|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Księgowość we własnym zakresie
Z nowym rokiem otwieram swój własny sklep z bielizną z możliwością wysyłki ok. Jako że firmę mamy prowadzić we 2 z siostrą nie bardzo byśmy chciały wynajmować księgowej do rachunkowości. Bardziej zależy nam na połączeniu programu do sprzedaży detalicznej i obsługi ksiąg podatkowych w jednym. Oczywiście wcześniej przeglądałam strony producentów i wydaje mi się że najbardziej pasowała by tu Symfonia Start. Miał ktoś styczność z tym programem? Bo nie bardzo bym chciała mieć jakieś problemy już na samym początku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Księgowość we własnym zakresie
Program to jedno, a wszelkie rozliczenia to drugie.
Chcesz prowadzić księgowość w swojej firmie nie znając się na tym ? Podziwiam ![]()
![]() |
#3 | ||
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I również podziwiam ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a na ile znasz sie na podatkach ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ale ja nie powiedziałam że się na tym nie znam. Kiedyś pracowałam w Urzędzie Skarbowym, najpierw staż, później rok na umowie, także pojęcie jakieś mam. także wolę sama się tym zająć, może jakiś kurs dodatkowy w razie potrzeby zrobić. Z tego co się orientuję w Sage Starcie są wykonywane aktualizacje prawne w momencie gdy coś się zmienia, także to już by znacznie ułatwiało pracę. Wiem że można i bez narzędzia prowadzić księgowość w firmie, ale do handlu na pewno czegoś potrzebujemy, także wygodniej by było i to w pewnym stopniu zautomatyzować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
jeśli znasz się trochę na księgowości to program spokojnie wystarczy do prowadzenia rozliczeń firmy. Miałam podobne pytanie, kiedy zagadałam swoją działalność i firm, które mi polecano jest wiele. Ja zdecydowałam się na xxx, ze względu na cenę i opiekę księgowej. Dla mnie to udogodnienie, ponieważ nie znam się na księgowości. Z tego, co wiem jest kilka opcji, w tym również program do rozliczeń z fiskusem.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-13 o 16:29 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja kiedyś w firmie w której pracowałam korzystałam z pakietu Symfonii, ze Startem styczności nie miałam. Ale to dość prosty program. Nawet jak coś niezgodnie księgujesz to wskazuje błąd. Skoro to firma nastawiona na sprzedaż to zapytaj dodatkowo o jakiś moduł do handlu, programy łączą się ze sobą, także to dodatkowo ułatwia pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.