|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
siwienie w młodym wieku POMOCY!!
Witam
mam 23 lata i zaczynam siwiec przerażony tym faktem kupiłem suplement diety PABA 500 MG, chce tez zastosować jakis skuteczny odsiwiacz, na allegro polecają LOZIONE K lub SILVER STOP, na co sie zdecydować? to w ogóle pomaga, i czy nie wypadna mi wlosy od tego? moze polecacie jakis inny środek? farba nie w chodzi w gre- bo jestem.... facetem ![]() Prosze o rade pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: siwienie w młodym wieku POMOCY!!
Pierwsze słyszę o czymś takim jak "odsiwiacz", nie wiem czy da się odwrócić proces siwienia, użyłeś już tego specyfiku? Widać jakieś efekty? Sama jestem ciekawa. Pogódź się z tym ,niektórzy siwieją wcześniej, dla faceta to nie taki problem, bo szpakowaci wyglądają całkiem nieźle.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
odsiwiacze działaja na zasadzie farbowania, po prostu pokrywaja pigmentem te pasma, które traca kolor, jakos tak to tam działa. Stają się mniej widoczne i tyle. żadne kapsułki nie pomogą. Mozesz sie przebadac - krew, tarczyca itd, czy na pewno ejstes zdrowy, ale jesli tak, to jest to przyczyna genetyczna i nic nie zrobisz. 23 lata to normalne dla faceta, zeby zaczyna zauwazac siwe włosy. Niektore dziewczyny siwieją nawet w wieku 18 lat. Dla kobiety to moze byc dramat, ale męzczyznie dodaje uroku, męskości i wabi kobiety. Moze nie warto z tym walczyc?
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Podobno biotyna (wit. H) spowalnia, albo przeciwdziała siwieniu. Można ja kupić w tabletkach.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
suplementy z cynkiem, biotyną, kwasem foliowym
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
bralem biotyne i nic nie dalo. dla mnoie to nie jest raczej normalna sytuacja, wybiore sie do dermatologa. tym bardziej ze u mnie w rodzinie nikt nie siwial przed 30
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Może to Cię zainteresuje, całkowicie naturalny specyfik http://www.biochemiaurody.com/sklep/lotioneclipta.html Tylko pytanie czy będzie Ci się chciało samemu go zrobić, choć to w sumie bardzo proste
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Mój 25-letni znajomy jest już całkiem siwy. Nie wie dlaczego, ale nie przeszkadza mu to specjalnie. Osobiście uważam, że siwizna u mężczyzn jest sexy
Ale to cie pewnie nie pocieszy
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odżywiaj się zdrowo i unikaj stresu! natomiast siwymi włosami się nie przejmuj bo i tak bedą sie ciagle pojawiac, dbaj o cere na twarzy i zdrowa, wysportowana sylwetke. Przy odrobinie wysilku bedziesz wygladal rewelacyjnie Z SIWYMI WŁOSAMI ktore wielu mezczyznom dodają "tego czegoś"
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja mam lat 21, a siwe włosy od 17stego roku życia ;/ poza tym obserwuje często u moich klientów w moim wieku i młodszych siwe włosy, to bardzo częste, więc nie masz się prawdopodobnie czym martwic. oczywiście badania nie zaszkodzą.
a co do odsiwiaczy to środki te działają bardzo agresywnie na włosy, no i zabieg trzeba powtarzać, niestety nie ma cudów. tak to z siwymi włosami już jest glowa do góry
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
ok. dzięki dziewczyny
uspokoiłyście mnie, mam nadzieje ze przynajmniej do 30 nie bedzie ich jakoś specjalnie widać, na szczęście jestem blondynem.pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Ale to cie pewnie nie pocieszy
masz prawo wiedzieć co jesz.