|
Notka |
|
Konkurs Delia Cosmetics – Koloryzacja w domu? Nic trudnego! Uwaga! Weź udział w konkursie i wygraj jeden z dziesięciu mega-zestawów Delia, w skład których wchodzą kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz kosmetyki kolorowe. Co musisz zrobić? Weź udział w dyskusji, załóż swój wątek na tym dedykowanym forum. Opowiedz o swoich przygodach i doświadczeniach z koloryzacją w domu, sprawdzonych sposobach na szybkie, łatwe i przyjemne farbowanie włosów. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
domowa koloryzacja czy u profesjonalisty?
Witajcie
![]() Na wstępie chciała bym zaprezentować Wam moje kryteria według których nalęży albo nie należy farbować włoski: cera jasna- odcienie blondu (platyna, złoty ale bez przesady ;p, beż. cera ciemniejsza- zrezygnuj z brązów, blondów, rudego. skóra opalona- ciemne brązy, czerń (popadająca w granatowy), rudy, i czerwień ale nie jak Wiśniewski :P chociaż co kto lubi ![]() Uważacie, że koloryzacja w domu to łatwa czy trudna sprawa? Mmmm... osobiście podpatrzyłam u mojej mamy sposób typu- nałożyć na dłonie farbe i nakładac ją na włosy tak jak mycie głowy szamponem.... potem rozczesać włoski i raz jeszcze powtórka... kazdy ma na to inny sposób... nie powiem ale żadne łaty nie zostają typu tu jaśniej tu ciemniej... Ale z drugiej strony i za DROBNĄ ![]() a może to tylko taka myśl- Przecież ta fryzjerka się zna na tym? ona nie może się mylić ona umie te włosy farbowac?? proste nie? ale i trafią się takie co kilka lekcji z koloryzacji opuściły ![]() ![]() Ja pomimo.... achhhhh jak to mówią młode i głupie... ze 3 lata temu postanowiłam zabawić się wodą utlenioną... ehhhhhh... dalsze losy raczej są znane i nie trzeba opisywać, a kolor JAK KITKA U WIEWIÓRKI ![]() Pomimo moich eksperymentów włoski mam zdrowe, nie wypadają... BUŹKA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: domowa koloryzacja czy u profesjonalisty?
PLUSY I MINUSY FARBOWANIA W DOMU
'' +'' *koszt farby od ok 6 do 30 zł. "-'' * z farbą na głowie lepiej odpuścić sobie domowe porządki aby niczego nie pobrudzić * jeśli nie mamy wprawy lub boimy się że zostaniemy z łatkami na głowie warto jest zapewnić sobie pomoc drugiej osoby * farbowanie całosciowe a co z baleyage? czepek ok a jak zrobić samemu te pasemka ![]() POMÓŻCIE UZUPEŁNIAJMY TE DWIE STRONY ZA I PRZECIW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej... Ja chcę dzisiaj sobie farbować włosy "schwarzkopf perfect mousse" kolor perłowy blond.
Mój naturalny kolor to brąz, ale w wakacje pofarbowałam je "szamponem" kolor alabastrowy blond i rozjaśnił mi włosy. Teraz mam średni blond z rudym.. Taki miedziany kolor. i odrosty brązowe bo ten niby szampon się nie zmył ;/ Póbowała któraś z was tą farbę? I nie wiecie czy wyjdzie mi blond? Proszę o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
To jest metoda prób i błędów każdy ma inne włosy podatne na różne czynniki... osobiście mi się bardziej podoba ten alabastrowy
![]() W połączeniu z Twoim miedzianym może wyjśc beż... chociaż ![]() ![]() ![]() Co do firmy farby też używałam Schwarzkopfa. Na Joanne przerzuciłam się ze względu na kolorek który mi sie tak podobaaaa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ho ho dziewczynki własnie wróciłam od koleżanki Uli
![]() ![]() ![]() kazałam usiąść jej wygodnie ręce mi drżały ale starałam się zrobić to jak najlepiej potrafie... po ok 10 minutach rozprowadzania farby byłam z siebie dumna że zrobiłam to tak starannie ![]() Wyszłam do łazienki po powrocie usłyszałam '' Houston mamy problem'' Moje zdziwienie, nagle oczy jak 5 złoty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także koloryzacja w domu? Moja koleżanka na drugi raz napewno się jeszcze zastanowi buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
![]()
Dziękuje za minusy, tak racja ten mój wątek to okropieństwo huh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.