![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() i co dalej... ?
Cześć dziewczyny
![]() Mam problem natury damsko-męskiej i bardzo proszę Was o pomoc, o jakieś rady bo sama czuję się bezsilna. Poznałam chłopaka, na imprezie. Jest to znajomy moich znajomych... Opiszę wszystko tak, jak jest. Znamy się 3 tygodnie, widzieliśmy się 3 razy na imprezie - nie umawialiśmy się, były to "przypadkowe" spotkania. Za każdym razem całowaliśmy się, było naprawdę super, słodko... Wiem na 100% ze nie tylko mnie się to podobało, lecz jemu też. Jednak w tygodniu zero kontaktu, zupełna cisza... A ja cały czas patrzę na telefon z nadzieją,ze zadzwoni, napisze jakiegoś sms`a lub chociaż sygnałka puści... Gdy po tym długim tygodniu nadchodzi weekend i znowu to samo... Ostatnio spotkaliśmy się w piątek, dzisiaj ejst poniedziałek, a wczoraj napisałam do Niego smsa bo pomyślałam,ze może on myśli tak samo jak ja i też czeka na jakąś wiadomość. Jednak nie odpisał ![]() Nie wiem, co mam zrobić, jak się teraz zachowywać, czy unikać kontaktu z Nim? Nie chcę, aby pomyślał że jestem nachalna... Wczoraj rozmawiałam z Jego przyjacielem i dowiedziałam się, że ON jest w kimś zakochany bardzo, bodajże w swojej byłej dziewczynie, ale ze to, co się wydarzyło między nami na pewno coś dla Niego znaczy, ponieważ on nie jest typem faceta, który bawi się kobietami... Dziewczyny, co ja mam z tym wszystkim zrobić? Doradźcie, proszę... Ja chyba się w Nim zakochałam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: i co dalej... ?
Ja uważam, że po pierwsze powinnaś go zapytać co oznaczają dla niego te pocałunki i te spotkania tylko na imprezach. Skoro kolega stwierdził, że ten chłopak jest zakochany mocno w swojej byłej... być może jest tak, że jesteś tylko jego 'pocieszycielką' i niestety ale dla Ciebie lepiej by było gdybyś szybko się o tym dowiedziała. Zakochać się po 3 tygodniach na dodatek po 3 spotkaniach tylko w weekendy to raczej nie można, najwyżej się zauroczyłaś lub facet Ci się podoba
![]() Nie odpisuje Ci bo może np. nie ma nic na koncie, jednak istnieje też opcja, że traktuje wasze spotkania na imprezach jak rozrywkę i nic zobowiązującego, bo niestety faceci mają talent do tego. Lepiej abyś szybko wyjaśniła tą sytuację, zanim poczujesz coś silniejszego... przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Nie ma znaczenia do kogo ten chłopak wzdycha. Ty jesteś tylko zwykłym, sobotnim czasoumilaczem, który sprawia, że impreza nie jest nudna.
Zrobisz, co będziesz chcieć. Gdybym była na Twoim miejscu i chłopak nie skontaktował się ze mną w ciągu kilku dni od pierwszego spotkania (nawet po moim SMS-ie), to już więcej by mnie nie dotknął. Cytat:
Autorko, nie zapytałaś go dlaczego się nie odzywa? Edytowane przez Jamie69 Czas edycji: 2010-09-13 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle skad masz jego nr? Sam ci dał, czy od kogoś innego? Skoro jest zakochany to nic dziwnego ze się nie angażuje w związek czy nawet jakiekolwiek umawianie z innymi dziewczynami. Wiesz to po 3 przypadkowych spotkaniach, gdy całowaliście się na imprezce a on ci nie odpisał nawet na głupiego smsa? hehe...oj naiwna dziewczynko Odkochać się- odpowiedz na pytanie co zrobić. według mnie, to chłopiec się tobą zabawił i w sumie nie dziwię mu się, bo łatwe to było, nie zobowiązujące i zapewne przyjemne....
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Numer mój dostał ode mnie, on pierwszy do mnie napisał po pierwszym spotkaniu, jeden raz do mnie zadzwonił, jednak tyle kontaktu w ciągu tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do autorki - uważam, że po 3 spotkaniach na pewno się nie zakochałaś i jeśli nawet facet jest tylko typem, który w ten sposób się bawi kimś, to z pewnością szybko o nim zapomnisz, musisz tylko szybko wyjaśnić sytuację, bo jak dojdzie do większej ilości takich spotkań, lub jakiegoś kontaktu to już na pewno będzie Ci trudniej zapomnieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Od siebie dodam jeszcze, że gdyby zależało mu na znajomości z Małą Mi, to dążyłby do normalnego spotkania, starałby się ją poznać, a nie tylko poobmacywać w weekend.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
widziałaś go 3 razy przy okazji całując się z nim a twoim zmartwieniem jest sms i to czy nie okażesz się nachalna??naprawdę??
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
"Łatwo przyszło, łatwo poszło"
"Było, minęło i żyje się dalej" i inne takie "światłe rady" które teraz mogą irytować ale w rzeczywistości się sprawdzają. Słowem: było fajnie ale facet nie jest zainteresowany.
![]() |
#10 | |
.
|
Cytat:
![]() prosze, nie badz naiwna. facet sie Toba bawi, ot milo chce spedzic czas na imprezie ehe... raczej jakies zauroczenie, bo facet zwrocil na Ciebie uwage. nawet go dobrze nie znasz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem jesteś dla niego ciekawym dodatkiem do imprezy.
Nie umawialiście się na nic. Całowałaś się z nim, bo akurat przyszedł. Myślę, że mu do głowy nie przyszło że liczysz na coś więcej -zawsze chętna, zero pretensji i warunków. Z jego strony czysty układ -nie chciałabyś, to byś się z nim nie całowała, robisz to -czyli Ci to pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jesteś dziewczyną tylko na imprezy. Może lepiej nie pozwolić sobie na pocałunki na następnej imprezie, bo później będzie bolało. Ewentualnie porozmawiaj z nim, jak on do tego podchodzi, ale nie widać po jego zachowaniu, żeby mu zależało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Krótka piłka: było fajnie, miło, ale się skończyło. Nie zależy mu na Tobie.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Po prostu dobrze się z Toba bawił... nic nie obiecywał i pewnie dlatego nie pisze. Jeżeli nie chcesz być zraniona to nie całuj się z nim na imprezach itd. Gdyby chciał się z Tobą umówić to napisałby, albo na imprezie zaproponował wyjście na kawe czy coś. Odpuść sobie go, bo będziesz tylko cierpieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
On właściwie tylko na weekendy przyjeżdża, bo pracuje daleko.
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie posty, potrzebowałam takiego "kopa". Teraz wiem, że mam to, czego sama chciałam, bo przecież to tylko FACET... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie on się po porostu Tobą bawi mimo zapewnień kolegi że nie(solidarność jąder)... jesteś dziewczyną na imprezy żeby fajnie było... olej typa ... bo im bardziej będziesz sie w to angażowała tym samym będziesz traciła na swojej wartości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Na imprezach często jest tak,że powstaje znajomość na jeden wieczór. Iskrzy,całujecie się,przytulacie ale to koniec. Sama miałam tak kilka razy. Nie jesteś zakochana,ale zauroczona,zachwycona. Chcesz go poznać lepiej,bo podoba ci się,ale widać,że on nadal jest w starym związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mądrość z fcb :
![]() Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . Tobie się podobało i dalej podoba. a jemu się podoba tylko na imprezach.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Podróżniczka
|
Pływok .... fajna mądrośc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Bawi się tobą na kazdej imprezie. Na moje oko nic z tego nie bedzie.
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. mialam takiego kumpla z ktorym sie tylko bzykalam. Mysmy sie w ogole do siebie nie odzywali w tyygodniu, nie pytalam go jak sie miewa, nawet chyba nie mialam zapisanego jego numeru telefonu. Autorka watku jest dziewczyna do macania i calowania. Tyle. Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-09-13 o 15:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Sądzę, że źle zinterpretowałaś Jego zachowanie. On nawet przez ułamek sekundy nie okazał, iż pragnie czegoś poważniejszego.
Żadnych komplementów i bierność w działaniu. Chyba, że pozostaje bardzo długo pod wrażeniem, jakie na Tobie wywarł i dlatego się nie odzywa... ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dokładnie... tylko facet.
Odpuść - gdyby mu zależało to byś o tym wiedziała. Angażowanie się w związek z facetem który ni zakończył poprzedniego... ba, dalej jest zakochany jest z góry skazane na niepowodzenie... Nic z tego dziewczę.
Przywilej ludzi silnych to umiejętność wyboru życia w pojedynkę, jeśli zachodzi taka potrzeba. Silny człowiek potrafi odróżnić dobro od zła, miłość od uzależnienia i na tej podstawie podjąć decyzję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty akurat weszłaś z tym kumplem w taki układ a nie inny i Ty i on mieliście szczęście, że żadne z was się w żadnym nie zakochało. Natomiast niewykluczone, że innym razem kumpel może trafić na dziewczynę, która po zbliżeniach coś do niego poczuje i będzie oczekiwała czegoś więcej niż tylko seksu. Jest to naprawdę normalne. Także w związku z tym, że on wychodzi z założenia, że każda dziewczyna będzie tylko jego kumpelką do bzykania i że jest to oczywiste jest stwierdzeniem głupim i kolega może się na tym przejechać. Jak chce mieć kumpelki do bzykania, niech im o tym powie od razu, bo jedna może się na to zgodzić i nic więcej nie oczekiwać, inna może się zakochać a zbliżenia mogą znaczyć dla niej więcej niż tylko przygodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poznałam na dyskotece faceta i powiedziałam mu tylko jak mam na imię i w jakiej branży pracuję - bez nazwy firmy, na dodatek skłamałam, gdzie mieszkam ![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z blednego zalozenia wychodza laski, ktore dorabiaja sobie jakas love story do zwyklego macania.
A w ogole to badzmy szczerzy. Nie kazdy jest taki empatyczny jak Ty i mysli o uczuciach innych.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-09-13 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Czyli jak ktoś mnie maca i się ze mną bzyka czy coś w tym stylu to wg Ciebie powinnam od razu założyć, że to tylko zabawa?
Jasne mogę przestać myśleć o uczuciach innych, tylko jak ja zacznę uwodzić facetów, podrywać, zapraszać na randki, a potem zacznie do czegoś między nami dochodzić i następnie powiem 'to była tylko przygoda bez zobowiązań, sorry, ja myślałam, że to oczywiste' to wszyscy mnie wyzwą od suki zdziry itp. ;] taka prawda... no ale, przecież facetom wolno... jasne, że można nie myśleć o uczuciach innych, ale nie wiem jak bym się czuła, gdyby np. ktoś sobie przeze mnie coś zrobił przez moje nieodpowiedzialne i głupie zachowanie... A to, że 'zwykłe macanie' w dzisiejszych czasach już nic nie oznacza, to nie jest tak, że wszyscy mają prawo tak robić i wykorzystywać innych ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
little19 - macanie i nawet seks nie świadczą o szczerym i dobrym uczuciu faceta do ciebie, nawet w długoletnim związku.
To, że ktoś cię kocha, pokazuje to czynami, traktowaniem ciebie, a nie macankami i pustymi słowami. To nic nie kosztuje. Powinnaś wyczuć po czasie, jakie facet ma wobec ciebie zamiary.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ej no. Ale on jej nie wzial na zadna randke, nie uwodzil, moze i podrywal ale raczej w wiadomym celu, a Ty tu dorabiasz jakies historyjki rodem z brazylijskiego serialu. Ale wlasnie przez takie myslenie i nie patrzenie NA FAKTY tylko na swoje urojenia dziewczyny maja takie problemy. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.