|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy uważacie się za dobrych rodziców?
Tak z ciekawości pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy uważacie się za dobrych rodziców?
Chyba każdy się nad tym zastanawia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Mnie trudno ocenić czy jestem dobrą matką - robię co mogę, ale wiadomo - różnie bywa. Wcale nie jest łatwo być rodzicem, bądź co bądź to olbrzymia odpowiedzialność...W gruncie rzeczy to wszystkim można dziecku zaszkodzić - złym jedzeniem, decyzją, nie takim proszkiem do prania czy innym głupstwem... A tu to już przegięcie http://interia360.pl/moim-zdaniem/ar...zcze-raz,26090 wychodzi na to że matka musi być też co najmniej lekarzem by patrzeć im wszystkim na ręce... Grunt to nie popaść w paranoję i nie dać się zwariować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ni emnie to oceniac a eekty zobaczę gdy corka osiagnie pełnoletniośc lub i dalej ,czy bedzie potrafila byc dobrym ,mądrych czlowiekiem.
Konsekwencja plus poczucie humory bardzo pomaga i odrobina luzu w koncu nie jestesmy robotamia a i dobrze gdy dziecko zobaczy ,że czegos nie wiemy,nie umiemy gdy jestesmy zmeczeni ,żli itp. Z pewnością mają cdziecko dostrzega sie bledy jaki popelnili nasi rodzice i staramy sie ich nie powtórzyć ,popelniajac inne ale przeciez nie ma idealnych ludzi/rodziców wazne aby zachowac proporcję i nie popadac w skrajności. a efekty zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja sie nad tym w ogole nie zastanawiam dobra czy zla po prstu mama, i rbie to co mi podpowiada rozum i serce, a czy bylam dobra okaze sie wlasnie jak corka drosnie.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Staram się jak mogę...ale wyrzuty sumienia czasem dopadają i w takich chwilach wiem,co mogłam zrobić inaczej...
Wierzę jednak,że moje dzieci są szczęśliwe,czują się kochane i nawet kiedy zdarza im się rzucić w złości,że "ty mnie nie kochasz",to mówią tak tylko z bezradności... Cóż muszę wierzyć,bo inaczej zwariuję,a w tym cały sekret,żeby nie dać się zwariować...CHYBA....
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Ot co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem czy zacytowanie tego dziecku ktory w okresie buntu wykrzyczy nam w twarz :bo ty nic nie rozumiesz" ![]() rodzic ma obowiazek starac sie rozumiem i byc tolerancyjnym w granicach zdrowego rozsądku,kochać ?mozena takz epatologicznie ,zaborczo ,ochraniać ?tzn. co ? trzymac pod kloszem ? rodzic ma obowiazek nauczyć życia a to nie oznacza chronienie przed konsekwencjami zachowan dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bycie mamą dopiero przede mną, ale tak naprawdę to strasznie się tego boję... Nie planowaliśmy dziecka i nie wiem czy jestem na to gotowa... Nie wiem jaką będę mamą, ale wiem że będę kochać moje dziecko, już je kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.