|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Nivea color crystal gloss
Witam , szukałam opinii na temat powyższego szamponu ale nie mogę nic konkretnego nigdzie znaleźć !
interesuje mnie działanie i skutki tego szamponu - a dokładniej... w jego 'opisie ' jest coś o wygładzaniu . Mam cienkie włosy ,rzadkie ,baaaardzo proste , ostatnio zaczęły mi wypadać dzięki niebieskiemu szamp. Nivei .Szukam czegoś co nie przyklepie mi włosów ale będą miały blask - wcześniej była seria Nivea color protect -szampon był świetny pokochałam go , ale wściekłam się jak zobaczyłam na półce sklepowej jego odnowioną serię te wygładzanie mnie przeraża-obawiam się ze włosy uklepią mi się jeszcze bardziej w dodatku będą się szybciej przetłuszczać a tego nie chce .. jeżeli nie polecacie tego szamponu poradźcie mi jakikolwek inny który mi ich nie uklepie nie zatłuści a dzięki któremu będą świeże i puszyste . jestem na skraju załamania - ten niebieski dziad wypruł mi połowę włosów z głowy a starałam się je zagęścić za wszelką cenę ..:C błagam o pomoc .. Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2010-10-04 o 17:49 |
|
|
|
|
#2 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Nivea color crystal gloss
Skoro nie chcesz mieć przyklapniętych włosów to szukaj szamponów bez silikonów w składzie. Są osobne wątki na temat produktów bez silikonów. Ze swojej strony polecam po prostu ziołowe szampony firm takich jak Barwa, Pollena Ewa czy Pollena Savona.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale z tego co słyszałam takie właśnie szampony (ziołowe) mogą plątać włosy właśnie z powodu braku silikonów w składzie który ułatwia rozczesywanie .Sama nie wiem...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
kup dobrą maskę do włosów w hurtowni fryzjerskiej lub przez allegro
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz gładkie to ci sie raczej nie poplaczą.
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
A stosujesz odżywkę, że się plączą?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zrozumiałyśmy się chyba - ja czytałam że mogą plątać włosy te szamponiki ziołowe , ale po 14-stym zamierzam kupić kilka z BARWY i wtedy na pewno napiszę jaki efekt
![]() Dziś znalazłam ostatni szampon Color Protect tyle że 400 ml , więc nie wiem czy dobrze zrobiłam ..z doświadczeń wiem że mniejsze są lepsze przynajmniej dla moich włosów .. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam cienkie, naturalnie proste.Z szamponów pasuje mi Kallos migdałowy, dobrze wspominam Seboradin a chlorofilem i Z Apteczki Babuni wzmacniający (używałam razem z odżywką)
Szamponu raczej staram się używać z odżywką do spłukiwania albo z maską, do rozczesywania mam spray, czasem sięgam po piankę wellaflex do delikatnych inaczej miałabym połamane siano na głowie. Do ratowania kudłów na pewno przyda ci się maska wax L'biotica do wypadających. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne przeciez skład jest ten sam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.