![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Po latach - jak oceniacie Bravo, Dziewczynę, Popcorn?
Ot, wątek wspominkowy
![]() Dla tych, co pamiętają czasy, gdy na rynku były tylko wspomniane Bravo, Dziewczyna, Popcorn (no i Filipinka rzecz jasna, ale to górna półka była ![]() Jak, patrząc dzisiejszymi oczyma, ocenicie te gazetki? Totalna szmira czy jednak OK? Jak wypadają w porównaniu z dzisiejszymi czasopismami? Większość nastolatek chyba wówczas je czytała, nie było Internetu. Lubiłyście te pisemka w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Po latach - jak oceniacie Bravo, Dziewczynę, Popcorn?
Trzeba by trochę doprecyzować. Bo ja czytałam, jakieś 10-12 lat temu a teraz nie wiem jakie są dla dziewczyn i nie mam z czym porównywać.
Teraz uznaję je za szmirę ![]() Ale pamiętam Filipinkę starą (nie najstarszą oczywiście) i była najbardziej normalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szmira bazujaca na naiwnosci nastolatek. Wydaje mi sie, ze w dzisiejszych czasach to by po prostu nie przeszlo. I nie dlatego, ze nastolatki sa madrzejsze, ale jednak przekaz tez sie liczy, a tamten byl nad wyraz tandetny. Pamietacie fotostory z bravo?
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wtedy uważałam je za świetne i takie nowoczesne, och i ach, a dziś jak mi wpadną w oko nagłówki typu "Jak go wyhaczyć tu i ówdzie" czy "Tokio Hotel palą papierosy" to tylko się uśmiecham.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Jeszcze by nie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dzisiaj bym po to nie sięgneła, ale wtedy okno na swiat- te newsy o gwiazdach(no tak teraz jest pudelek;p)itp. A jeszcze jak się miało jakaś swoja ulubioną to plakat się znalazło, albo tak jak ja wycnało wszytskie wycinki z gazet o Brit- wiecie, ze miałam z 5 zeszytów z powklejanymi wycinkami z gazet. A to jakiś prezent super ekstra- najlpesze były bransoletki, albo z filipinki portfelik
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Pamiętam jak mając z 8 lat Bravo wydawało mi się czymś fascynującym i dla dorosłych, bo mógł to czytać mój "dorosły" 13 letni kuzyn hehe. Więc nie mogłam się odczekać aż i ja osiągnę ten wiek i będę mogła legalnie czytać Bravo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
A ja dobrze wspominam te gazety
![]() ![]() Cytat:
![]() A to już nie sprzedają Twista ani Dziewczyny? Wydawało mi się, że ostatnio widziałam w kiosku? Może coś mi się przywidziało.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Filipinkę uwielbiałam ,ale jej starą wersję .
Bravo,Dziewczyna ,Popcorn rajcowały mnie do ok.15 roku życia. Potem to był obciach takie czytać a nie daj Boże mieć dodatki z tych gazet w kosmetyczce -zresztą te same kosmetyki można było kupić na bazarze. Wyliczanki w stylu "16 rzeczy,aby być kusicielką"( pamiętam do dzisiaj,że trzeba być odrobinę arogancką i mieć dobre perfumy i błyszczyk ),fotostory z serii Ola kocha Adama ,a Adam Gabrysię i jeszcze jego brat jest byłym Oli -ciekawe ,ciekawe ![]() Najciekawsze były jednak listy do redakcji (które pewnie pisała sama redakcja ![]() Jakiś urok te gazety miały. Fakt ,głupie były i pewnie nadal są ,ale młodość rządzi się swoimi prawami ![]() pamiętacie rubrykę o żenadzie w Twiście ? ![]() potem zrobili analogiczną ze strasznymi historiami Edytowane przez Poemadka Czas edycji: 2010-08-21 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No ja to Bravo namiętnie czytałam
![]() potem uznałam, że się popsuło (czytaj najwyraźniej ja wyrosłam) no i przestałam czytać.. ale do tej pory jest we mnie takie pojęcie, że wtedy kiedy ja to czytałam to to było dobre pismo, przestało mi się podobać bo wprowadzili zmiany ![]() A filipinkę to pamiętam... jak wrzucili takie jeansowe torebki haha i każda dziewczyna za punkt honoru normalnie musiała przyjąć posiadanie takiej w szafie ![]() to były czasy... Aha ja jeszcze namiętnie czytałam do tego wyżej CDA (brat kupował i zawsze podkradałam) - action redaction i dział na luzie to było moje życie.. i gumowe kurczaki jediego i w ogóle ![]() ale potem też wprwadzili zmiany i się pospuło.. normalnie jak bravo ![]() btw - mam wieści ze świata nastoletek ![]() ale wiecie.. szmira :d parę razy przerzuciłam kartki paru numerów haha a wiecie co jeszcze - ja to nawet konto na bravo miałam, koleżanki mi zazdrościły pamiętam ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-08-21 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
filipinka była super. a bravo jest ok, najgorszy okres głupot ma za sobą, teraz nawet konstruktywne porady na temat miesiączki i róznych intymnych pytań, więc się dzieci mogą doedukować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jeden "List intymny" z bravo do dziś:
"Mam na imię Ania i mam 12 lat. Podobam się dwóm chłopakom. Jeden jest miły, sympatyczny, kupuje mi prezenty i nie przeklina. Drugi też jest miły i sympatyczny, też kupuje mi prezenty i czekoladki, ale przeklina. Którego mam wybrać?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jak zobaczyłam tytuł to musiałam sie uśmiechnąć
![]() ![]() no cóż w moich czasach gazeta na topie teraz jak pewnie większość pewnie bym po nią nie sięgnęła, ale nie powiem wiele rzeczy z strefy erotycznej wiedziałam miedzy innymi właśnie z dziewczyny i bravo ![]() ![]() no i odpowiadając na pytanie no to lubiłam je kupować czytać ![]() już nie wspomnę o wycinaniu info o ulubionych zespołach i zakładania z tego zeszytów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a akurat torby z Filipinki nie miałam ,ale mojej koleżance rozwaliła się ona na wycieczce klasowej gdy wspinałyśmy się po błotnistych terenach ( ulewa w górach ) ,więc przestałam żałować -w końcu okazała się nie tak mocna jak myślałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Też czytałam te gazety, nawet dziś robiłam porządki w szafkach i znalazłam pełny stos Bravo Girl. Uśmiałam się bardzo przeglądając strony
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ogóle wiecie co.. ja to jestem zła bo pamiętam, że jak ja byłam dzieciuch to np. Dziewczyna kosztowała 5zł i to bez dodatków a teraz to czasem i po 2zł chodzą czyli tyle co mnie kiedyś bravo wynosiło, niesprawiedliwość mówię wam! ![]() dzieciaki teraz to mają luksus ;D apropo Zbuntowanego Anioła to ja miałam niezłą schizę - wiadomo, depresja miałam i w ogóle, jako nastolatce to nie wypadało nie mieć i zawsze sobie marzyłam że jak umre (oczywiście śmiercią romantyczna i wzniosłą niczym Julia od Romea ![]() o taką schizę miałam:d A Jezior Marzeń pamiętacie ?? ![]() ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-08-21 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21534688]Ot, wątek wspominkowy
![]() Dla tych, co pamiętają czasy, gdy na rynku były tylko wspomniane Bravo, Dziewczyna, Popcorn (no i Filipinka rzecz jasna, ale to górna półka była ![]() Jak, patrząc dzisiejszymi oczyma, ocenicie te gazetki? Totalna szmira czy jednak OK? Jak wypadają w porównaniu z dzisiejszymi czasopismami? Większość nastolatek chyba wówczas je czytała, nie było Internetu. Lubiłyście te pisemka w ogóle?[/QUOTE] Dziewczynę kupowałam rzadko, może trzy/cztery numery. Pożyczałyśmy sobie na laborkach i czytałyśmy wspólnie, więc co jakiś czas trzeba było kupić coś do spółki. Popcornu nie pamiętam, a Bravo za moich czasów chyba tylko po niemiecku było. Filipinki też nie kupowałam, nie wiem dlaczego.Czytałam; Jestem - regularnie, TiM, KM, Detektyw, Nie, Szpilki - mniej regularnie. z Dziewczyny pamiętam konkurs, dziewczyna na okładkę, wtedy Horodyńska wygrała Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-08-21 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to pamiętam w naszych czasach gratis to był luksus ponad luksusy a teraz to standard.. niesprawiedliwe miałyśmy takie trudne dzieciństwo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzeniona
|
Czytałam, a jakże!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Oj, pamiętam jak musiałam chować Bravo przed babcią, bo mówił, że to nie pismo dla mnie [dodam, że dzięki siostrze zaczęłam je czytać mając jakieś 10 lat].
Lubiłam też Filipinkę, była taka bardziej dorosła, no i akceptowana przez babcie. Jak oceniam po latach? Dobrze ![]() Jedyna moja trauma-jak się czytało w Bravo opowieści Mój pierwszy raz, oni tam zawsze opisywali jak to cudownie, wspaniale, płatki róż i fajerwerki. Myślałam, że tak to zawsze wygląda. I się rozczarowałam ![]() Pamiętam też, że czytałam czasem Naszą Miss [bo droga była], a raczej kupowałam, bo nie było tam wiele do czytania. Była to pierwsza [chyba pierwsza] gazeta z prezentami.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-21 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
w dziewczynie to mi się zawsze działy mody podobały
pamietam do dziś taki zestaw z pięknymi spodenkami capri, beżowymi.. miały takie cudne rozcięcia do pół uda z tyłu, na kolanku były zapinane ![]() ale były cudne ![]() ale kosztowały 299zł i nie stać mnie było.. małe niespełnione marzenie z dzieciństwa
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
do dziewczyny dodawali czasem bikini xddd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
wklejałam już ten link w innym temacie, ale tutaj się w sumie bardziej nadaje
![]() http://www.kominek.tv/tt.bravo.ich.p...tykuly,133.htm dawniej kupowałam tego typu gazetki, owszem ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-08-21 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Szmira straszna i z tego co widzę, wszystkie obecne artykuły, to odgrzewane kotlety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ee to Ty młoda musisz być
![]() za moich czasów to jak cienie raz na pół roku dali to był sukces
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.