| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-10-02, 22:31 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-09 
				 |   Dziewczyny poradźcie

Moja Przyjaciółka chce napisać książkę o swoim życiu o tym jak poznała swojego faceta o problemach romansach, zdradach... Właściwie to już zaczęła ją pisać.  Ja jako realistka wiem że będzie miała problem z wydaniem i w ogóle, wiec moim zdaniem szkoda na to czasu... nie chce dla niej źle. Ale ona uważa że książka o prawdziwym życiu lepiej się sprzeda niż jakaś wymyślona powieść? Dziewczyny jak ją zniechęcić?? Pomóżcie.   | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:35 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Dot.: Dziewczyny poradźcie

Nie zniechęcaj jej! Proszę Cię... Dziewczyna chcę się realizować, spełniać swoje plany, marzenia, ambicje, a Ty jako PRZYJACIÓŁKA ją do tego zniechęcasz? Wspieraj ją, a jeśli jej się nie powiedziecie wesprzyj w ciężkich chwilach i tyle. 
				__________________ Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia  cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:38 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Boże...a dlaczego chcesz ją zniechęcic? skąd wiesz,że nie ma szansy na wydanie a zresztą przecież to nie Twoja sprawa    Nawet jeśli jej nie wyda, to niech sobie pisze, jakieś doświadczenie będzie miec. I nie mam pojęcia w czym Ty widzisz problem... 
				__________________ Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:41 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Ś.Ś. 
				 | 

Ale z Ciebie przyjaciółka   A jakby J.K. Rowling taka "dobra dusza" zaczęła odradzać pisanie książek o małym czarodzieju?  Albo Helen Fielding i nie byłoby "Dziennika Bridget Jones"? | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:42 | #5 | 
				 | 

Widzę problem. Bo moja postać też jest tam ukazana, jeżeli ktokolwiek weźmie ją do ręki, choć zmieniła imiona nazwiska wszystko to i tak to są nasze historie i ktokolwiek to zobaczy będzie je również ze mną kojarzyć... i z kilkoma osobami to nie jest książka którą wymyśliła. Tylko o naszym życiu a nie dokonca mam chęć aby ktoś czytał to co robiłam, robie itd.

| 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:44 | #6 | 
| . Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: koniec świata 
				 | 

nie zniechecaj jej. nawet jesli nie wyda jej to bedzie dla niej to pomocne. moze musi sobie poukladac pewne rzeczy, moze taka ksiazka bedzie miala dzialanie "terapeutyczne" ?

| 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:45 | #7 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Jeśli koleżanka pisze książkę wyłącznie w celach finansowych, to daj jej do zrozumienia, że to nie takie proste -napisać i wydać książkę. ;] Żeby nie była rozczarowana... . Ale jeśli pisze ją bo lubi, bo ma pomysł, bo woli coś stworzyć zamiast tkwić przed TV w wolnym czasie, a do tego ma plan/marzenie, że na tym zarobi to nie odbieraj jej tego! | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:46 | #8 | 
| Zakorzenienie | 

Aha..czyli nie chodzi Ci o to, że książki nikt nie wyda, tylko Ty się po prostu boisz o swoją reputację! I dlatego chciałabyś, aby tej książki nie było..

__________________ http://www.aspoleczna.pl Mój blog http://www.angtest.pl Testy z angielskiego! http://wojnowski.net.pl Blog o Wordpresie | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:47 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Zabiłaś człowieka? Okradłaś sklep? Popełniłaś inną zbrodnię? Daj jej napisac. Może a nóż się jej uda. Ale nie Ty z własnego egoizmu stwierdzasz, że nie i koniec. Raczej nie uprawiacie razem seksu, ani nie dopuszczacie się innych czynów lubieżnych żebyś się aż tak musiała wstydzic. | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:47 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Ś.Ś. 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:52 | #11 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

A przyjaciółka to już ma taką bogatą przeszłość? romanse, zdrady? ile tego było? aż na całą powieść?   Bez urazy, ale moim zdaniem taka książka będzie zwyczajnie nuuudna  Cytat: 
 Cytat: 

__________________ | ||
|     |   | 
|  2010-10-02, 22:59 | #12 | 
				 | 

nie chodzi o reputacje... Ale co bedzie jeżeli zmiesza rzeczywistość z fikcją jak w prowadzi wiecej romansów zdrad, życia codziennego niż jest prawdą co będzie w tedy jak mój narzeczony to zobaczy. Ona chcę pisać na podstawie naszych przeżyć dołożyć dużo wiecej żeby wyszedł bestseler i jej to wyjdzie za rok za dwa ale nie może narażać wszystkich na identyfikacje z tą książką czy nie mam racji? jeżeli wez mnie ślub z obecnym partnerem co będzie jak wyda książkę ? facetowi nie da się przetłumaczyć co jest fikcją a co nie.   ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ma dwa pierwsze rozdziały czytałam je i pare znajomych, podobają się i nie zanudzą napewno  ... Ale zbytnio jest opisane jej życie a zarazem paru z nas. | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 23:01 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Przesadzasz... Uważasz, że wszyscy autorzy, którzy pisali w pierwszej osobie utożsamiali się z głównym bohaterem albo narratorem? Książka, aby była ciekawa, musi być ubarwiona bogato i w ogóle. Imiona będą zmienione, wygląd zewnętrzny i charakter pewnie też. A najbliższe osoby chyba będą wiedziały o przedsięwzięciu, więc będą miały zaufanie do tej osoby.. 
				__________________ Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia  cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! | 
|     |   | 
|  2010-10-02, 23:17 | #14 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Cytat: 
 Ale problem jest w tym, że w książce ma wystąpić również postać "podobna" do Ciebie... No cóż, zawsze możesz ją pozwać tak jak zrobiła to Weronika Rosati   | |
|     |   | 
|  2010-10-03, 00:09 | #15 | 
				 | 

Może macie racje...   Jeżeli ma się jej udać niech się  jej uda. A co będzie potem się zobaczy.   | 
|     |   | 
|  2010-10-03, 00:21 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Jesteś z chłopem jakiś czas i myślisz, że jakaś książka, która w połowie albo więcej będzie totalną fikcją z romansidłowskim zacięciem może wpłynąc na wasz związek? No proszę Cię. Bądź kobietą dorosłą i zmądrzej. | 
|     |   | 
|  2010-10-03, 09:06 | #17 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

No wiedziałam, że sprawa ma drugie dno  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ty ją chcesz zniechęcić wyłącznie ze względu na własny interes. Tyłek z ciebie, a nie przyjaciółka. | 
|     |   | 
|  2010-10-03, 11:06 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

Od napisania do ukazania się na półkach jeszcze długa droga ,zadne wydawnictwo nie wyda gniota nikomu nie znanej pseudo pisarki.

| 
|     |   | 
|  2010-10-03, 14:02 | #19 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;22455051]No wiedziałam, że sprawa ma drugie dno  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Ty ją chcesz zniechęcić wyłącznie ze względu na własny interes. Tyłek z ciebie, a nie przyjaciółka.[/QUOTE] dokładnie, jakby wątek od razu był o tym, że przyjaciółka chce napisac książkę i opisac też tam po części Twoją osobę i życie to bym tak nie napisała   Ale co nie zmienia faktu, że dalej myślę, że niech sobie pisze a Ty nie masz się czym przejmowac bo kto ma wiedziec ten będzie wiedział,że to również fikcja a kto nie to nie będzie tego kojarzył z Tobą     
				__________________ Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.