. A jak odkryłas, że ma tam konto?

Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:37   #13
cukrowalalka
Przyczajenie

Cytat:
no i flirtuje? czy tylko ma tak ustawione i nic z tego nie wynika? boże, żeby z takim czymś po forach latać...
Skad mam wiedziec co pisze w prywatnych wiadomosciach? chyba logiczne, ze nie mam jego hasla a nawet gdybym miala to nie naruszalabym jego prywatonosci i nie rozumiem dlaczego uwazasz, ze to normalne, ze chlopak majac kobiete ustawia ze szuka flirtu :/ wydaje mi sie, ze jesli by nie szukal to by tak nie ustawial.

dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Stary 2010-09-21, 18:38   #14
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
No to to nie jest portal społecznościowy a randkowy. I to generalnie nieco zmienia postać rzeczy.

Skoro loguje się na portalu RANDKOWYM, w którym ma zaznaczone, że jest wolny i szuka flirtu z kobietą CODZIENNIE, tzn. , że Cię okłamuje, i w życiu by nie wpadł, że ten profil znajdziesz.

Powiedz mu tylko, że wiesz o jego kłamstwie i poszukiwaniu wrażeń. I nic więcej. Zobaczysz jak się wytłumaczy.

Choć moim zdaniem powie Ci, że to taka głupota, że to nic nie znaczy, że to kumpel go namówił, żeby tam konto założył, że samo mu się ustawiło i nie zwrócił uwagi i inny typ bzdurnych wymówek. Zwykle wszystkie też są kłamstwem, bo facet po prostu szukał rozrywki. I tyle.
Stary 2010-09-21, 18:39   #15
cukrowalalka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Czarna_Złośnica Pokaż wiadomość
wnioskuje z tego, że to portal randkowy.
Zapytaj sie go i będziesz wiedziała. A jak odkryłas, że ma tam konto?
kolezanka wyslala mi link, bo rowniez ma tam konto i uznala, ze to nie w porzadku wobec mnie.
no coz jakos musze z nim pogadac i sie dowiedziec o co z tym chodzi
Stary 2010-09-21, 18:40   #16
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:

może on nie wie, że ona jest taka cięta na te sprawy. bo mojemu nie przeszkadza, że mam `wolna`, więc co będę zmieniać ^^.

A czy bierzesz pod uwagę, że w innych związkach aniżeli Twój są inne zasady?

Twój facet wie gdzie owe konto masz, oboje macie, oboje taki stan rzeczy akceptujecie i wam to loto i powiewa.

Ciekawe czy byś była taka wyluzowana jakbyś ot dla jaj wpisując nick Tż-ta w google znalazła jego konto na portalu randkowym, na którym jest wolny i szuka kobiety do flirtu. Już widzę jakbyś na to machnęła ręką i stwierdziła: ot normalka nie ma o co awanruty robić
Stary 2010-09-21, 18:41   #17
cukrowalalka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
No to to nie jest portal społecznościowy a randkowy. I to generalnie nieco zmienia postać rzeczy.

Skoro loguje się na portalu RANDKOWYM, w którym ma zaznaczone, że jest wolny i szuka flirtu z kobietą CODZIENNIE, tzn. , że Cię okłamuje, i w życiu by nie wpadł, że ten profil znajdziesz.

Powiedz mu tylko, że wiesz o jego kłamstwie i poszukiwaniu wrażeń. I nic więcej. Zobaczysz jak się wytłumaczy.

Choć moim zdaniem powie Ci, że to taka głupota, że to nic nie znaczy, że to kumpel go namówił, żeby tam konto założył, że samo mu się ustawiło i nie zwrócił uwagi i inny typ bzdurnych wymówek. Zwykle wszystkie też są kłamstwem, bo facet po prostu szukał rozrywki. I tyle.
masz racje boje sie wlasnie tej rozmowy, bo zaraz zachna sie wymowki i tlumaczenia a ja wlasnie nie wiem jak postapic po tych tlumaczeniach.
Zerwac? to chyba zbyt duze posuniecie ale z drugiej strony nie chce zyc w klamstwie.
Stary 2010-09-21, 18:42   #18
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kermitowa Pokaż wiadomość
Zapytaj go wprost skoro to Cie tak meczy.
Nasze domysły nic tu nie dadzą jeśli sama z nim szczerze nie porozmawiasz.
Stary 2010-09-21, 18:48   #19
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje boje sie wlasnie tej rozmowy, bo zaraz zachna sie wymowki i tlumaczenia a ja wlasnie nie wiem jak postapic po tych tlumaczeniach.
Zerwac? to chyba zbyt duze posuniecie ale z drugiej strony nie chce zyc w klamstwie.

Zerwać. A jeśli pozwolić wrócić to po czasie, w którym naprawdę będzie Ci musiał pokazać, że mu zależy.

Koleżanka wybaczyła i się im ułożyło, ale facet dosłownie na uszach stawał by wróciła. Usunął od razu konto, pisał jej, że był idiotą, kretynem, przysyłał kwiaty, przychodził, przepraszał, chciał porozmawiać, błagał, prosił, nie wymigiwał się, przyznał otwarcie, że coś go podkusiło, że zachował się jak świnia, że dopiero teraz wie co stracił, że błaga ją by dała mu szansę. Złamała się po 3 miesiącach. Są razem już rok od tamtego czasu i chyba facet faktycznie dostał nauczkę. Choć przypuszczam, że dlatego, że faktycznie odwaliły mu hormony za młodu, palnął głupotę i tak mocno musiał zabiegać o drugą szansę. Gdyby wróciła od razu niemal to nie dostałby gość żadnej nauczki.

Kwestia tylko tego czy jesteś osobą, która nawet po kilku miesiącach potrafi wybaczyć. Są takie osoby a są takie jak ja: choćbym chciała to pewnych rzeczy nie potrafię, ciągle we mnie będą, ciągle się będą odzywały, wierciły dziurę od środka, nie pozwalały zaufać, wracały przy konfliktach i w końcu ostatecznie i tak związek wykończą, tylko, że najpierw się razem pomęczymy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 18:49   #20
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Ostatnio jednak odkryłam , że ma on na jednym z portali społecznosciowych zaznaczone w ustawieniach ze jest singlem i ze szuka kobiet
(...)
Jeżeli to aktywne, stale przez niego używane konto, to oznacza, że jest świetnym kłamcą - życie, mnóstwo takich facetów miałam nieprzyjemność poznać. Pogadaj z nim, udawaj, że o niczym nie wiesz lub zrób prowokację - zagadaj, nawiąż z nim znajomość, zobacz jak się to rozwinie. Ale to trzecie tylko jeżeli chcesz ostatecznych dowodów przed kopnięciem go w d... i zostawieniem. Bo jeśli już szykujesz się do wybaczenia misiowi, to prowokacje sobie daruj - szkoda czasu. Skoro jednak jest na tyle bezczelny i pewny siebie, że udaje wolnego i zarywa w Internecie, to ja bym dała sobie od razu spokój - tacy goście się nie zmieniają, po prostu zaczynają się lepiej kryć.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-09-21 o 18:52
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:50   #21
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
A czy bierzesz pod uwagę, że w innych związkach aniżeli Twój są inne zasady?
zasady typu `nie rozmawiamy z partnerem, tylko piszemy na forum`?

Cytat:
Twój facet wie gdzie owe konto masz, oboje macie, oboje taki stan rzeczy akceptujecie i wam to loto i powiewa.
tak jest, ponieważ o tym rozmawialiśmy i dlatego też wiem, że dla niego to nie problem. gdyby nic nie powiedział, tylko wyżalał się na mnie na jakimś forum, to byłby problem

Cytat:
Ciekawe czy byś była taka wyluzowana jakbyś ot dla jaj wpisując nick Tż-ta w google znalazła jego konto na portalu randkowym, na którym jest wolny i szuka kobiety do flirtu. Już widzę jakbyś na to machnęła ręką i stwierdziła: ot normalka nie ma o co awanruty robić
była mowa o portalu społecznościowym, więc nie widzę związku. i rzeczywiście, o portal społecznościowy nie ma po co robić awantury
Stary 2010-09-21, 18:50   #22
Hultaj
BAN stały

Autorko!

jesteś beznajdziejna! Jak mogłaś zareagować na tą jawna prowokację ''przyjaciółki''?! Jak możesz sprawdzać, zaglądać, widzieć ustawienie, że loguje się codziennie?! Ty go permanentnie śledzisz!
Przecież to normalne, że chłopak nie mowi swojej dziewczynie, że ma konto na portalu randkowym, ze statusem wolny, szukający flirtów, a nawet jeśli nie do konca normalne, to sama jesteś sobie winna! Skoro Ci nie daje żadnych powodów do wątpliwości to na pewno gra czysto!

A tak serio, to spodziewaj się również tego rodzaju wpisów.
Pogadaj z facetem, ale uważam, że skoro ma profil na koncie randkowym z ustawieniami że wolny i szuka dziewczyn i jeszcze często się tam loguje, to że nie jest kretynem czy lekkoduchem olewajłem, ktory nie wie, co ma w preferencjach, tylko jest zwyczajnie nieuczciwy.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:52   #23
cukrowalalka
Przyczajenie

to chyba racja porozmawiam z nim (do konca nie wiem jeszcze czy powinnam zalatwic to spokojnie czy okazac zlosc jaka sie we mnie zebrala ), dam mu sie wytlumaczyc a potem sie wycofam i dam nam czas, jesli bedzie mu zalezalo (a wierze ze tak jest) to sie ulozy.
dziekuje jeszcze raz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 18:53   #24
Hultaj
BAN stały

Cytat:
nie rozmawiamy z partnerem
tak? No to czemu on z nią nie porozmawial, że sobie zagląda na portal randkowy, ma tam konto, a w statusie wolnego strzelca, tylko jej przyjaciółka musi mówić, co ciekawego wynalazła.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
lub po cichu zrób prowokację - zagadaj, nawiąż z nim znajomość, zobacz jak się to rozwinie.
co Ty piszesz Doris, nie wiesz jeszcze, ża rasowa wizażanka tak nie robi, jakbys tu była od 2 tyg a nie od 4 lat.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:53   #25
sine.ira
BAN stały

Zrób jak wizażanka z tego wątku, to się dowiesz czego szuka.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=467841
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:54   #26
paolyn
Rozeznanie

ja bym byla za prowokacją. fałyszwe konto, zagdaj na moje zadne rozmowy z facetem nic nie dadzą, skoro jest takim swietnym oszustem.

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:58   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
co Ty piszesz Doris, nie wiesz jeszcze, ża rasowa wizażanka tak nie robi, jakbys tu była od 2 tyg a nie od 4 lat.
Widać ani ze mnie rasowa, ani dama, że i takie beee rozwiązania mi przychodzą do główki. Niech dziewczyna się zastanowi co jej pomoże.

Autorko wątku, ale nie rób jednego: nie mydl sobie samej oczu hasłami, że na pewno kocha i na pewno mu zależy, bo pewnie jeszcze z miesiąc temu być powiedziała, że na pewno nie zarywa innych i na pewno jest wierny. Wobec jego zachowania i kombinowania nic nie jest NA PEWNO. Możliwe, że natrafiłaś na typa, który uważa, że ciepełko w domu, u boku stałej partnerki, a fajne przygody poza domem, u boku innych pań. Wielu facetów uważa, że to coś całkiem normalnego. Pytanie, czy Ty chcesz tak żyć - z kimś takim.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:58   #28
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
zasady typu `nie rozmawiamy z partnerem, tylko piszemy na forum`?
A czy ona powiedziała, że z nim nie porozmawia? Znalazła coś co ją wytrąciło ostro z równowagi i zabolało i chce się poradzić pogadać sobie ZANIM porozmawia z partnerem.

PMS masz kobieto czy z natury wredna i ograniczona?

Cytat:
była mowa o portalu społecznościowym, więc nie widzę związku. i rzeczywiście, o portal społecznościowy nie ma po co robić awantury
Tak. I myśląc, że to portal społecznościowy opowiedziałam się delikatnie za rozmową. Jednak z kolejnego postu autorki jasno wynika, że to portal randkowy nie społecznościowy i że jest o co robić awanturę bo facet ją najzwyczajniej w świecie zdradza.
Stary 2010-09-21, 19:00   #29
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
tak? No to czemu on z nią nie porozmawial, że sobie zagląda na portal randkowy, ma tam konto, a w statusie wolnego strzelca, tylko jej przyjaciółka musi mówić, co ciekawego wynalazła.
czy ja wyglądam jakbym właśnie wróciła z jego głowy? nie znam go, widzę tylko, że ona zamiast go zapytać, to pyta nas. a to szczerze mówiąc złe posunięcie, bo część z was ma już wyrobioną opinię na jego temat, a przecież nic o nim nie wiecie i tylko mącicie dziewczynie w głowie jaki to on jest zły, podstępny, zdradziecki i nic, tylko go rzucić. autorka powinna NAJPIERW z nim porozmawiać i albo by się wszystko wyjaśniło, albo potrzebowałaby rady userek.
Cytat:
A czy ona powiedziała, że z nim nie porozmawia? Znalazła coś co ją wytrąciło ostro z równowagi i zabolało i chce się poradzić pogadać sobie ZANIM porozmawia z partnerem.
właśnie powinna NAJPIERW porozmawiać z nim, bo teraz ma w głowie te wszystkie wasze opinie.
Cytat:
Tak. I myśląc, że to portal społecznościowy opowiedziałam się delikatnie za rozmową. Jednak z kolejnego postu autorki jasno wynika, że to portal randkowy nie społecznościowy i że jest o co robić awanturę bo facet ją najzwyczajniej w świecie zdradza.
ja pisząc posta nie wiedziałam jeszcze, że to nie o społecznościowy chodzi.

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2010-09-21 o 19:04
Stary 2010-09-21, 19:02   #30
andzia1989r
Zakorzenienie

No w sumie masz 4 wyjścia:

-udać, że nie wiesz, dać się zdradzać (choćb tylko wirtualnie choć na dłuższą metę wątpię) i mieć swoje złudne szczęście.

-zerwać i zobaczyć czy będzie się starał i po dłuższym czasie zdecydować czy zasługuje na 2-gą szansę

-zerwać i kazać mu spadać na bambus na stałe

-założyć tam konto, napisać miło do niego coś w stylu, że Ty szukasz mężczyzny do flirtu i może poflirtujecie razem? I zobaczyć jak on zareaguje. Wtedy będziesz wiedziała na 100% i wybierzesz rozwiązanie 1 2 lub 3
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości